Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

O, skoro temat poruszony

Może mi ktoś napisać po kolei jak to się robi - taką fornirowaną ścianę razem z drzwiami?

Widziałam ostatnio w domotece cudowne forniry.

My mamy ścianę za zagłówkiem a po prawej i lewej stronie tej ściany drzwi - do łazienki i do garderoby.

Zamawia się jakieś specjalne drzwi i potem to forniruje, czy drzwi te same co w całym domu?

Jak to jest?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a takie:

sorki za wybijający się na pierwszy plan śnieżnobiały akcent kolorystyczny ;)

:D

Widzę że nie ogarnęła Cię mania ściągania z netu czarnego papieru toaletowego? (swoją*drogą chyba dość niepraktycznego w pewnych okolicznościach - ekhm ekhm;))

No piękne te drzwi. Czyli są fornirowane dwustronnie.

Drugie drzwi to mniemam garderoba? I tam tak samo?

A jeszcze w takim razie - jak bardzo droga jest taka zabawa? Razem z tymi drzwiami?

niestety nie udziele satysfakcjonującej odpowiedzi bo:

1. zamawiałam wszystkie drzwi i przeszklenia do domu płacąc łącznie za całość więc nie pamiętam poszczególnych składników

2. bardzo duży udział w cenie miał koszt forniru - palisander jest dość drogi - np. jesionowe drzwi były mocno tańsze mimo że ich wykonannie dużo trudniejsze.

Za czym?

Za słońcem, klimatem, kulturą, soczystością zieleni, bagietkami, croissantami, winem, szampanem, serami, wąskimi uliczkami...

Za morzem akurat nie, bo mieszkałam długo tuż przy morzu, a poza tym lazurowe plaże do mnie nie przemawiają.

Chyba łatwiej byłoby wymienić za czym nie tęskno.

Anula, jak już wpadniesz z powrotem w budowlany tryb ;) pomyśl o mnie. Może uda Ci się zrobić fotkę Twojego orynnowania dachów płaskich? Masz wpusty czy klasyczne rynny? Przeglądałam Twój dziennik, ale nie wiele wywnioskowałam, bo widziałam i zwykłą rynnę i ogniomurki.

A do termoizolacji co w końcu zakupiłaś? XPSa czy jakieś pośrednie? No i jakie grube?