Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M95 RÓŻE W OGRODZIE

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 8 months później...
Witam serdecznie zainteresowałem się projektem muratora M95, idealnie mi pasuje, 3 sypialnie, kotłownia na kocioł na paliwo stałe itp. Co o nim sądzicie, jakie przybliżone koszta budowy ?

Czy zamieszkam w tym domu za 200 000zł ? Dodam, że:

Instalacje zrobię sam, tynki, elewację, gładzie podłogi itp. również sam (pomoc rodziny), w sumie zleciłbym wykonanie tylko sso z dachem.

Działkę mam, przyłącza chcę wykonać wcześniej, być może fundament też by nie był wliczany w te 200k.

realne to to jest? czy dać sobie spokój ?

Jeśli chodzi o wyposażenie to można powiedzieć że do łazienki mam, do kuchni mam (przeprowadzka z mieszkania) itp.

Myślę że za 200 tys zamieszka się w tym domku. Ale nie można się za bardzo rozrzucać z kasą.

• 2 months później...

Witam wszystkich! Właśnie zaczynamy budowę M95 róże w ogrodzie. Nie wiem jaki będzie koszt całego przedsięwzięcia ale mogę powiedzieć iż do tej pory wydaliśmy 20tys. Jesteśmy na etapie murowania ścian. Więcej znajdziecie na stronie Naszego dziennika budowy.

Jak postawimy napiszę o więcej o kosztach.

• 3 months później...

No proszę jaki świetny wątek :)

Moje Róże w tej chwili wyglądają tak:

zakończono wylewki, tynki parapety i wiadomo co za tym idzie prąd, podłogówka, grzejniczki też wiszą,kanaliza oraz hydraulika i to wszystko wyniosło nas do tej pory ok 130 tys. Nie mamy jeszcze kotła gazowego z zasobnikiem( to koszt ok 6-7 tys)Teraz została nam już wykończeniówka.

Mamy nadzieję ,że nie przekroczymy 200 tys.

Zapraszam do mnie :)

:bye:

Edytowane przez aniqa1982

• 1 month później...
  • 1 month później...

Duszek mi podpowiedział aby wejśc na tą stronkę i odwiedzić ja...i proszę...miłe zaskoczenie!! Powstają kolejne róże w ogrodzie:) Izolda69 gratuluję wyboru i życzę powodzenia w budowie:)

Załóż dziennik budowy albo relacjonuj jak postępy w budowie się mają:)

Pozdrawiam i trzymam kciuki:)