Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Gość monika996
anula próbujcie zrównać te sufity. u mnie była róznica w otworach drzwiowych około 3 cm. daliśmy radę . przy gładziach wyrównaliśmy. może da się przy większej róznicy skuć ze do 2 cm, a ze strony braku róznicy nadrzucić gipsem przy robieniu gładzi.:) myśl, a nie denerwuj się. na pewno będzie rozwiązanie. jeszcze macie stan surowy. ja bym okien nie ruszała.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Paweł Sałagaj

Płytki - chodzą za mną Croco i Peau z Rex Ceramiche, mam dojście do dobrej ceny

Witam

W poszukiwaniu płytek natrafiłem na taką informacje.

Czy mógłbym dostać namiar na firmę która sprzeda mi około 20m2 takich płytek,i czy zna Pani cenę za m2

pozdrawiam

Paweł

Będę walczyć o nałożenie tynku albo jakieś wyrównanie przez murarzy (tylko nie wiem czym) i dopiero tynk.

Da się tak czymś wyrównać, jakąś masą szpachlową czy coś?

A jak nie to jeszcze jest pomysł co by dać drzwi z opaską do sufitu, coś w tym stylu, zlicowac ją z uskokiem:

1.JPG

Współczuję problemów, doskonale rozumiem Twoje poirytowanie Anulo... Ale na pewno wszysko się wyprostuje.

A posadzka w garażu - ja na pewno nie będę kłaść płytek - dla mnie to bez sensu, tym bardziej, że garaż oddzielony od domu Kiedyś czytałam o jakimś specyfiku do smarowania posadzki, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy... to nie było drogie rozwiązanie. betondur? muszę sprawdzić

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?22802-BETONDUR-ZA-i-PRZECIW

ponoć nie takie tanie, ale piszą o farbie Pilak do betonu.

Edytowane przez mazo

Anula, też się bardzo cieszę, że znowu jesteś :)

Szkoda tylko, że tyle problemów pojawiło się u Ciebie w ostatnim czasie :(

Wierzę, że sobie ze wszystkim dasz radę.

Pewnie nie teraz Ci w głowie baterie, ale w ostatnim katalogu Castoramy widziałam czarną serię. Podobno dobrej jakości.

Baterie Bisk. Niestety nie widzę ich na stronie producenta.

Monika, Chyba rzeczywiście ten garaż trzeba załatwić farbą do betonu lub chlorokauczukiem czy tym betondurem. PS> Ale jaja z tym komitetem, co Ty za sąsiadów masz dziewczyno!!!

BetaGreta, za Biskiem już zjeździłam Castoramy - niestety w tej blisko mnie nie mają, jest na Targówku, ale nie dam rady tam dojechać:( Czy ktoś ma koło siebie Castroramę i będąc przy okazji może zrobić fotkę tym BISKOM? Niestety nie mają podtynku, ale interesuje mnie kompletny zestaw prysznicowy.

Mayland, dzięki, jutro do nich uderzę.

A mogę zapytać jaka cena żywicy Panią oszołomiła? Sam materiał na 1m2 wychodzi ok 24 zł/m2 (Qeshfloor EP 3900 + Qeshfloor EP 3900 AS). Ciezko znalezc nawet glazure w takiej cenie. Można też zrobić drugi system - z lakierem (Qeshfloor EP 3900 + Qeshfloor PU 7970 + AS) to wyjdzie ok 36 zł/m2. Drugi system jest określany jako optymalny do garaży. Może ktoś Pani wyliczył m2 w systemie przemysłowym bo tutaj cena może boleć (ok 110 zł/m2). Żywice te są dostępne w 195 kolorach (wybrane kolory RAL)