lola_lilu 05.07.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam, chcielibyśmy rozbudować dom. Dom to poniemiecki budynek z dwuspadowym dachem, stro kleina i krzyżowa ściana nośna. Do domu dobudowano w latach 50tych ganek z łazienką- bez fundamentów(!!!) NIe było materiałów, taka vbyła technika ... Nad gankiem jest balkon kryty papą. Chcieliśmy rozbudować dom, w taki sposób by zabudować balkon, ale nie wiem, czy to wszystko wytrzyma? Czy ktoś słyszał, o takich przypadkach? Pozdrawiam,Lola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.07.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Słyszał...Zabudowa lekka, typu szkieletor tego chyba nie przewróci.Trzeba by jakiego konstruktora/architekta wypytać.I tak będzie potrzebny projekt...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola_lilu 06.07.2010 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Co do fachowców, to wszyscy zgodnie twierdzą, że "się da". Ale moi rodzice(właściciele) twierdzą, że może odpaść cały ganek. Wiem, że dom będąc podpiwniczony ma solidne podwaliny, natomiast ganek został dobudowany w ten sposób, że została wykopana dziura w ziemi chyba na 0,5m i tak go postawiono. A konstrukcja szkieletowa to jaka? Drewniana? Zresztą i tak zaraz sprawdzę w googlach Pozdrawiam Lola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert bartosz 18.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 witamjest kilka sposobów na wzmocnienie fundamentów gankuwszystko zależy od tego jak został postawiony ganek czy na fundamencie czy też bespośrednio na gruncie były murowany ścianyjeśli jest choć mały fundament betonowy w podwalinach ganku to można go wzmocnićchoć jest to trochę skomplikowane i pracochłonne acz nie aż tak drogiepoza konstrukcją szkieletową drewnianą jest też konstrukcja stalowa lekkastawiałem już takie gankiproszę odwiedzić stronę firmy AM TECH z Głogowa małopolskiego pod Rzeszowem oni produkują takie konstrukcje jak i całe domyale bez porady konstruktora się nie obejdzie jeśli chcecie wykożystać balkonnie wiem skąd jesteście bo mógłbym podać namiary na jakieośpozdrawiam robert bartosz[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts