monsanbia 16.06.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 O, skoro temat poruszonyMoże mi ktoś napisać po kolei jak to się robi - taką fornirowaną ścianę razem z drzwiami?Widziałam ostatnio w domotece cudowne forniry.My mamy ścianę za zagłówkiem a po prawej i lewej stronie tej ściany drzwi - do łazienki i do garderoby.Zamawia się jakieś specjalne drzwi i potem to forniruje, czy drzwi te same co w całym domu? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.06.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 ja mam w sypialni taka sciane wlasnie zeby ukryc dwie pary drzwi - zamawiane jako całość. oczywiscie drzwi bezfelcowe żeby zlicować ze ścianą. http://img713.imageshack.us/img713/516/fornir.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Taaaa, Twoją ścianę efilo to ja bardzo dobrze znam (nie tylką ją). Czyli ok, rozumiem że zamawia się to jako zestaw - fornir na ścianę i drzwi w fornirze. A jakie te drzwi są z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.06.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) a takie: http://img809.imageshack.us/img809/1787/dsc41021.jpg sorki za wybijający się na pierwszy plan śnieżnobiały akcent kolorystyczny Edytowane 16 Czerwca 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 a takie: sorki za wybijający się na pierwszy plan śnieżnobiały akcent kolorystyczny Widzę że nie ogarnęła Cię mania ściągania z netu czarnego papieru toaletowego? (swoją*drogą chyba dość niepraktycznego w pewnych okolicznościach - ekhm ekhm;)) No piękne te drzwi. Czyli są fornirowane dwustronnie. Drugie drzwi to mniemam garderoba? I tam tak samo? A jeszcze w takim razie - jak bardzo droga jest taka zabawa? Razem z tymi drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.06.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 niestety nie udziele satysfakcjonującej odpowiedzi bo:1. zamawiałam wszystkie drzwi i przeszklenia do domu płacąc łącznie za całość więc nie pamiętam poszczególnych składników2. bardzo duży udział w cenie miał koszt forniru - palisander jest dość drogi - np. jesionowe drzwi były mocno tańsze mimo że ich wykonannie dużo trudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 No to trzeba będzie to wycenićDzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.06.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Halo z wakacji. Dzis mam kryzys - zaliczylismy miasteczko wodne i mam dosc bycia samotna matka...(( nie mozemy miec sciany z fornir, bo mamy juz to lozko i szafki i do nich trzeba dopasowac reszte. Wkleilabym fote z napisem ,,Wasze zdrowie'', ale nie mam jak. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 18.06.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 18.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Anula - piękny dom się zapowiada, gratuluję!!! będę podglądać i kibicować. Zaintrygowałaś mnie tymi listwami zintegrowanymi ze ścianą...ale pewnie znowu za późno się o czymś dowiedziałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.06.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Anula, ad listew - z czego planujesz je zrobić? z płytek, mdfu, drewna, metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.06.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Anula baw sie dobrze i trzymaj sie z daleka od wycieczek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.06.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z kamienia, tak jak podłogę A na piętrze będą zwykłe drewniane, ale chcę je zrobić jako "przedłużenie" opaski drzwi Wróciłam. Tęskno mi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 za czym_ za morzem_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.06.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Za czym?Za słońcem, klimatem, kulturą, soczystością zieleni, bagietkami, croissantami, winem, szampanem, serami, wąskimi uliczkami...Za morzem akurat nie, bo mieszkałam długo tuż przy morzu, a poza tym lazurowe plaże do mnie nie przemawiają. Chyba łatwiej byłoby wymienić za czym nie tęskno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.06.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witaj!!! Wybyczona??? Tęskno Ci, ale masz świeżutkie wspomnienia Przywiozłaś mi jakiegoś dobrego serka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.06.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 no to nie byłaś gdzieś , gdzie bardzo gorąco. raczej cieplutko. chyba Włochy? a może Francja? ja lubię wyjeżdzać, ale z przyjemnością wracam do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 nie mozemy miec sciany z fornir, bo mamy juz to lozko i szafki i do nich trzeba dopasowac reszte. No to np wszystko z szarego mdf-u w połysku lub satynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.06.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witaj!!! Wybyczona??? Tęskno Ci, ale masz świeżutkie wspomnienia Przywiozłaś mi jakiegoś dobrego serka? Nie przywiozłam, za bardzo śmierdzi:) Wybyczona to raczej nie, poleżałam raz 15 minut... Francja, a Ty Monika też już wróciłaś? Skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.06.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Anula, jak już wpadniesz z powrotem w budowlany tryb pomyśl o mnie. Może uda Ci się zrobić fotkę Twojego orynnowania dachów płaskich? Masz wpusty czy klasyczne rynny? Przeglądałam Twój dziennik, ale nie wiele wywnioskowałam, bo widziałam i zwykłą rynnę i ogniomurki. A do termoizolacji co w końcu zakupiłaś? XPSa czy jakieś pośrednie? No i jakie grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts