designforliving 08.03.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 najpierw pogadaj z tynkarzami o grubości, a potem szukaj innego kamieniarza, który będzie miał oba rodzaje kamienia, choc 1 cm to raczej żadko, a na zamówienie to sie nie kalkuluje. Faktycznie trzeba przed tynkami wziąć diaksa i podciąć cegły na odpowiednia głębokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 08.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 pytałas o blat do kuchni biały ale nie corianmoze daj konglomerat kwarcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.03.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hmmm wydaje mi sie, ze jednak tego tynku wiecej jest na ścianie niz 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Na jakie drewno się decydujecie? my jedna decydujemy się na zmianę, tylko kiepsko z dostawcami okume, jest w dlh ale softline, ale ja chciałam coś innego. Myślę też o grapii czy garapii, ale też kiepsko inie mogędoszukać się cen. W dodatku w dlh na elewacji okume prezentowało sięniezbyt ładnie, po dwóch latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 08.03.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 anula ja jutro spróbuje ci wysłac zdjęcie cokołow z ceowników. piękne . widziałam chyba w jakiejs gazecie .wspaniale rozwiązanie. ja jutro porozmawiam o tym z moim wykonawca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 08.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 anula jakie klamki macie do swoich okien, chodzi mi o kolor? u nas jest tak intensywnie,że na nic nie mam czasu. nawet zdjęć nie zrobiłam.ide na usta , usta i spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 08.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ja chętnie obejrzę te cokoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ja też chętnie obejrzę cokoły monika. Nie wiem jaki kolor klamek , pewnie taki jak okien (?) 9007. Tynku jest w zależności od krzywizny ściany od 1 do nawet 4 cm - musi być po prostu równo. To już wiem od wykonawcy. Mam już też wycenę cieńszego kamienia. Jakoś to wszystko pozgrywamy. A propos listwe - fajne są też ze stali nierdzewnej lub aluminium: http://www.anko.pl/images/s2/1283870605.jpg http://www.anko.pl/images/s2/1283870558.jpg http://www.zenithcreations.com.au/files/traders/trader-57/front/23012007113342776.jpg mazo, nie wiem co z tym drewnem, ostatni pomysł to meranti. Ale właśnie odnalazłam osobę w necie, u której ten mój potencjalny wykonawca robił elewację i... gość nie brzmi zachęcająco :cry::cry: Narzeka, że wykonawca nie dotrzymuje terminów, a po zakończeniu prac nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. Co ja mam zrobić.... Napisał mi też, że brama obłożona drewnem bardzo mu skrzypi...I żeby uważać, bo drewno egzotyczne bardzo się wypacza. OSZALEJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Oj, to kiepsko... Ci którzy zrywają kontakt są najgorsi... Szukaj dalej Anulo. A niby piszą, że egzotyczne jest bardzo stabilne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 08.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 to nie do końca prawda że egzotyki są stabilne, wszystko zależy jaki rodzaj drewna kazde ma inną twardośc i stabilnośc dokładnie tak jak nasze krajowe - dąb i buk nie maja takich samaych parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.03.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 AAAAAaaaaa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 09.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 muszę zrobić zdjecie gazecie . juz dziś za ciemno . prześlę z telefonu. chyba takie zrobie w domu . Ceownik o wysokośći 4 cm. Anula i reszta ja mam srebne klamki:( na razie zostawiam , pózniej wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 09.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) anula ja jutro spróbuje ci wysłac zdjęcie cokołow z ceowników. piękne . widziałam chyba w jakiejs gazecie .wspaniale rozwiązanie. ja jutro porozmawiam o tym z moim wykonawca . np realizacje IQB http://iqb.pl/pliki/wne_wilanow.html w październikowym 2010 "dobrym wnętrzu" Edytowane 9 Marca 2011 przez azakrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.03.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dom bardzo fajny, ale dla mnie mocno niepraktyczny (patrząc przez pryzmat małych dzieci A co z tymi nie za dobrymi wiadomościami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 anula wlasnie nie muszę zrobić zdjęć uff. tam są te listwy i bardzo fajnie wygladaja przy plytkach. juz byłam w sklepie z metalami niezelaznymi i maja akie ceowniki w kształcie litery c , wymiary poziome 2cm, pionowy 4 cm. ceowniki sa aluminiowe , ale mozna też kupić aluminium angobowane. taki wlasnie cownik mam zamontowany przy schodach na szkło. aha i jeszcze zammontowali mi ceownik na szkło przy prysznicu, zeby było bezuchwytowo( 8mm w srodku rowek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 anula a te listwy aluminiowe to gdzie się kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 dom podobny do twojego , w :yes:stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 10.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Anula, w przyszłą środę mam mieć spotkanie z "lokalnym" wykonawcą elewacji drewnianej. Twierdzi, że bez problemu podejmie się obłożenia bram. Gdyby Cię jeszcze interesował efekt to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Monika, daj znać, co z tymi ceownikami i jak je zamontować. Listwy przypodłogowe stalowe ma np. Anko - przysłali mi cennik. Odpadłam. Ceny poniżej. 1.Listwa cokołowa BA600AMateriał: AluminiumDługośd: 4mH-60mm 1mb/36zł+ VatH-80mm 1mb/44zł+ VatH-100mm 1mb/57zł+ Vat2.Listwa cokołowa BA600SSMateriał: Stal nierdzewnaDługośd: 2,7mH-60mm 1mb/53zł + VatH-80mm 1mb/69zł+ Vat3.Listwa cokołowa BIB800AAMateriał: Aluminium+ aluminium AntracytDługośd: 4mH-80mm 1mb/68zł+ Vat4.Listwa cokołowa BIB800ADMateriał: Aluminium+ drewno lakierowane DąbDługośd: 4mH-80mm 1mb/84zł+ Vat5.Listwa cokołowa WB-100Materiał: PCVDługośd: 2,7mH-80mm 1mb/29zł+ VatDo wszystkich list proponujemy narożniki oraz zakooczenia plastikowe kolorem zbliżone do stali nierdzewnej lub aluminium 1szt/11zł + Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.03.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 listwy aluminiowe:no właśnie stąd... http://www.anko.pl/listwy-cokolowe.htmlSłabe jest to, że listwy łączy się narożnikami, nie jestem przekonana... O co chodzi z tymi ceownikami? Czy ja jestem ślepa? W w tym linku od azakrzew nic nie widzę - tzn. nie widzę tam listew. Czy chodzi o to, żeby odciąć ścianę nad listwą/ceownikiem, tak, żeby "zwisała" nad podłogą??? Wytłumaczcie mi proszę albo wklejcie zdjęcie. Monika pls naucz się w końcu ładować zdjęcia, bo wiele piszesz o fajnych pomysłach w swoim domu, a nic nie pokazujesz:( orvis, czy to ten kontakt z priva? jakie ma ceny elewacji? Wiesz, mi wszyscy z którymi rozmawiałam o elewacji, nawet totalni laicy, mówili, że podejmą się obłożenia bramy. Ale to trzeba zrobić z głową i nie zaufam nikomu, kto robi to pierwszy raz. Poza tym elewację też mam nietypową i musi to być ktoś z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts