anula05 05.07.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam!A tutaj zapraszam do komentowania, dyskusji, opinii etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Hej! Chyba jestem pierwsza:) Działka wygląda bardzo fajnie. Projekt cudo - dom z płaskim dachem to moje marzenie, niestety w miejscu, gdzie chcemy się budować - nie do zrealizowania Jaką będziecie mieć powierzchnię? Pozdrawiam i obiecuję zaglądać Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.07.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Witam i bardzo się cieszę, że ktoś "mnie" odwiedził!Płaskiego dachu nie mamy (15 stopni), plan zagospodarowania wymaga spadku.Powierzchnia 240+garaż, czyli 280m2.Wpisałam się u Ciebie, będę zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 15 stopni to jak dla mnie płaski. W każdym razie z dołu tak wygląda U mnie musi być minimum 35 stopni - stromizna! Wy macie proj. indyw.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.07.2010 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Tak, właśnie uzupełniłam dziennik o szczegóły dot. projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 06.07.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 No dobra bede druga ,(punkt dla Moni:))Juz samym projektem jestem zachwycona.Trafilas na wielka fanke nowoczesnosci i takich projektow.Tez chcielibysmy kostke z plaskim dachem ,ale wiadomo nie zawsze mozna miec to czego sie chce.No to powodzenia w budowie i trzymam kciuki za bezbolesne budowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.07.2010 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Dzieki Mrs.Constr.! Fajny nick:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.07.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Teraz mi sie nie podoba ,bo taki bez polotu ,ale nie moge zmienic:-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.07.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ale masz fajne drzewka na dzialce,my tez mamy ,ale lisciaste.Pieknie bedzie nam szumialo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.07.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Trzecia Witam... projekt zapowiada się fantastycznie! Jeszcze o rzuty proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 09.07.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 (edytowane) Rasiu witaj! Rzutów wolę na forum nie prezentować, zresztą są tak zamazane i w takiej skali, że niewiele można dostrzec. Parter: kuchnia 20m, jadalnia 20m, salon 40m, gabinet, garderoba, łazienka z sauną (kiedyś, schowek przy garażu i pomieszczenie gospodarcze. No i garaż 36m. Ciągle się zastanawiamy, czy zostawić wiatrołap. Piętro: 3 sypialnie, garderoba, łazienka, pralnia. Nie mam spiżarki, co mnie trochę dręczy, ale mam tak dużą kuchnię i pomieszczenia gospodarcze, że mam nadzieję dać radę Edytowane 9 Lipca 2010 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.07.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Fajny projekt i działka tez super! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witaj mazo! Zajrzałam już do Ciebie (WOW!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.07.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Co do wiatrołapu, to jak masz psa, to się przyda... taka wewnętrzna buda... Ale ja nie mam i jestem bardzo zadowolona. /chociaż mam dwa psy:rolleyes:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.07.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Co Wy z tymi wiatrołapami... A co z przeciagami i zatrzymywaniem zimna w czasie mrozów? Wydaje mi się, że wiatrołap ma pewien sens. My zostawiliśmy, jedynie zmienilismy koncepcję drzwi - mają być szklane przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.07.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 to ja też się witam i od razu chwalę piękny domek takie proste bryły bardzo mi się podobają, ale u mnie też nie można mieć tak małego nachylenia dachu . Udało nam się jednak dość nowoczesny domek wybrać i co najważniejsze, bez skosów na 1 piętrze pozdrawiam i będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.07.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Co Wy z tymi wiatrołapami... A co z przeciagami i zatrzymywaniem zimna w czasie mrozów? Wydaje mi się, że wiatrołap ma pewien sens. My zostawiliśmy, jedynie zmienilismy koncepcję drzwi - mają być szklane przesuwne. Jeśli nie masz daszka nad wejściem, a z tego co pamiętam masz, chociaż nie bardzo chciałaś... to wiatrołap jest niezbędny... wtedy to jest deszczo-śniegołap. Alez daszkiem, a chyba całkiem zadaszone ma wejście Anula, nie jest potrzebny. Z nagrzanego domu może być co najwyżej wypchnięte ciepłe powietrze przy wejściu do domu, ale zimne, zapewniam Cię- nie nawiewa. Przeżyłam ostatnią super zimę i wiem co mówię. Ani razu nie zrobiło się zimniej przy wchodzeniu kogoś do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Rasia ma rację. My mamy wejście od razu do bardzo dużego hallu (16m2), Nawet przy bardzo mroźnych zimach nie czuć, żeby tu nawiewało zimne powietrze, kiedy ktoś wchodzi do domu. W naszym hallu jest jeszcze miejsca na schody na poddasze, ale takie rozwiązanie z jednym dużym pomieszczeniem ma tę wadę, że do niego siłą rzeczy wnosi się zawsze trochę błota itp. Ponieważ nie jest oddzielone od ciągów komunikacyjnych między pokojami a łazienką, trudno jest tego brudu nie roznosić. Dlatego wiatrołap to moim zdaniem dobre rozwiązanie jako taka właśnie "brudna śluza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 lidszu, zajrzałam do Ciebie - zanim zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny, rozważaliśmy dość podobny projekt do Twojego. Szybko działacie, będę obserwować postępy:) Wiatrołap - kontrowersyjna sprawa, nawet nasz architekt jest za wiatrołapem, bo warunki pogodowe etc etc, ale nam jakoś nie pasuje ten wiatrołap i już. Nasz hol ma 21 metrów, jest dłuuuugi i dość wąski, więc zanim coś ewentualnie zawieje od drzwi do salonu, to zdąży się chyba po drodze ogrzać choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Ale opinia Rasi jest kolejnym argumentem, żeby wywalić ten wynalazek z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 O, Tatarak też żyje bez wiatrołapu i daje radę Przy samym wejściu mamy mieć takie pomieszczenie na kurtki, buty etc (szafo-garderoba) i zaraz obok wejście z garażu - mam nadzieję, że wszyscy grzecznie będą tam zdejmować buty i problemu nie będzie. A psa nie mam i mieć nie będę - mam straszną alergię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts