maati1980 05.07.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Mam dobrego kafelkarza problem w tym, że może do mnie wejść tylko od listopada do lutego. Do wyklejenia jest kuchnia i dwie łazienki. Domek przez zimę nie będzie jeszcze zamieszkały więc tym bardziej nie będę go ogrzewał. Czy mogę zastosować specjalne kleje lub inne techniki tak aby kafleki położone w listopadzie nie odpadły mi ze ścian w lutym gdzie w domu będzie -15 stopni zimna? Nie ma problemu z ogrzaniem pomieszczeń na czas klejenia, ale całej zimy nie mogę ogrzewać domu. Zależy mi na tym, aby robił to zimą bo nie ma zleceń i nikt nie będzie go gonił a przez to mogę liczyć na koronkową robotę Z góry dziękuję za podpowiedź. maati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Cały problem polega na tym czy klej pod kaflami wyschnie na pieprz przed mrozami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maati1980 05.07.2010 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Najwyżej wezmę dmuchawę i będę grzał przez tydzień Jeśli wyschnie to nie popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 nie da się oszukać.... trzeba grzać przez całą zimę tak żeby było z plus 10 stopni Celsjusza inaczej jest duża szansa na zmarnowanie:1. materiału2. robociznyi dodatkową pracę na usuwanie tego co samo nie odleci... porównaj te straty z kosztami ogrzewania - wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 06.07.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Tydzień może nie wystarczyć.Ja jesienią kładłem kafelki w garażu, zimą było tam sporo poniżej zera i nic nie odpadło.Fakt że miedzy kładzeniem a mrozami był dobry miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 27.08.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Rozmawiałem z moim kafelkarzem. Powiedział że można zostawić przyklejone kafle na zimę, ale nie wolno ich fugować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts