Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeczytałam ostatnie wzmianki w dzienniku.

Ta woda faktycznie niepokojąca. Dobrze że to ten etap i coś jeszcze można zdziałać

Jak tam podlewanie wylewek? Fajne co? ;)

My to jeszcze przez 2 dni po styropianach chodziliśmy żeby nie uginać. To dopiero była jazda (M zwariował, nie pozwalał mi stawać nawet na chwilę :D)

Sypialnia - hmmm, nie jest zła. Jest po prostu surowa. Ja bym do niej wniosła jakieś ciepło. Tak, ciepła mi w niej brakuje. TV ... no cóż ... wiem coś o tym

Anula, gratuluję wylewek. Podlewaj, podlewaj- może coś wyrośnie ;)

Sypialnia-hmm, nie podobuje mi się. Tzn. niby nie można się przyczepić, ale cały dom masz z charakterem, a ta sypialnia- jakaś taka nijaka. Jakby w ogóle architekt jej nie projektował...

Ja mam styrodur na fundamentach i jest zaj...y. Różnica w twardości i strukturze porównując ze styro czy nawet xps spora. Ale koszt...masakra. Też się mocno zastanawiamy co na dach odwrócony. Anula u mnie jest tak jak u Ciebie: spadek ze szlichty, papa podkładowa i 2 x termozgrzewalna, na to ma iść styrodur na zakładkę w dwóch warstwach, geowłóknina i żwir. Anula Twój wykonawca przykleja styrodur do papy? Będzie w dwóch warstwach, jakiej grubości?

Nie obraź się Anula ale mnie tam się ta sypialnia w ogóle nie podoba. Jest mdła i bez jakiegokolwiek wyrazu. Projektant się nie popisał i odwalił jakąś amatorszczyznę normalnie.

Co do telewizora to może go wmontować w ścianę i zakryć na zewnątrz specjalną szyba, która po wyłączeniu TV daje efekt lustra i tv znika? Ewentualnie może można kupić taki telewizor z lustrzanym ekranem?

A ja pójdę pod prąd. Mnie się ta sypialnia podoba i mojemu mężowi też. Może brakuje mi w niej jakichś delikatnych dodatków kolorystycznych, ale nie za dużo. Sypialnia powinna być miejscem odpoczynku. Jak dla mnie ta spełnia ten warunek, jest bardzo stonowana, nie przeładowana dodatkami.

Aleee ja nie lubię jak na łóżku leży tysiąc poduszek ozdobnych, i sypialnia wygląda jak wystawka. Lubię minimalizm.

Teraz na moim poddaszu mam mnóstwo rzeczy, których nie mam gdzie upchnąć i ciągle mam wrażenie bałaganu, przytłoczenia.

Mi tez niestety nie do konca leży sypialnia. troche tam chlodno, a ja bardzo lubie kolor, a moze to przez odcien tej wizualki - na moim ekranie sciany w bardzo chlodny niebieski wpadaja, stad takie wrazenie.

Tolomeo super, tez mam nd lozkiem ale malutkie, rolety w oknach troche ocieplaja to wnetrze.

Edytowane przez sheenaz

Mnie się sypialnia bardzo podoba. Prostota, jasne drewno - tak lubię. Powiesiłabym na pustej scianie ciekawy obraz olejny lub akryl, w szerokiej palecie barw, tak dla kontrastu . I to wszystko. Męczy mnie nadmiar ozdób w sypialni. No i wyrzuciłabym zdecydowanie telewizor (ale mąż, rozumiem ;))

I kolejny raz się zachwycam twoim domem i przestrzenią wokół - ta zieleń! Jest zaje...fajnie :yes:

Miłego urlopu!!!

Widzę że chyba panuje jakieś nieporozumienie. To że np mnie nie przypadła do gustu zaprojektowana sypialnia nie oznacza, że jestem zwolenniczką ozdóbek i dodatków. Wręcz przeciwnie. Świadczy o tym fakt, że np reszta domu - salon, jadalnia, kuchnia w tym domu podoba mi się bardzo. A są proste i stonowane. Ale inaczej proste i stonowane. I tu jest właśnie ten szkopuł.

To tak gwoli wyjaśnienia.

Anula, mam nadzieję że już*mogę Ci zazdrościć drinków z palemką (chociaż*francuskiego wina zdecydowanie bardziej!)

Sypialnia to trudne miejsce do pokazania na wizualizacjach. U mnie w pierwszym podejściu było podobnie jakiś tak pusto i niesympatycznie - tylko nie niebiesko, a zielono. Tak jak radzą dziwczyny dodałam duży obraz lekko ociepliłam kolor ścian i wszystkie szafki dałam w drewnie.

Myślę, że projekt ma spory potencjał tylko kolorystykę i detale trzeba dopracować.

Sypialnia mnie zaskoczyła. Jak dla mnie jest po prostu bez pomysłu. Też jestem za prostymi rozwiązaniami ale tu po prostu jest za pusto. Wasza sypialnia jest dość małym pomieszczeniem. Zupełnie inaczej wyglądają wielkie przestrzenie pełne pustki a zupełnie inaczej takie maleństwo.

I dostaliśmy wizualizacje sypialni. Nie podoba mi się. Za biurowo, za zimno, nijak. I ten telewizor w roli główne - miał być malutki! Ja w ogóle mówię NIE telewizorom w sypialniach, ale mąż...

syp_090001.jpg

Anula, koniecznie popracuj nad projektantką... Masz 100% rację odnośnie tej sypialni.... :(

Odnośnie TV - wiem o czym mówisz.... u mnie też mąż..... :(

Hej, hej... A u mnie sytuacja z telewizorem odwrotna.Ja chcę a mąż nie....i niestety nie będzie :-( A tak lubie poleżeć w niedzielę dłużej w łóżku i pooglądać TV.No ale na blokach to nie ma wyjścia i mój luby musiał iśc na kompromis . A apropos sypialni Anuli to ja tez jestem w tej większości, która się rozczarowała tymi wizualkami a raczej pomysłem na nie

Sypialnia, bez komentarza..

Pierwsze co mi się nasunęło, to ściana za zagłówkiem aż się prosi aby była zlana z drzwiami, np fornir i to jako baza, do tego np tapicerowane łoże białe/czarne, puchata wykładzina w tym samym kolorze co łóżko.... i bajeranckie dodatki.

Albo fornir tylko do wysokości drzwi tak jak tapeta ale przechodzący na sąsiednią ściane na tą ze szklanymi drzwiami, no i te drzwi wtedy też z forniru.

Edytowane przez e-mól