Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki. Podsumowując - na płytki (biały pył generalnie) woda z octem, na biały pył w ciemnych fugach - olej, a na wszystko - magiczne gąbki :)

Muszę te ostatnie zakupić, ciekawa jestem co to.

To ciekawa jestem ile tych magicznych ci zejdzie bo one z upływem "zużycia" się wycierają jakby kruszą. Używałam ale do "normalnego brudu" nie budowlanej tragedii ;). I czy ta magiczna to sama czy też z jakimś specyfikeim, pytam o sprzątanie budowlane ...

Ania ja jeszcze używałam takiego środka na pozostałosci po kleju z płytek, fugach i tym podobneDSC00025.jpg

z Castoramy.

jak juz jesteśmy w srodkach myjąco-czyszczących. czym sczyścić kamień z wody ( ta woda too skraplała sie podczas tynków wewnętrznych , więc jest razem z wapnem) z parapetów granitowych?

jeden mam w stanie niedoczyszczony. i ten powyższy preparat go nie ruszy:eek:

Witam. Anula cały czas podglądam Twój piękny i niebanalny dom :-) Na pewno miło bedzie Ci tam mieszkać i tyle zieleni wokół, piękne przeszklenia, przestrzeń...bajka :-)

A co do magicznych gąbek - ja używam do zabrudzonych jasnych fug. Kupuję w Rossmanie firmy Domol albo inne jak są. Te gabeczki są całe białe. Wystarczy lekko zmoczyć i jechac po fudze. Brud naprawdę magicznie znika. :-) Nie wiem jak to się dzieje, ale jest bardzo skuteczne. I nie wymaga żadnych detergentów. Na podłogę (fugi) niewielkiej łazienki wystarcza jedna gąbka, bo jak dziewczyny pisały, ona się ściera. Ale jest niezastąpiona - warto spróbować :-)

Woda z wapnem jest zasadowa, więc proponuję coś kwaśnego...czyli np. ocet. Tylko nierozcieńczony. Ja tam jestem fanką wody z octem do wszelakich porządków i używam na co dzień. Ściereczki z mikrofibry też są wypaśne. Swietnie się nimi przeciera lustra, baterie łazienkowe, płytki w łazience przy co tygodniowym sprzątaniu, nie trzeba polerować ani dopieszczać ;)

świetny projekt, świetny dom, świetne wnętrze, gratuluję odwagi i dobrego smaku!:)

mam pytanie dotyczące drzwi wewnętrznych w Twoim domu (próbuję znaleźć odpowiedź w komentarzach, jednak na próżno). drzwi są piękne, proste i eleganckie.

czy wykonał je stolarz? z jakiego materiału są zrobione?

dzięki za odpowiedź

Aga - proszę Cię bardzo ;)

Originally Posted by Margula

No to ja również nie będę oryginalna...kuchnia...KOZACKA!!! zgadzam się z resztą i również popadam w zachwyt ...Anula,pewnie gdzieś masz info na temat białych drzwi i tych piknych klamek...nie moge sie doszukać-napiszesz raz jeszcze dla mnie please!

Drzwi na zamówienie, lakier Bialy w palety NCS, płyta hdf.

Klamki Manital blade.

Anula, domek masz piękny, wszytsko dopracowane, łazienki kiedy wrócą do nich meble będą BOSKIE!!!

Pokój córci, kuchnia , salon wszytko rewelacja :) Często podczytuję ;)

Gratuluję przeprowadzki, wiem,ze teraz "padaszna twarz" ale zaraz przez to przebrniecie i pozostanie już tylko wielka radość z mieszkania w TAKIM DOMU!!! :)

POZDRAWIAM SERDECZNIE :)

Czesć wszystkim. Ledwo żyję. Dziś kolejny dzień przeprowadzko-sprzątania. Kuchnia skończona, jutro blaty. Nie mogę doszorować czarnej łazienki. Jest myta już trzeci raz. Wszystko wypaćkane w fugach. Koszmar.

Aga, drzwi hdf lakierowany, półmat, na zamowienie.

Anula, z czarną łazienką już tak będzie (przynajmniej u mnie tak jest), sporo sprzątania przy niej:roll: u mnie na szczęście nie była upaciana fugami, a i tak wiecznie mazy widać:eek:

Za to biała łazienka wbrew pozorom rewelacja, zawsze wygląda na czystą i świeżą.

Już co raz bliżej końca, dzielna kobieta z Ciebie:hug:, od początku podziwiam!

Czekam na foty kuchni z blatami:)