diana_ja 12.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam serdecznie!Juz od dluzszego czasu sledzie Pani dziennik,ktory jest naprawde kopalnia wiedzy dla poczatkujacego inwestora:yes: Podoba mi sie u Pani wszystko, bo i wnetrza i elewacje mam mniej wiecej tez w tym samym klimacie. Ale teraz zobaczylam kominek i zdecydowalam sie w koncu napisac (bo nie umiem poruszac sie po tych wszystkich forumach:yes:, a brakuje mi czasu sie podszkolic). Wiem, ze nie podaje Pani na forum cen i producentow, ale czy mogla by Pani podac mi na maila jaki to jest model, bo myslalam o identycznym, i ile on Pani kosztowal z montazem i jesli mozna to namiary na firme, ktora to wykonywala i sprzedawala. Bede baaardzo wdzieczna! moj mail [email protected]. Pozdrawiam, Diana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 12.07.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Anula piękne drzwi, gdyby nie Elfik nie zauważyłabym tych niezgodności w usłojeniu. no coż jezeli deseczka musi być niech będzie. czekam na efekt koncowy elewacji od strony drzwi całościowej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 piękne drzwi. trochę razi ta deseczka na dole - ona jest w końcu takiej samej szerokości jak dolna rama naświetla z boku, czy nie? btw co to za cudo ten próg opadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.07.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 btw co to za cudo ten próg opadowy? w Naturze robią podobne drzwi i nazywają to odkopnikiem... Efilo, a jak u Ciebie ten próg opadowy jest zrobiony? Możesz wrzucić zdjęcie, bo nie mogę znaleźć My w tym lub w przyszłym tygodniu chcemy zamówić drzwi wejściowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Spirea, ile Cię kosztowały Twoje? ciekawa jestem efektu pełnych drzwi napisałam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 12.07.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Anula, przepiękne drzwi Chociaż to niezgranie fornirów trochę razi, to pewnie po pewnym czasie przestaniesz je zauważać. Pomęczyłabym jednak wykonawcę, aby wymienił tą deseczkę na dole na ciemniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.07.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Nie wiem czy taki efekt był zamierzony ale gdyby kolor drzwi był bardziej jednorodny to niezgodniść forniru byłaby niezauważalna. Nie zmienia to faktu, że drzwi są bardzo fajne. Jeśli jednak faktycznie kosztowały majątek to powinni się postarać bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.07.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Anula - zazdroszczę drzwi Teraz tylko musisz je okleić czymś żeby nie zostały zniszczone. A ściany współczuję - wygląda fatalnie, ale mam nadzieję że Hubert stanie na wysokości zadania i zostanie to szybko poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 12.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ściana masakra, normalnie wszystkiegopilnować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 12.07.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ściana masakra, normalnie wszystkiegopilnować trzeba. = budowa bezobsługowa jest niemożliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 12.07.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 generalnie drzwi sa ok, większość osób na pierwszy rzut oka tego przesunięcia nie zauważa ( ja również), najbardziej przeszkadza mi deska na dole, zwana progiem opadowym, rozumiem, że ona musi być?-kolor troche nie pasuje.Calość na tak.Tak na prawdę takie drzwi chciałby mieć, bez mała każdy inwestor.Oczywiście, skoro kosztowały duzo forsiaków to mozna troszkę pomarudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.07.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Anula, trzymam kciuki za spokojną końcówkę tygodnia Tynki wewn ewidentnie do poprawki - oby ekipa stanęła na wysokości zadania. A co z tynkiem elewacyjnym? Mogłabyś pokazać te błędy, które są zrobione? Jaki macie rodzaj tynku? akrylowy, silikatowy czy sylikonowy - jakie ziarno? Też rozważam Ceresit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Efilo, a jak u Ciebie ten próg opadowy jest zrobiony? Możesz wrzucić zdjęcie, bo nie mogę znaleźć lepiej wpisać w google próg opadający wygląda to mniej wiecej tak: http://www.interdoor.pl/img/66/119/190/_popup/1a.jpg zakładam że u Ani jest jakaś bardziej ambitna konstrukcja skoro zajęła tyle miejsca, że się nie mieści w tych potężnych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ania ta ściana to jakieś nieporozumienie. jak mogli coś takiego zostawić? współczuje użerania się ale niestety obojętne jak profesjonalną ekipę zatrudnisz i tak się na takie rzeczy natkniesz. plus jest taki że po roku mieszkania kompletnie o tym nie będziesz pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.07.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Anula współczuję takiego użerania się prawie w każdej sprawie. Jak się komuś płaci to oczekuje się profesjonalizmu (TYLKO). Wiem, że to wkurzające i bardzo zniechęca. Dlatego powodzenia i siły życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) lepiej wpisać w google próg opadający wygląda to mniej wiecej tak: zakładam że u Ani jest jakaś bardziej ambitna konstrukcja skoro zajęła tyle miejsca, że się nie mieści w tych potężnych drzwiach Tak, tak, masz rację, a ja coś pochrzaniłam, ta deska to nie jest żaden próg opadowy. Próg opadowy wygląda tak jak pokazujesz. A ta deska, jak mi wytłumaczył producent, to coś takiego jak okapnik, służący do odpływu wody na zewnątrz. Gdyby było na prosto woda wpływała by na uszczelkę i w zimie mogłoby zamarznąć, tak mi to jakoś tłumaczył. Rzeczywiście popatrzyłam na stronę urbanfrontdoors, na której szukałam inspiracji do tych drzwi, i tam rzeczywiście drzwi też to mają. Ale nie jest to chyba standardem. Ja mam w ogóle dużo udziwnien w tych drzwiach, które sprawiają, że mój mąż nazywa jest "mercedesem":)))) http://www.tech-ls.com/Images/ufront40.jpg http://www.tech-ls.com/Images/ufront39.jpg http://www.tech-ls.com/Images/ufront4.jpg http://www.theconstructioncentre.co.uk/images/logos/7717/2.jpg http://www.tech-ls.com/Images/ufront39.jpg A tak w ogóle to na żywo ani ten fornir, ani ta deska nie rzucają się tak w oczy jak na zdjęciach. Pan Hubert mi tak powiedział - btw poprawią ścianę w sobotę. Przy okazji - jeśli ktoś myśli o tynkach po wylewkach to jest jakiś absurd. Moje piękne gładkie wylewki wyglądają jak po wojnie (((((((((( Edytowane 13 Lipca 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2011 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Jakie to drewno? meranti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 anula u nas była afera o brudzenie stropu... jakby to była wylewka to nawet sobie tego nie wyobrażam ale przecież by ło uzasadnienie tej kolejności u was jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 no było, bo jak robili tynki, to nie bylo rurek na tej ścianie, po tynkach poszły wylewki i się stałow weekend będę szorować szpadlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 trzeba uważać żeby nie odspoić przy okazji wylewki - ja tak miałam w gościnnym jak czyściłam (po sobie niestety) tynk strukturalny z podłogi i porządek zrób w priwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts