Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ta "deska" też mnie wkurza:)))) wyhaczylaś dwie wkurzające rzeczy, więcej nie znalazłam:)

"deska" to próg opadowy, być musi.

Drzwi są bardzo niejednolite, co widać zresztą chociażby na "desce", ale taki urok tego drewna - wybarwienia uwidaczniają się dopiero przy ostatnim lakierowaniu z kolorem, dlatego też nie dało się tego zgrać (bo drzwi już były "docięte")

Jeśli chodzi o pochwyt, to proponowali prostokątny, ale nam się nie podoba i chcieliśmy obły, tak samo jak klamkę (którą przysłali kanciastą i teraz czekamy na obłą, która dojdzie pocztą). Prostokątny pochwyt wydaje mi się nieporęczny, ale to pewnie indywidualna sprawa.

Generalnie drzwi wydają się być solidne, masywne, gigantyczne, ładne są ogólnie.

poza tymi dwoma drobnostkami macie zarąbisty portal. jego wielkość i prostota powalają więc trzeba przymknąć oko na błahostki i się cieszyć.

ja też nie lubie kwadratowych klamek ale jako że mi kwadraty pasowały to mam obłe na kwadratowej rozecie. ale w zewnętrznych nie mam klamki więc mi się to i tak nie gryzie z pochwytem

Efilo zbyt krytyczna jesteś. Jak dla mnie drzwi są super. To że się trochę wzory na fornirze minęły widać po dokładnym przypatrzeniu się. Do przyzwyczajenia się.

Jak dla mnie są super!! Anula pisałaś że drogo. A mogę namiary na wykonawcę drzwi jednak poprosić? Może być na priv. ANULA piękne drzwi.

Bo efilo jest perfekcjonistką. Mnie też denerwuje ta deska na dole - a dokładnie jej wymiar. Może zdjecie przekłamuje, ale dlaczego jest ona węższa niż dół bocznego naświetla?

A tak poza tym ... chciałabym mieć takie drzwi:yes:

I jeszcze jedno- Anula, zabezpiecz i zamknij te drzwi na trzy spusty, zeby pracownicy wcale z nich nie korzystali, bo ci je zniszczą!

Edytowane przez martahp

Anula, super. Są proste, eleganckie i potęzne. Bardzo mi sie podobają. Faktycznie fornir się nie zgadza, ale zauwazyłam dopiero jak napisałyście. Na pierwszy rzut wrażenie robią drzwi i nie zwróciłam nawet uwagi. Piękne drewno. Ciekawa jestem komponowania się z resztą elewacji.

My w niedzielę w końcu tez zamówiliśmy drzwi - pełne i z takim podłużnym obłym uchwytem.

na niezgodność wzoru zwróciłam uwagę nawet nie przez delikatne przesunięcie tylko przez tą białą wstęgę nad skrajnym prawym ciemnym paskiem. wyszłam z założenia że drzwi miały z 'naświetlem' tworzyć monumentalną całość a ta niezgodność zupełnie niepotrzebnie mąci ten efekt.

co do progu - ja też mam próg 'opadowy' ale nie mam żadnych dodatkowych desek - pewnie są różne rodzaje albo różne rodzaje montażu. niemniej jednak szkoda że ta deska jest taka jasna - jak dla mnie to jest to już tylko i wyłącznie dobra wola lub jej brak stolarza - przecież te elementy maluje się oddzielnie - nawet gdyby po pomalowaniu dopiero wychodziło że jest takie jasne to można z innego kawałka zrobić taki element.

znam anie na tyle żeby śmieć twierdzić że nie pyta o zdanie tylko po to żeby usłyszeć ze zemdlałam z zachwytu stąd moje drobne uwagi zamiast 100% laurki.

Efilo - ojej, nie chciałam Cie urazić.

Mnie te drzwi naprawdę się podobają (jak coś się mi nie podoba to zwykle się nie odzywam). Jak dla mnie ta kolorystyka drzwi może być przekłamana (zdjęcia nie zawsze oddają prawdę). Przesunięcie forniru nie jest widoczne na tzw "pierwszy rzut oka", nie zauważyłabym gdyby nie wpisy. Taka niejednolitość koloru jest charakterystyczna dla drewna. Te drzwi naprawdę są piękne. A co do deseczki na dole - może to można przerobić skoro to takie denerwujące?