Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, mam jeden namiar na gościa od zabudowy, robił u znajomej, podobno rozsądny, spotkam się za czas jakiś z nim i porozmawiam, dam znać

Ale na razie tyle się dzieje, że nie mam do tego głowy. Kuchnia ważniejsza...

Ja to już o kuchni zapomniałam (już bym ją 3 razy od nowa robiła, ale staram się o tym nie myśleć)

No to jak masz, to dawaj. Ja niestety nie mam. Tzn mam jakiegoś*faceta poleconego, z Radomska, ale jeszcze nie wiem co i jak

Jakieś straszne kwoty podajecie za te garderoby. Nie spodziewałam się, że to są takie koszty. Żyję jeszcze w wielu obszarach w błogiej nieświadomości. Całe szczęście, że z uwagi na styl i zapotrzebowanie A. odpadną nam drązki na krawaty, dziesiątki wieszaków na koszule, garnitury. Prawie całośc będzie dla mnie ;)

Spirea, Ciebie przeraża kwota którą podała Efilo, a nie wiem czy widziałaś, u mikiady papisia pokazała swoje 2 szafy z Sevrollu (podobno najtańsza oferta) i uwierz mi, cena Efi to przy nich pikuś (podała mi na priv więc nie przekażę)

Monsambia, tu na dole:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/bedroom/19086/tab/pax_planner/

Ja też mam w garderobie półki pod wymiar pudełek z ikei, jak Efilo :D Podałam wymiary i zrobili mi idealnie. Najdroższe w garderobach są szuflady, najtańsze - drążki na ubrania. Można zrobić tańszą wersję - kosze (ale się kurzy w nich). I ogólnie, jeśli macie miejsce, róbcie drzwi do szaf, a nie odkryte półki. Z doświadczenia piszę.

Za 3mb płaciłam 2,5 roku temu 1800 - ale tylko 2 szuflady, 1 drążek, a reszta półki, bo to garderoba przy wejściu do domu, a nie sypialniana.

Jeszcze w wersji DIY jest zabudowa Elta z castoramy (tzn. rama i drążki). Wychodzi chyba najtaniej. I do tego komody z ikei malm.

Efi, gorycz stąd, że robiłam to w czasie kiedy jeszcze nie śmigałam po forum i nie byłam świadoma faktu, że przepłacam ... potrójnie???

Poza tym nie wiem czy będę zadowolona z tej mojej kuchni. Powinnam ją*zaprojektować od podstaw w kilku wersjach a nie zdać się*na pierwszy projekt i przy nim się trzymać. No nic. W drugim domu ....

Madleine ale zobacz, jak chcesz wziąć narożną, to już musi być z drzwiami, bo jak weżmiesz jeden z modułów bez drzwi, to już tam nie możesz dodać*narożnika (chyba że jestem tak ślepa, że tego nie widzę)

No i namieszałaś!

Dopiero co toczyła się*wczoraj dyskusja nad zamykanymi/otwartymi szafami w garderobie. Byłam jedyna która chciała robić z drzwiami i stwierdziłam, że nie mam garderoby i się*nie znam ;) No to jak w końcu? Ja tylko dlatego chciałam z drzwiami, bo boję się że paski, buty, białe koszule będą się kurzyć. Anula powiedziała że wcale nie. Można zwariować

Efi, mogę sobie zabrać ją do siebie? :p Będę miała z głowy (tylko rozmontujemy :yes:)

Fajna! Duuuużo drążków :yes: Faktycznie wszystko może wisieć :yes:

I chyba widzę tył prysznica?

Od razu pytanie. Jak się robi listwy przypodłogowe po łuku (mam dwie kolumny i kiedyś się zastanawiałam jak zrobię wokół nich listwy)

No wiesz, w domu mam teraz niejaką panią Lucynę i w garderobie błysk ;) Ale u rodziców, gdzie bywam rzadko i nie korzystam z rzeczy, które tam leżą, tak często, ubrania są naprawdę zakurzone. Moja siostra ma połowę mniejszą garderobę, też się z domu wyprowadziła - i u niej jest jednak lepiej. Możliwe, że to też dlatego, że u mnie jest okno.

Z drugiej strony - teraz drzwi też raczej nie zrobię, bo nie mam na to miejsca. Muszą wystarczyć szuflady dołem i worki próżniowe górą.

A ja potwierdzam ze to samo się dzieje w szafie

Ale jednak dużo mniej. Pół biedy, jeśli jest poskładane. Ale jeśli wisi na drążku, to powierzchnia wystawiona na kurzenie jest spora. A w ogóle to podeślę linka z Twoimi zdjęciami mężowi, bo on twierdzi, że będę miała olbrzymią garderobę i co ja tam chcę trzymać - a ma raptem 7m2 8)

Gość monika996
trzymam kciuki. dawno mnie nie było. ...wakacje. garderobe mam z połkami na podkoszulki i swetry oraz bieliznę . reszta wisi. koszt około 2 tys. 7 m kw. to co się ma kurzyć i jest mniej używane jest w pokrowcach, garderobe mam z płyt w kolorze orzecha. u syna biała.