anula05 20.06.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ja mam tak: spadki w szlichcie, na to papa, te spadki wchodzą się do takiej dziury (na każdym dachu 1 sztuka), tą dziurą woda wypływa do rynny spustowej. Na tym ogniomurku (to się nazywa attyka??) są obróbki blacharskie. Murek jest z dwóch stron ocieplony styropianem. Papa jest wywinięta na murek i wchodzi pod obróbkę blacharską. Nie wiem, czy to zgodnie ze sztuką czy nie. Jutro ma przyjechać spec z Icopala ocenic czy dobrze zgrzali papę, bo mam wątpliwości. Zamówiłam styrodur 2x10 cm jedna z rynien, inne są ukryte - tu kosz do wymiany na mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Oooo, o to chodziło Dzięki i wielka buzia Jak już położą styrodur też się pochwal. Taki dach niby nie tak ekscytujący jak wnętrza, ale niczego się tak nie boję na budowie jak cieknącego tarasu! brrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 20.06.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Anula ja z mekki Polakow Egiptu. ale gorąco. ale mi potrzeba było wypoczynku. cały dzień plaza, morze, plaza morze....7 dni wystarczy, trochę nurkowania... aty już wpadłaś w rytm budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.06.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ja z niego wcale nie wypadłam:) olgusienieczka, nie wiem czy te dachy są poprawnie wykonane, więc nie radzę się sugerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.06.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Anula - kiedy planujesz zacząć wygrzewać wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.06.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A to nie jest tak, że zaczyna się*wygrzewać jak już są suche. Podobno minimum miesiąc od wylania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.06.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Zależy, czasami można po 2-3 tygodniach.Dlatego pytam kiedy Anula planowała (bo np. do wygrzewania się przyda działająca kotłownia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.06.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Anula, jak masz mokre wylewki będziesz już ocieplać poddasze? Przecież cała wilgoć w wełnę wejdzie i izolacja się pójdzie ... Do nas inspektor przyjechał, wylewki białe, tynki suche, ale kazał się jeszcze wstrzymać ze 2 tygodnie. GK w ogóle zakazał. Ma być sucho jak pieprz. To ja już nie wiem o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.06.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ciężki orzech z tymi sypialniami. Ja np w ogóle nie mam zamysłu (pomysły są, ale jakieś takie rozmyte)Szczerze powiem, że tamta sypialnia gdyby nie to, że coś w niej było nie tak, bardziej mi się podobała od tej. Ta jest nadal mdła, ale z kolei przekombinowana. Nie wiem, może trzeba ją zaprojektować od nowa, nie przerabiać tamtą zilmną, lodowatą?Też mi się nie widzi ten panel za łóżkiem. Taki nie w pięć ni w dziewięć, nie wiadomo skąd, po co i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 21.06.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Uprzejmie donoszę, że na FM wątku o drzwiach pisali o takich pięknych drzwiach http://www.piudesign.pl/ofirmie.php . dzwoniłam tam dziś i za jeden kpl wychodzi ok 2.500,00zł. Piękne są bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 21.06.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Anula, ja mam tak samo zrobiony dach. od dwoch lat(tfu,tfu) nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 21.06.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 nowa sypialnia fajna jak dla mnie. Na żywo bedzie dużo ładniejsza, bo bardziej materialna lepiej bedzie widać faktury materiałów. Jesli zrezygnujesz z tego czegos za łóżkiem to panel zakrywający tv ma mało sensu. jedyne co ja bym zmieniła to dałabym trochę więcej połysku, albo ciut więcej kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.06.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Anula, jak masz mokre wylewki będziesz już ocieplać poddasze? Przecież cała wilgoć w wełnę wejdzie i izolacja się pójdzie ... Do nas inspektor przyjechał, wylewki białe, tynki suche, ale kazał się jeszcze wstrzymać ze 2 tygodnie. GK w ogóle zakazał. Ma być sucho jak pieprz. To ja już nie wiem o co chodzi? Monsanbia, a ile czasu minęło u Ciebie od wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.06.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ależ wysoki ten twoj mążpiękna sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.06.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Hubert powiedział, żeby odczekać od tynków ok. 3 tygodni (minęło dwa razy tyle), do wylewek nie miał zastrzeżeń. Najbardziej mokra jest wylewka w kotłowni na parterze, reszta jest w miarę ok. Panowie od ocieplenia poddasza nie widzieli przeciwskazań.Czy pod żywicę w kotłowni też trzeba wygrzać wylewkę? Chyba nie??!! Bo nie ogarniam - muszę zrobić podłogę w kotłowni, żeby wstawić pompę, żeby wygrzać wylewki, żeby zrobić podłogi. Takie koło się robi. Czy z wygrzewaniem wylewek chodzi tylko o drewno? Mąż radykalnie skrytykował sypialnię. Mam tego dość. Rzeczywiście trochę przekombinowana jest, nie do konca w naszym stylu. A o zdjęciu na drzwiach co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.06.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) zdjęcie jest bardzo fajne!!! zostawta 2 wizualka o niebo lepsza. super te szerokie drzwi do garderoby. zastanow się czy te panele nad łozkiem i przy telewizorze nie zrobić z zamszu , ale sztucznego w kwadraty przeszywanego w miodowym kolorze pod podłogę. będzie przytulnie. mam taką gazetę z rosyjskim apatamentem czas na wnętrze z 11. 2010. pięknie to wyląda Edytowane 21 Czerwca 2011 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.06.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A ja bym zrobiła fakture za łóżkiem ale na całości sciany do wysokości drzwi.Ten długi chudy panel mi nie pasuje. A zdjęcie i cała reszta super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Zdjęcie widziałam w co najmniej dwóch wnętrzach w gazetach. Jest ok, fajnie wygląda, tylko czy może nie znaleźć czegoś oryginalniejszego. Co do panelu z zamszu - od razu kojarzy mi się z siedliskiem kurzu. i taką nowoczesną formą gobelinów. Nie podoba mi się taki zwykły prosty zagłówek. Ale ja w ogóle jestem przeciwniczką zagłówką i wolę proste formy (vide mój kandydat na łózko). Myślę, jednak tak, że jeśli chcesz mieć zagłówek to dać coś ciekawszego (ale nie chodzi mi o pikowany, tylko jakiś np. wygięty) i u góry jeśli w ogóle coś dawać to dużego formatu obraz/zdjęcie itp. Dla mnie panel wygląda sztucznie. Tak jak napisała Irma - ma swoje uzasadnienie w panelu na TV, ale wolałabym chyba już zrezygnować z panelu na TV niż dawać specjalnie na scianę. Jęsli masz już podłogę, to może sprobować wersję z ciemniejszym łózkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.06.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Łóżko też mam:(A zdjęcie na milion procent nie było w żadnej gazecie, tego akurat jestem pewna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.06.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 rozumiem, ze to Ty może w takim razie to konkretne zdjęcie nie, ale pozę na zdjęciu już widziałam, mógł to być jeszcze w miarę realistyczny obraz. Jak będę przerzucać kiedyś swoje gazety i trafię, to podeslę (jak będę pamiętać). jak masz łóżko i podłogę, to dośc ograniczone pole manewru. Ja zostałabym przy zdjęciu, a podarowala sobie panele i szukała jeszcze rozwiązań może kolorem/fakturą. Zajrzyj może tu - moja ulubiona projektantka. http://olawolczyk.pl/projekty-wnetrz-prywatne-mieszkanie-kamil-warszawa-120m2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts