Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Ja mam tak: spadki w szlichcie, na to papa, te spadki wchodzą się do takiej dziury (na każdym dachu 1 sztuka), tą dziurą woda wypływa do rynny spustowej. Na tym ogniomurku (to się nazywa attyka??) są obróbki blacharskie. Murek jest z dwóch stron ocieplony styropianem. Papa jest wywinięta na murek i wchodzi pod obróbkę blacharską.

Nie wiem, czy to zgodnie ze sztuką czy nie.

Jutro ma przyjechać spec z Icopala ocenic czy dobrze zgrzali papę, bo mam wątpliwości.

Zamówiłam styrodur 2x10 cm

IMGP0250.JPG

jedna z rynien, inne są ukryte - tu kosz do wymiany na mniejszy

IMGP0265.JPG

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

Anula ja z mekki Polakow Egiptu. ale gorąco. ale mi potrzeba było wypoczynku. cały dzień plaza, morze, plaza morze....7 dni wystarczy, trochę nurkowania...

aty już wpadłaś w rytm budowy?

Anula, jak masz mokre wylewki będziesz już ocieplać poddasze? Przecież cała wilgoć w wełnę wejdzie i izolacja się pójdzie ...

Do nas inspektor przyjechał, wylewki białe, tynki suche, ale kazał się jeszcze wstrzymać ze 2 tygodnie. GK w ogóle zakazał. Ma być sucho jak pieprz.

To ja już nie wiem o co chodzi? :bash:

Ciężki orzech z tymi sypialniami. Ja np w ogóle nie mam zamysłu (pomysły są, ale jakieś takie rozmyte)

Szczerze powiem, że tamta sypialnia gdyby nie to, że coś w niej było nie tak, bardziej mi się podobała od tej. Ta jest nadal mdła, ale z kolei przekombinowana.

Nie wiem, może trzeba ją zaprojektować od nowa, nie przerabiać tamtą zilmną, lodowatą?

Też mi się nie widzi ten panel za łóżkiem. Taki nie w pięć ni w dziewięć, nie wiadomo skąd, po co i dlaczego

nowa sypialnia fajna jak dla mnie. Na żywo bedzie dużo ładniejsza, bo bardziej materialna :) lepiej bedzie widać faktury materiałów.

Jesli zrezygnujesz z tego czegos za łóżkiem :) to panel zakrywający tv ma mało sensu. jedyne co ja bym zmieniła to dałabym trochę więcej połysku, albo ciut więcej kontrastu.

Anula, jak masz mokre wylewki będziesz już ocieplać poddasze? Przecież cała wilgoć w wełnę wejdzie i izolacja się pójdzie ...

Do nas inspektor przyjechał, wylewki białe, tynki suche, ale kazał się jeszcze wstrzymać ze 2 tygodnie. GK w ogóle zakazał. Ma być sucho jak pieprz.

To ja już nie wiem o co chodzi? :bash:

Monsanbia, a ile czasu minęło u Ciebie od wylewek?

Hubert powiedział, żeby odczekać od tynków ok. 3 tygodni (minęło dwa razy tyle), do wylewek nie miał zastrzeżeń. Najbardziej mokra jest wylewka w kotłowni na parterze, reszta jest w miarę ok. Panowie od ocieplenia poddasza nie widzieli przeciwskazań.

Czy pod żywicę w kotłowni też trzeba wygrzać wylewkę? Chyba nie??!! Bo nie ogarniam - muszę zrobić podłogę w kotłowni, żeby wstawić pompę, żeby wygrzać wylewki, żeby zrobić podłogi. Takie koło się robi. Czy z wygrzewaniem wylewek chodzi tylko o drewno?

Mąż radykalnie skrytykował sypialnię. Mam tego dość. Rzeczywiście trochę przekombinowana jest, nie do konca w naszym stylu. A o zdjęciu na drzwiach co sądzicie?

Gość monika996

zdjęcie jest bardzo fajne!!! zostaw

ta 2 wizualka o niebo lepsza. super te szerokie drzwi do garderoby. zastanow się czy te panele nad łozkiem i przy telewizorze nie zrobić z zamszu , ale sztucznego w kwadraty przeszywanego w miodowym kolorze pod podłogę. będzie przytulnie. mam taką gazetę z rosyjskim apatamentem czas na wnętrze z 11. 2010. pięknie to wyląda

Edytowane przez monika996

Zdjęcie widziałam w co najmniej dwóch wnętrzach w gazetach. Jest ok, fajnie wygląda, tylko czy może nie znaleźć czegoś oryginalniejszego. Co do panelu z zamszu - od razu kojarzy mi się z siedliskiem kurzu. i taką nowoczesną formą gobelinów. Nie podoba mi się taki zwykły prosty zagłówek. Ale ja w ogóle jestem przeciwniczką zagłówką i wolę proste formy (vide mój kandydat na łózko). Myślę, jednak tak, że jeśli chcesz mieć zagłówek to dać coś ciekawszego (ale nie chodzi mi o pikowany, tylko jakiś np. wygięty) i u góry jeśli w ogóle coś dawać to dużego formatu obraz/zdjęcie itp. Dla mnie panel wygląda sztucznie. Tak jak napisała Irma - ma swoje uzasadnienie w panelu na TV, ale wolałabym chyba już zrezygnować z panelu na TV niż dawać specjalnie na scianę. Jęsli masz już podłogę, to może sprobować wersję z ciemniejszym łózkiem?

rozumiem, ze to Ty ;)

może w takim razie to konkretne zdjęcie nie, ale pozę na zdjęciu już widziałam, mógł to być jeszcze w miarę realistyczny obraz. Jak będę przerzucać kiedyś swoje gazety i trafię, to podeslę (jak będę pamiętać).

jak masz łóżko i podłogę, to dośc ograniczone pole manewru. Ja zostałabym przy zdjęciu, a podarowala sobie panele i szukała jeszcze rozwiązań może kolorem/fakturą. Zajrzyj może tu - moja ulubiona projektantka.

http://olawolczyk.pl/projekty-wnetrz-prywatne-mieszkanie-kamil-warszawa-120m2.html