drynda 05.07.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Mam zamiar kupić działkę budowlaną 1000m2 warunki zabudowy to:Budynek parterowy z poddaszem użytkowymelewacja frontowa 15 m szer 5 m wyspow. zabudowy max 30% działkidach 25-45%, dachówka lub imitacja i teraz mam pytanie otóż czy mogę postawić dom tylko parterowy bez poddasza ?Mam zamiar postawić domek 80 - 90 m2 i z poddaszem to naprawdę była by mała chałupinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 05.07.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam, możesz postawić dom parterowy, warunki wyznaczają przedziały np. kąt dachu, powierzchnię budynku, albo ograniczenia w Twoim przypadku z poddaszem użytkowym, ale nie wymusza takiego budynku oznacza to że nie możesz stawiać 2 pięter i więcej. pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejH 05.07.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam, zwróć uwagę na parametr: 5 m wys..Wedłóg mnie jest to znaczące ogranicenie. pozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.07.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 wysokość elewacji - to wysokość ściany /do początku dachu, ew. jak masz jakieś attyki to też wchodzą w tę wysokość/ 5 metrów to spoko 1 kondygnacja wychodzi i jeszcze ew. ściana kolankowa 1,5 metra.... /chociaż ja tak w ogóle nie polecam "zamieszkanego" strychu, bo to takie dziadostwo, stropodach na własne życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drynda 05.07.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 myślę, że spokojnie się zmieszczę w tych 5m. Interesuje mnie głównie parterówka do 100 m2. Z poddaszami ładne projekty są, ale te klitki na poddaszu to koszmar. Do tego mam ponad 190cm wzrostu także tym bardziej odpada poddasze. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts