azakrzew 24.05.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 a propos otwierania drzwi na zewnątrz czy do wewnątrz - w domach jednorodzinnych w zasadzie nie ma problemu: wejściowe dowolnie, bo zgodnie z przepisami par 236.4 rozp. w sprawie warunków technicznych...- Drzwi stanowiące wyjście ewakuacyjne z budynku przeznaczonego dla więcej niż 50 osób powinny otwierać się na zewnątrz. Wymaganie to nie dotyczy budynku wpisanego do rejestru zabytków.czyli w jednorodzinnym nie ma problemu tylko WC i łazienka - zgodnie z § 79 rozp. w sprawie warunków...: 1. Drzwi do łazienki, umywalni i wydzielonego ustępu powinny otwierać się na zewnątrz pomieszczenia, mieć, z zastrzeżeniem § 75 ust. 2, co najmniej szerokość 0,8 m i wysokość 2 m w świetle ościeżnicy, a w dolnej części - otwory o sumarycznym przekroju nie mniejszym niż 0,022 m[2] dla dopływu powietrza. 2. W łazienkach i ustępach, z wyjątkiem ogólnodostępnych, dopuszcza się stosowanie drzwi przesuwnych lub składanych. źródło: Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowaniez dnia 12 kwietnia 2002 r. (Dz.U. Nr 75, poz. 690) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.05.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 to ja wiem, od Inspektora, ale dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 ja mam teraz drzwi do łazienki otwierane do środka, z tym że ja mam łazienkę ok, 19 m2 i wstawiałam te drzwi w ramach remontu, więc mi żadna kontrola nie groziła. w mniejszej łazience na pewno dałabym otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.05.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Anula - wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.05.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 I ode mnie też wszystkiego naj... (jak najmniej kłopotów w końcowym etapie zmagań budowlanych ) http://blog.euroflorist.pl/wp-content/malwy1.bmp Mam nadzieję, że dzisiaj faktycznie świętujesz. To sto lat! Wznoszę toast http://i2.pinger.pl/pgr164/b653210c001c36534d455aff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 25.05.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 I ode mnie wszystkiego co najlepsze. A przede wszystkim zakończenia budowy w pełni władz umysłowych i fizycznych. I satysfakcji z tego, co wybudowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.05.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 wszystkiego najlepszego!!!!relaksujesz sie na kanapie? dzieci w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 25.05.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Jak tam lody i seriale? Wszystkiego naj, naj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.05.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 to i ja dołączę wszystkiego najlepszego, w zasadzie na nowej drodze życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.05.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Anula chyba dziś porzuciła budowlane sprawy No, poza jedną, wylewkową, naszą, wspólną Miło mi było Cię poznać i jeszcze raz wszystkiego dobrego. Lekkiego dokończenia domku przede wszystkim PS. Mamy z Twoim mężem (może z wami obojgiem) kupę wspólnym znajomych (facebook rulez ) Trzymaj się jubilatko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 25.05.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Anula wszystkiego dobrego Elewacja drewniana to temat bardzo trudny ale efekt bedzie na pewno świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Mój mówi, że nie wolno, nikt Ci się nie czepiał? a ja robię otwierane do wewnątrz. Jak coś, to się najwyżej okno wybije i do środka wejdzie. A będzie ładniej w korytarzu, tj. jednoliciej, i nikt w twarz drzwiami nie dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.05.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Dziękuję wszystkim za życzenia!Właśnie nałożyłam lody i idę oglądać zaległe Usta Usta.Los się nade mną dziś zlitował i: 1. pan od drewna obiecał jutro kogoś przysłać i pojechać ze mną do ślusarza 2. dzięki monsanbii mamy jasność co do posadzek w pomieszczeniach gospodarczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 25.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 No to i ode mnie Sto Lat a przede wszystkim szczęśliwego zakończenia budowy i radości z takiego pięknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 26.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Sto lat, sto lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 26.05.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 orvis - co tam u Ciebie słychać? Czytałem twój dziennik i jestem bardzo ciekawy dalszych losów podkrakowskiej stodoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.05.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Wszystkiego najlepszego Anulo! niech ominą Cię budowlane kłopoty i wszystko wyjdzie, jak sobie wymarzyłaś! Ale najważniejsze - dużo szczęścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.05.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Anula za wcześnie na wariactwo. zostaw nerwy na pózniej. ja już mam kota:) dziś znów cały dzień z ekipami. KOSZMAR!!!!!!ja jestem już jak 1000 rurek zakręcona. nawet dziś nie mogłam wyciągnąc kluczyka z auta... a mam automat i nie miAŁAM na P . ae się namęczyłam.dzień matki. zapomniałam o swojej mamie i mamie męża. dopiero 21 przyniosła OPAMIĘTANIE~!~ Anula do cholery co za wykonawcy z tych elewatorów!!!! A ja mam cudną..... barierę szklaną.....całą porysowaną od montażu przy profilu. ja to mam pecha!!!!120 kilo wciągli na górę i dokumentnie spiprzyli. porysowali przy wkładaniu do profilu:bash: kurcze chce mi się wyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.05.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 No to ciężka sprawa z tą elewacją. Jak pomyślę, że będę musiała zająć się naszą i przechodzić przez to co Ty to mi się odechciewa:-( Może nie powinnam tego pisać, ale czytając o Twoich doświadczeniach z nowoczesną bryłą to zaczynam myśleć, że to, że nie dostaliśmy zgody na płaski dach będzie jednak naszym błogosławieństwem:roll: Hmmm.. może nie doczytałam, ale dlaczego masz okablowaną ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.05.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no właśnie pierwszy raz widziałam podłogówkę na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts