dakula 09.07.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Może te moje % się sumują, bo mam po kilka płaszczyzn spadków - muszę się o to dopytać. A kominek wyszedł bardzo fajnie, jest subtelny i nie przytłacza otoczenia. Tylko zawsze powinien być tak idealnie czysty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Anula, co ta lista taka krótka??? Kominek super! Ja w swoim dzisiaj pierwszy raz szybę myłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Przypomniało mi się jak byłam ostatnio w jakimś pawilonie na Bartyckiej w Budexpo i klienci rozmawiali z panem nt dachów płaskich.Usłyszałam między słowami takie zdanie, "my robimy tak, że nigdy nic się nie przecieka ..." Padło ono tuż po tym jak klienci smęcili, że zawsze się wszystkim coś z nimi dzieje. Taka dygresja. Pomyślałam sobie w tym momencie o was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Winowajcą przecieku było 1. osunięte kolanko przy rurze spustowej ukrytej w wełnie pod stelażem elewacji drewnianej i 2. źle pozgrzewana papa i źle wyrobione spadki w dachu płaskim - choć nie jest potwierdzone, że to była przyczyna przecieku - ale mogła się stać przyczyną kolejnego przecieku za moment, więc zdjęli papę, skuli szlichtę i wylali na nowo z większymi spadkami..... Czy ktoś z Was może mi polecić jakiś prosty, banalny, program, w którym mogę sobie rozrysować zwymiarowany układ garderoby / zabudowy wszelakiej etc. ? Chodzi mi o to, żeby wszystko odzwierciedlało realne proporcje, ale żebym nie musiała się przy tym bardzo napracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.07.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 dobrze, że diagnoza postawiona i przystąpiono do leczenia Anula, poszukaj może na dobreprogramy.pl Możesz też sprawdzić strony firm produkujące pod wymiar - Komandor, Ikea itp. Nie wiem, czy chodzi Ci o wybrażenie przestrzenne czy rozplanowanie miejsca na wszystko. Ja pościągałam sobie sporo różnych programów do projektowania, to nie dałam rady albo i tak specjalnie mi to nie dało poglądu na sprawę. Jak parę lat temu projektowałam szafę pełniąca rolę garderoby w mieszkaniu, to w końcu rozrysowywałam wszystko na papierze i było wystarczające i najszybsze. Ale zależy własnie, co chcesz osiągnąć - czy ustalenie położenia szafek czy wizję przestrzenną. Edit: znalazłam coś takiego http://www.szuflandia.info/tools/62.html Lubię takie zabawki, może zrobię jeszcze jedno podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.07.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Dzięki, no fajne, pokombinuję Zamawiacie garderoby u stolarzy czy kupujecie gotowce, a może ktoś skręca sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.07.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 ja wstępnie planuję Stolmen z IKEA. Dopiero będę jednak sprawdzac, czy ma wszystkie potrzebne mi elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.07.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Anula - ciągnęłaś u siebie przewody pod ogrzewanie rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 hejkaja zleciłam całą garderobę. ale u mnie było to na tyle skomplikowane że nie było szans na sensowne rzeźbienie samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 hejka ja zleciłam całą garderobę. ale u mnie było to na tyle skomplikowane że nie było szans na sensowne rzeźbienie samemu Efilo, a napiszesz na priv ile Cię to kosztowało? Chodzi mi o szafy razem ze wszystkimi bajerami - koszykami, szufladkami z przegródkami, wieszakami na spodnie ( w kancik ) i całą resztą. No i jaka firma to robiła? Czy stolarz? Bo my (ja i Anula z tego co jeszcze wczoraj mówiła) jesteśmy zielone i nawet nie wiemy jakie to są granice Z tego co sobie obliczyłam u mnie w jednej garderobie będzie ciągiem 10mb zabudowy, a w drugiej 6-7mb. Wiesz, chodzi mi o orientacyjny koszt. Ty masz pojęcie, to mniej więcej wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 garderoobe mam 10mb. za zabudowe zapłaciłam 5500. to pewnie dużo, zwłaszcza że to same półki, drążki i 8 blumów - metrowych szuflad. wieszaków 'na kancik' nie uznaje - kto miał ten wie dlaczego - wieszam za nogawki - każde z nas ma swoją specjalną długą przestrzeń na to - zresztą u nas wszystko na wieszakach wisi. poza bielizną oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 garderoobe mam 10mb. za zabudowe zapłaciłam 5500. to pewnie dużo, zwłaszcza że to same półki, drążki i 8 blumów - metrowych szuflad. wieszaków 'na kancik' nie uznaje - kto miał ten wie dlaczego - wieszam za nogawki - każde z nas ma swoją specjalną długą przestrzeń na to - zresztą u nas wszystko na wieszakach wisi. poza bielizną oczywiście Ja wiem czy drogo? Ja sobie robiłam konfigurację szafy w plannerze IKEA, w połowie się poddałam a doszłam już do 6tys (z drzwiami co prawda rozsuwanymi, bo nie potrafie bez, w sensie, w tym plannerze nie potrafię ). Wstępnie planowałam by z dwiema tymi garderobami się w ok 12tys zmieścić. Wychodzi na to, że chyba można? To kto Ci to robił? Nad wieszakami się zastanowię. Ja nie umiem wieszać za nogawki (wieszam tak jak w sklepach, za pas, na zakładkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 za pas na zakładke jest trudniej bo musisz zakładke zrobić więc ja idę na łatwizne a poza tym nogawki są zawsze prosto (w znaczeniu że się nie mną) ale to tak OT ja z dwoma garderobami zmieściłam się w 9 tys. ta druga mniejsza ale za to od groma półek drążków i szuflad. z tym że tak jak napisałam ja jestem tradycjonalistką - nie lubię tych wszystkich pomagaczy w stylu stojak na buty, na który pasuje tylko co czwarta para. z dedykowanych 'ułatwień' korzystam z wieszaków na paski i krawaty i z przegródek na skarpetki zakupionych swego czasu w tchibo (swoją drogą właśnie je widziałam w przecenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Monsambia, ikea wcale taka tania nie jest. Ad wyceny bez drzwi - tam, gdzie wybierasz sobie szerokość szafy i fronty, w menu na samym dole masz korpusy bez frontów. Ale i tak - standardowe szerokości i wysokości. Jeśli ktoś chce mieć głównie drążki - to ok, ikea wychodzi w miarę atrakcyjnie, jednak półki i akcesoria mają bardzo drogie. Ale i tak kocham ich przezroczyste pudełka na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Efi, jest to bardzo pocieszające co piszesz (starczy mi na kilka roślinek do mojego gołego trawnika ) Na byty planowałam płaskie pochyłe półki, prawidła też mi się*wydawały niepraktyczne. No a dowiem się kto to robił? Czy sieciówka czy stolarz, bo jak stolarz to mi mina zrzednie niestety Madeleine - ale w tym plannerze mogę wybrać*bez frontów czy w zakładce z lewej strony plannera (bo w samych korpusach nie ma narożników niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 zrzednie - robił stolarz który wykonywał już zabudowę piątej mojej garderoby więc właściwie nie szukałam nikogo innego - stąd moje małe rozeznanie w cenach. myślę że w stolycy jest mnóstwo takich firm które się wycwaniły i zrezygnowały z dawania haraczu senatorowi czy innemu indeco na buty mam specjalnie zwymiarowane pod pudełka z ikei z okienkiem półki w garderobie na dole - na każdej półce mieszczą się dwa pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Jakieś straszne kwoty podajecie za te garderoby. Nie spodziewałam się, że to są takie koszty. Żyję jeszcze w wielu obszarach w błogiej nieświadomości. Całe szczęście, że z uwagi na styl i zapotrzebowanie A. odpadną nam drązki na krawaty, dziesiątki wieszaków na koszule, garnitury. Prawie całośc będzie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 patrząc na to że wieszak na krawaty kosztował 10 zeta to niestety niewiele zaoszczedzilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No i zrzedła :cry: (taki pan myślisz do w-wy by się*nie wybrał? ) ehhh A te firmy - no są*na pewno. Ale po pierwsze, ja o nich nic nie wiem - co jak gdzie i czy są godne polecenia, no i po drugie - co mam w firmie powiedzieć - zróbcie mi tak, żebym mogła sobie szufladki i pudełeczka i inne cuda IKEA wciubić? Ze stolarzem to już co innego. Zresztą*ja nigdy w życiu żadnej garderoby nie robiłam i w ogóle nie wiem jak się*do tematu zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.07.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 patrząc na to że wieszak na krawaty kosztował 10 zeta to niestety niewiele zaoszczedzilas cholera, a już miałam nadzieję, że gdzieś przytnę koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts