anula05 04.09.2011 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 (edytowane) W sobotę były wielkie porządki działkowe. Zostawiliśmy trochę desek, stali i gruzu pod kostkę, a reszta czeka na kontener. Całe drewno, duże i małe zostało zabrane przez różne osoby, przyda się im do palenia w piecach. Działka gotowa do nawiezienia ziemi. Szukamy też zwrotnej małej koparko-ładowarki, która nam te kilkadziesiąt ton ziemi rozłoży. To zadanie na ten tydzień. W piątek zrobiliśmy (trzecią w historii budowy) wyprawę do sklepu w celu obejrzenia - tym razem sprzętów agd, zlewów i baterii. I całe szczęście, że to zrobiliśmy, bo gdybym pozamawiała przez net to byłoby kilka pomyłek. Opiszę dość szczegółowo, bo kilka (naście) osób było zainteresowanych tematem w komentarzach, więc może komuś pomogę. Po pierwsze baterie kuchenne. Obejrzeliśmy na żywo Blanco Culinę. Ładna jest ALE gigantyczna. Ma chyba 56 cm wysokości. Nie wszędzie będzie pasować. Mi się podoba, ale mój mąż ma wątpliwości, czy nie jest zbyt dominująca. Jej wylewka się nie wyciąga (bo ktoś chyba pisał, że owszem). Inna tego typu, delikatniejsza, generalnie chyba ładniejsza to Franke MAxxis Spray: http://www.opal24.pl/images/franke/franke_maxxis_spray_bat_kuchenna_wn_1150150260_foto.jpg Jest tańsza i tę byśmy wybrali dyby nie fakt, że ma bardzo mały zasięg wylewki i do zlewu podwieszonego raczej się nie nadaje, bo strumień wody będzie na końcu komory i będzie się chalapać, nie wspominając o umyciu dużego gara. Rozważamy jeszcze Blanco Linus-S: http://www.comitor.com.pl/baterie/72.jpg Ta jest zupełnie prosta, wyciągana wylewka, cena przystępna. Inne firmy (Teka, Franke) mają trochę tańsze odpowiedniki tej baterii, ALE tylko Blanco ma mosiężną wylewkę, pozostałe dwie firmy to plastik (!). Oglądając w necie nigdy bym na to nie zwróciła uwagi. Jest jeszcze firma KWC i jej genialne baterie kuchenne - jeśli ktoś nie ma ograniczeń finansowych, polecam. Są świetne, ale koszmarnie drogie. The best of the best - KWC Ono: http://megalazienki.pl/img/produkt/18460/350x280,10.151.423.000.jpg Zlewozmywaki - chyba ostatecznie weźmiemy kamienny, może czarny 40x40 i dodatkową komorę 20x40. Gdybym się uparła przy jednej wielkiej komorze z nakładaną odsączarką, to ta komora musiałaby mieć 60 lub 80 cm szerokości, a to już wygląda prawie jak wanna:( Płyta Teka IR 942 zastąpiła płytę GKST90-35i4 (już jej nie produkują). Ta nowa jest sporo tańsza i bardzo ładna. Rozmieszczenie pól ma lepsze niż jej poprzedniczka. Bierzemy. Wybraliśmy już prawie sprzęty. Prawie, bo mam rozterkę z mikrofalą, jestem wściekła, że producenci tak robią klientów w jajo - mogliby robić spokojnie mniej skomplikowane i tańsze kuchenki, wszyscy o takie pytają, a jak ktoś bierze sprzęt Siemensa czy Boscha to chcąc dopasować kuchenkę wizualnie musi na nią wydać 2,5 tys. Więcej niż piekarnik, płytę czy zmywarkę. To chore. :mad: Krótkie podsumowanie: - zmywarka Siemens XXL Studio Line SX78T091eu - płyta TEKA IR 942 - kawiarka Siemens TK 76K573, choć nie wiem czy nie odwleczemy decyzji o zakupie - okap Falmec Laguna Isola Panel 90 do obudowy, tu chyba niestety nie mamy wyjścia - zamrażarka Liebherr IGN2566 (bo ma kostkarkę...) - chłodziarka Siemens KI 42FP60 (bo ładna w środku...) - piekarnik - skłaniam się ku podstawowemu z wózkiem HB 33BD540S, choć mój mąż ma coraz więcej ALE do wózka, więc nie wiem jak się to skończy - no i nieszczęsna mikrofala 45 cm HF 35M562, ale ciągle szukam, bo nie mogę się z tym pogodzić A teraz z innej beczki: jest mały (?) problem z kamieniem. We wtorek miał wchodzić kamieniarz, zadzwonił w piątek i powiedział, że po rozłożeniu całej partii naszych slabów okazało się, że kolor "ucieka", tzn. początek, środek i koniec partii znacznie różnią się kolorystycznie.... Mam próbkę tego "złego" koloru i problem w tym, że nam się nie podoba:( Nie możemy mieć do nikogo żalu, bo kamień to materiał naturalny i różne fragmenty skały mogą się różnić, ale... Mam zdjęcia: Nie pasi mi to:( I co robić? Pomysł jest taki, żeby wymieszać te płyty, z natężeniem "złego" koloru w najmniej widocznych miejscach... Nie wiem, nie wiem:( Jestem zła. PS> Mam już wycenę odwodnienia i bardzo mi się ona podoba Zapomniałam dopisać - a propos wypożyczania OSUSZACZY budowlanych... Dostałam fakturę za prąd... Przemyślcie sobie, czy nie lepiej (efektywniej) podłączyć od razu piec. Ciągnie to masakrycznie dużo prądu (budowlanego....) Edytowane 5 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 05.09.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ukradli nam dziś na budowie klucze do domu i kilka innych ważnych przedmiotów... Wymiana zamka, hol auta. Zajebiście "optymistycznie" nastawiająca do zamieszkania tam przygoda... i refleksja - w jakim kraju żyjemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.09.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Dziś miała się pojawić ekipa od elewacji drewnianej, ale jak się można było domyślić, nie pojawiła się. Ma być jutro ale nie zamierzają jeszcze skończyć tym razem, to już wiem.... Poza tym - porządki na działce, zabieganie o ostatnią transzę, kuchnia... No właśnie, dziś 5 godzin spędziliśmy ze stolarzem. Podpisaliśmy umowę. Termin montażu - II połowa października. Po podsumowaniu niezbędnych wydatków, tnę koszty. Rezygnuję z ekspresu do zabudowy (kupimy wolnostojący) , biorę podstawowy piekarnik i mikrofalę. Do tego dużo tańszy okap, zabuduje go stolarz. Zastanawiam się też czy nie zamienić zamrażarki na tańszą, bez kostkarki, ale chyba nie przejdzie to u Małżonka. Muszę znaleźć w pobliżu jakiegoś stolarza, może być ślamazarny, nienajlepszy, ale tani i chętny do złożenia sporej ilości korpusów, nieskomplikowanej zabudowy, garderób. Dogadaliśmy z kamieniarzem sposób ułożenia płyt w różnych kolorach. Wyjdzie jak wyjdzie, trudno. Tną kamień, może przyjadą w poniedziałek. Zamówiłam podłogi do salonu - Dąb Naturalny z Nela Floor. Szukamy jeszcze orzecha do gabinetu. Niewykluczone, że stanie na trójlamelowym z Tarkettu. Jutro parkieciarz mierzy wilgotność wylewek. Dziś chodziłam po domu i patrzyłam jak popękały wylewki po grzaniu. Sporo tego... Kolejne kroki to nawiezienie ziemi i kostka. Edytowane 8 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.09.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) Sprzedam tanio 2 pary drzwi budowlanych, stalowych, ocynk, prawe, z ościeżnicami,90-tki. Służyły mi jako drzwi tymczasowe wejściowe oraz wewnętrzne w garażu. Najchętniej odbiór osobisty (południe Warszawy, okolice Piaseczna). http://doorpol.net/drzwi-techniczne/mars PS> Stemple już nieaktualne. Edytowane 11 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.09.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 No i zagadka: czy firma Gothart przyjechała czy nie? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.09.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Zaczyna się to wszystko rozciągać w czasie. Irytuje mnie to. Musimy się wprowadzić przed zimą, a jeszcze tyle spraw. Ostatnio jestem kompletnie niedecyzyjna. Jesienna chandra? Poprawki, poprawki, sto tysięcy poprawek elektrycznych. Milion kabli, kabelków, które trzeba przesunąć, dodać, odjąć. Musimy zainstalować pędem wzmacniacz GSM, bo w domu nie ma zasięgu. Elektrycy zapomnieli o jednym hdmi do tv, ryli dziś wylewkę... Mąż zarządził, żeby wkuć rurę wychodzącą na poddasze w razie, gdyby trzeba było dopiąć jakieś kable (poprzez rurę, a nie ryć w ścianach). Od poniedziałku ruszamy z kaflami w pralni, podłączamy zlew - robi się zimno i w domu musi być jakaś woda. W tym tygodniu malujemy garaż i pomieszczenia gospodarcze. Czekam na dostawę Rexów, żeby dokończyć łazienki. Muszę wybrać tapety - do dzieci, gabinetu i sypialni, byliśmy znowu w showroomie Elitisu, nie jestem w stanie wybrać. Mąż uporządkował działkę - czekamy na ziemię i ruszamy z kostką. Muszę zamówić oprawy do wbudowania w kostkę. Z Niemiec przyjechał filc ochronny, słyszeliście o czymś takim? Podobno super sprawa - chodzi o zabezpieczenie podłóg po ich ułożeniu, a przed wprowadzeniem. Multibank milczy Nic nowego. Przestrzegam wszystkich po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.09.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Przyjechał Gothart. Wspaniale. Ale, dlaczego zawsze musi być jakieś ALE? Nie przywieźli oczywiście wszystkiego. Nawet nie przywieźli tej całej części, którą Pan W. obiecał w tym podejściu zrobić. I co? Skoro ja mam czekać dalej w nieskończoność, to dlaczego on ma nie czekać na pieniądze? Od ich ostatniej wizyty u nas minęły dwa miesiące. Ile tym razem będziemy czekać? Chcieliśmy mu zapłacić już teraz wszystko, co do złotówki, nie naliczając kar umownych, których wyszłoby już tyle, że do wypłaty nie zostałoby nic. Ale zapłata po skończeniu pracy, całego zlecenia. Wyobraźcie sobie, że napisał sms-a, że on nie ma czasu na bzdury i rozmowy i że będziemy dalej rozmawiać przez prawników. Czy ja śnię? Czy on grozi nam prawnikiem? To jest komiczne. Żałosne. Jutro ma przyjechać. A mnie jutro nie ma. Męża też nie, do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.09.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Elewacja drewniana zamocowana!!! Yuppi! Jak widać, nie wymagało to zbyt wiele czasu. Jutro biorą się za bramę. Jak skończą zostaną jeszcze żaluzje stałe w oknach, żaluzje przesuwne (z ramami) i żaluzje stałe od frontu. Mam już kafle w pralni i zamontowany zlew gospodarczy z bieżącą ciepłą wodą Przyjechali dziś kamieniarze z 7 tonami kamienia pod pachą Jak pojechałam, było już ciemno, więc niewiele zobaczyłam, ale płyty są ogromne! Dziś mieli wszystko sprzątnąć, podkuć co trzeba (jeden kabel alarmowy już w strzępach...), wyrównać, zagruntować, a jutro jazda! Ślęczę nad zabudowami - garderobami, szafami dzieci itd. Chyba znalazłam przy okazji taniego stolarza, który mi to złoży. Jutro fotoreportaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) To był ciężki dzień. Dwie godziny z wyjącym dzieckiem na rękach na budowie z siedmioma Panami debatującymi o bramie. Oczywiście problemy - za nisko nadproże (rozwalić), źle wyregulowana brama (ktoś przestawił mocowania automatu), tu się nie da, tam nie wyjdzie... W końcu Panowie od bramy coś tam odkręcili i można było zacząć montaż drewna. Ktoś pytał o zlew gospodarczy (Ikea): Farba magnetyczna nad biurkami (oczywiście będzie zamalowana): Kamieniarze są świetni. Full profeska, uwijają się jak mrówki. Chcą skończyć do soboty Chwalą wylewki (a tak się bałam!). Ostatecznie fuga 2 mm, choć miało być 1,5 i tak zaczęli, ale trochę spanikowałam. Kamień jest piękny. Jak dojechałam było już ciemno, ale jutro zrobię foty w świetle dziennym: I na koniec deserek - MNIAM:) Proszę nie kopiować w jakichkolwiek celach, będę ścigać... Czytelnicy wiedzą dlaczego Edytowane 18 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.09.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) Wyobraźcie sobie, że kamieniarze skończyli w piątek. Pisałam już, że są niesamowici? Pracowali od rana do nocy, śpiąc na budowie i nie wyszli póki nie posprzątali po sobie, przy czym wcale ich o to nie prosiłam, bo widziałam jak są zmęczeni, a długa droga na Śląsk w piątek wieczorem przed nimi. Kamień jest ułożony perfekcyjnie. Czy się podoba, czy nie - kwestia gustu. Mi się podoba, a na pewno będzie mega praktyczny - nie widać na nim pyłu, kurzu, piasku, zero. Na pewno jest lepszy niż beton, który chodził nam mocno po głowie i płytki, których nie lubię. Pozostały jeszcze cokoły, fugowanie i impregnacja. W tym tygodniu mają wrócić i robić ścianę. Nie wygląda na marmur i całe szczęście. A tak w zestawieniu z dębem w salonie: Niestety okazało się, że kamień jest za wysoko i wychodzi uskok. Parkieciarz twierdzi, że trzeba dolać wylewkę samopoziomującą...:mad: Wybieramy fronty kuchenne: Ja jestem za tym po prawej, mąż po lewej, a projektantka na urlopie No i przyjechała ziemia. Na razie 5 samochodów. Super dostawca, kocha to co robi:) Zainteresowanym mogę przekazać numer. Teraz tę ziemię trzeba w trybie pilnym rozrzucić po działce. Szukamy mini-ładowarki, ale nie możemy znaleźć. Help jeśli ktoś wie gdzie (okolice Nadarzyna, Lesznowoli). Ten tydzień będzie szalony. Jutro rano serwis bramy ma ją wyregulować i podłączyć automatykę. Przyjeżdżają też brukarze wszystko mierzyć, bo czekają już na wejście. Znaleźć ładowarkę, bo jak nie, to chyba sama będę wozić taczką tę ziemię Podpisaliśmy w końcu wniosek o ostatnią transzę, ma być w tym tygodniu. Do tego elektrycy, ekipa wykończeniowa kończy łazienki i ściany, odebrać brakujące płytki, kamieniarze, może elewacja... Do tego dogrywamy detale kuchni, muszę pojechać do stolarza z rysunkami garderób i zabudów, ma wpaść architekt pogadać o ogrodzeniu. A ja cały tydzień sama z dziećmi Chcemy się wprowadzić 1.11.2011 Edytowane 7 Listopada 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.09.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Nadal szukam mini-ładowarki do rozwiezienia ziemi po działce... Mam już takie zboczenie, że jak jadę samochodem, to nie patrzę na nic innego niż ogłoszenia na płotach, a napis "roboty ziemne" wywołuje u mnie reakcję błyskawicznego hamowania. Dość. Wypożyczymy mini-ładowarkę na weekend (dzięki pwasylcz) i ziemię rozwiozą w ramach weekendowej rozrywki elektrycy. Jutro wracają kamieniarze robić cokoły, fugować i robić ścianę "3d". Dla przypomnienia inspiracja: http://lh6.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TTMUWkms-TI/AAAAAAAACWk/Cp85X6sAioo/ashley.rusmoke.jpg Jutro również wraca ekipa wykończeniowa pieścić ściany, obrabiać balustrady i cokoły oraz kończyć łazienki. Najwyższy czas wybrać tapety i kolory ścian. Dziś znalazłam taką dla synia: http://www.ferm-living.com/img/9474650/mg/rush-hour-grey.jpg i genialny dywan: http://www.cilek.com.pl/media/products/f5618cd246b66b316a201fb42361b055/images/thumbnail/large_1478_1_AKS-7644-5.jpg?updated_at=1312373692 Mam też jeszcze resztki nadziei, że zobaczę jutro Panów od drewna... Brama jest wyregulowana i czeka. W drodze do nas ekipa brukarzy skasowała samochód...((( Nic im się nie stało na szczęście. W ramach ciekawostki lampa, która mnie nieustannie zachwyca, tylko nie mam gdzie jej powiesić: http://www.amandus.pl/userdata/gfx/50eebb4567cc1b068d454b57038eef10.jpg Edytowane 21 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.09.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Poszukuję tej tapety - czy ktoś wie gdzie można ją kupić? http://4.bp.blogspot.com/_Ej2wtyjs49E/S4wYXCgdpSI/AAAAAAAADo4/zVUZyK0vI1w/s640/stylistgruppen-se.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.09.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Temat PRALKA. Zamawiam agd i przy okazji należałoby kupić pralkę. Bez pralki zamieszkać nie możemy. Potrzebuję 1400 obrotów, klasyczne programy (w tym do ręcznego), maksymalną ładowność (od przodu), chętnie opcję 1/2 załadunku, bez suszarki. Może jakiś Bosch?Polecicie mi jakąś pralkę, nie mam już siły wertować netu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.09.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Ściana w prawie gotowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awilla 23.09.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam,piękny domek- mogę zapytać o materiał wykończeniowy ściany i prosić o namiary na kamienna podłogę na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.09.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Muszę uporządkować pewne fakty, żeby mieć je później w dostępnym miejscu:8.09.2011 - pracownik firmy wykonującej elewacje drewniane przyjeżdża, mierzy bramę i odjeżdża13.09.2011 - pracownicy firmy wykonującej elewacje drewniane przyjeżdżają na budowę, 14.09.2011 kończą montaż elewacji drewnianej, 15.09 zaczynają montaż drewna na bramie, 16.09 wyjeżdżają z zapowiedzią powrotu w następnym tygodniu, aby dokończyć bramę. Informują, że pozostałe elementy fasadowe są gotowe do montażu. Mamy więc nadzieję, że ok. 20.09.2011 etap II zostanie odebrany (przewidziany umową odbiór miał nastąpić 25.05.2011, a z powodu opóźnionego montażu drzwi, montaż okładziny bramy mógł nastąpić 20.06.2011, na co obydwie strony się zgodziły).Dziś jest 24.09.2011, brama nie jest dokończona, etap II nie zakończony, a o III nawet nie słychać. Zamontowane w dniach 14-15.09.2011 deski są nieheblowane. Muszę powrócić do skrzętnego odnotowywania takich faktów, bo niestety będą mi jeszcze potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.09.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Wybrałam AGD. Uff.Czy możecie polecić mi sprawdzony i dobry cenowo sklep internetowy? Gdzie zaopatrywaliście się w sprzęt AGD? Edytowane 27 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.09.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) AniaMaksKuba, Gdytom, zapraszam Was do komentarzy :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163293-Posty-do-Anuli&p=4193627#post4193627skomentuję tam sprawę schodów. Proszę wykasujcie wpisy z Dziennika i przenieście do komentarzy, z góry dziękuję. Sprzęt agd zamówiony. No prawie, bo jeszcze analizuję pralkę. Hmmm....W związku z kursem euro od 1.10 wiele firm wprowadza nowe cenniki, 10-15% podwyżki. Z newsów - mamy pękniętą szybę w oknie w kuchni:( Nie wiem jak i kto i dlaczego.Odebraliśmy piloty od bramy:) Edytowane 27 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.09.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Dziś odwiedziła mnie monsanbia Dzięki za wizytę! Pierwsze mycie podłogi za mną. Jest tego kawałek... Jutro kamieniarze przyjadą zaimpregnować i fugować kamień i robić schody. Od poniedziałku wchodzą parkieciarze. Strzeliłam kilka fotek czystej podłodze: Światełka dla bajeru... Już świecą I cokoliki wpuszczone w ścianę - jeszcze do wygłaskania: Ściana skończona: Kominek obłożony białym kamieniem: Jasna łazienka i zafugowane meteory: I klubowa, bez fug: Kilka osób pytało mnie o kamień i wykonawcę podłogi. To marmur, Smoke, z Włoch, namiary na priv. Dziś był stolarz od garderób. Sprzedałam ostatnie drzwi budowlane. Edytowane 28 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.09.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 C.d. tapet, zakupione, zapomnieć jak najszybciej...Niewiarygodne, ale nad wyborem tapet spędziłam najwięcej czasu spośród całego czasu na wybory wszelakie... Pewnie z powodu ogromnej liczby wzorów i kolorów dostępnych na rynku. Póki co mam alergię na tapety i nie chcę w ogóle słyszeć słowa TAPETA. Koniec. Córa:http://4.bp.blogspot.com/_Ej2wtyjs49E/S4wYXCgdpSI/AAAAAAAADo4/zVUZyK0vI1w/s640/stylistgruppen-se.jpg Synio:http://www.fotoagent.dk/single_picture/10877/138/mega/512_rushhour_grey_crop.jpg Gabinet:http://www.deco-indoor.com/(urhli555fsxgx52vca4itzeh)/user/images/Galerie_Elitis_VP_625//Vp-625-04.jpg Sypialnia....:http://www.farben-schaefer.de/images/categories/tp12107intcut.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts