mich83 05.07.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam. Mam w mieszkaniu parkiet dębowy malowany lakierem wodnym ( wyszedł jasno ), otwartą kuchnie z szafkami w kolorze ciemnego orzecha, blaty białe ( kremowe) , białe okna, szafa w przedpokoju tez koloru ciemnego orzecha. W jakim kolorze zrobić drzwi ? Jasne dębowe a może białe ? Lub cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.07.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Białe, drewna już wystarczy. Listwy też oczywiście białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 05.07.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Zgadzam się z Joliską - białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.07.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Tak, jak w innym podobnym topiku białe. Cieszę sie, że masz orzech, a nie wenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 07.07.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jedne drzwi mam juz pokryte lazurą jasny dąb ale chyba jednak zdecyduje sie je przemalować i wszystkie dać w bialym kolorze, a może jakiś złamany biały ?. Listwy jednak mam juz polakierowane więc raczej nie będzie ich malować teraz na biało. Czy Białe drzwi i listwy dębowe nie będa sie gryśc ? Niechce juz zabardzo zrywac mi sie lazury z tych drzwi a nawet jak usunę to napewno jakieś plamki zostaną ,więc będe musiał pomalować je czymś kryjącym. 1. W jaki sposób je pomalować zeby uzyskać fajny biały kolor nie przypominający drzwi z lat 80 . Chyba zrobie słojowanie, jednak nie widziałem na zywo nigdy takich drzwi. 2. Czy jeśli ściany pomaluje lekko złamanym białym a sufit czystym białym , to drzwi lepiej pomalować na czysty biały kolor czy złamany biały ? Czy drzwi powinny byc jak najbardziej podobne kolorystycznie odcieniem do scian ( wiadomo że identycznego koloru sie nie uzyska ) czy minimalnie sie odcinać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.07.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Czysta biel na drzwi - nie kombinuj U mnie są białe drzwi, białe sufity i jasne ściany - oceń sam, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 07.07.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Joliska no fajnie to wygląda , białe ściany lub pochodnego tego koloru plus białe drzwi , zdaje mi sie ze optycznie powiększają mieszkanie i zdaje sie ono "lżejsze" . Kupiłas juz malowane czy sama malowałas ? Jesli sama to czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.07.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Kupiłam drewniane malowane drzwi z formy Kubiszyn - nie widać usłojenia, są piękne i solidne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 12.08.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 ok. Dzięki za odpowiedz. Powiedzcie mi jeszcze czy pomalować w macie czy w półmacie ? Czy w jeszcze czym innym ? Satyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts