efilo 25.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 życzę żebyście dotrwali w tej wiedzy do wykonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 25.03.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Projekty branżowe... największy SHIT jaki można sobie samemu zafundować i największa głupota jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy. Mam wszystkie: prąd, CO, wod-kan, odwierty pod PC, wentylacja mechaniczna, drenaże-odprowadzenie deszczówki, ozc itp itd Mój projekt budowlany to 15 cm grubości... Kierbud dziwnie na mnie patrzył jak mu klarowałem, że wszystko jest cacy i zapięte na ostatni guzik. Teraz zaczynam odkrywać znaczenie tego spojrzenia... i słowa GUZIK Najbardziej zabolał "branżowy" wod-kan. Do dziś mam kupę rur, zbiornik na deszczówkę, które były ujęte w projekcie... Pięć minut na budowie zajęło mi i kierbudowi rozpracowanie tańszego, logicznego odprowadzenia deszczówki. Szkoda, że olśniło mnie tak późno, w końcu był projekt Po etapie stropów... szkoda gadać, wydam majątek na przebijanie 20 cm zbrojonego betonu Boję się co będzie dalej he he. Trzy ekipy od WM mają trzy różne wizje na temat wykonania, że nie wspomnę gdzie wg nich mam sobie wsadzić projekt "branżowy". Nic nie zastąpi osobistego zaangażowania lub dobrego (przez duże "D") fachowca-praktyka. Papier przyjmie wszystko... Anula, chyba nie będę robił bram zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Orvis - tylko jest pewna różnica między Twoją sytuacją, a tym co my chcemy.My chcemy projekt od _wykonawcy_ danej instalacji.W projekcie budowlanym nie było nic i pisałem już o tym wcześniej.To jakby dwie zupełnie różne sytuacje, zresztą po co potrzebuję te projekty już też pisałem... BTW: Stropu takiego jak Twój się nie przebija, tylko raczej wierci - wiertnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 25.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Orvis - tylko jest pewna różnica między Twoją sytuacją, a tym co my chcemy. My chcemy projekt od _wykonawcy_ danej instalacji. W projekcie budowlanym nie było nic i pisałem już o tym wcześniej. To jakby dwie zupełnie różne sytuacje, zresztą po co potrzebuję te projekty już też pisałem... BTW: Stropu takiego jak Twój się nie przebija, tylko raczej wierci - wiertnicą. Napisałem ogólnie na temat "branżówek", nie chciałem nikogo urazić... Natomiast jeśli chodzi o wykonawców, to tak jak wspomniałem o WM, mam kilka, zdecydowanie różnych "pomysłów" od firm wykonawczych Co do stropu oczywiście masz rację, wiercenie... diamenty utoną w g..nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Natomiast jeśli chodzi o wykonawców, to tak jak wspomniałem o WM, mam kilka, zdecydowanie różnych "pomysłów" od firm wykonawczych Dlatego my najpierw wybraliśmy firmę, a potem z nią uzgodniliśmy projekt i przebieg kanałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margula 29.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 HALO...halo Anula, co tam u Ciebie ??? Dawno tutaj nie zaglądałaś...czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 29.03.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 hej, zyję, ale jestem na wakacjach, odezwę się za kilka dniPOZDRO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.04.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Hej, hej! Witam! Na wakacjach było tak:) Zgadzam się z orvis, projekty branżowe prawie do niczego się nie przydają. Tez mam komplet: WM,wod-kan.,elektryka,co - wszystko wyszło inaczej... Także salik, nie przeceniaj ich... Orvis, co z Twoimi bramami? Co u mnie, a raczej co na budowie, napiszę w Dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 03.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 witaj. u nas też już niezła pogoda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.04.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Kobieto wklej jeszcze chociaż kilka zdjęc SŁOŃCA, bo u nas co najwyżej słoneczko, Anula, na zdjęciu to Ty czy mąż? Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.04.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 taaa, trzech mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.04.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 No nie dość że mężowie cudnie opaleni, do zdjęć chcą pozować, to jeszcze pewnie ryby złowione gołymi rękoma do domu przynoszą A gdzie to takie plaże, Karaiby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja stawiam na Karaiby albo wschodnie wybrzeże Afryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.04.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 to drugie, polecam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Icopal ma chyba specjalne papy na dach.My kładliśmy ich papę na fundamenty (Szybki Profil SBS) i to był naprawdę kaaawał wytrzymałej papy.Ale u nas to było normalnie zgrzewane.A ile miałabyś mieć cm tego styroduru?My mamy jeszcze na budowie jakieś resztki 12cm, więc mogę wieczorem zerknąć jak się po tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.04.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 anula piekna ta nowa łazienka. zdecydowanie bardziej ascetyczna. szkoda tylko tych krokodylich fliz. są piękne! może ta ściana przy kaloryferach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.04.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 monika, ależ krokodyle zostają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.04.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 no to super!!! bo mnie zaraziłaś ! idę zamawiać taką tapetę do gabinetu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 04.04.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Ooooo, fajnie, że wróciłaś, pełna sił na dalsze działania:)Łazienka z nowa umywalka zdecydowanie lepiej się prezentuje.Będzie ta półka pod nią tak? Super, że krokodyl pozostaje, i lampa. Tylko cos mi ciągle w tym pomieszczeniu nie gra. Może ten kwadratowy kibelek wymienic na obły, pasujacy do umywalki? Sama nie wiem. A może fragment drewna też na podłodze? Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 04.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Anula. welcome back )) Już myślałam że przeprowadziliście się do przyczepy... a to dla hyraulika aha Ale Ci zazdroszczę zaawansowania prac..... Ja składam wniosek o pnb Trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts