anula05 13.07.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 juz zarazodspoić wylewki w sensie że co, nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 żeby razem z gipsem kawałek wylewki nie odszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 13.07.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Anula oproznij skrzynke bo na prive nic wyslac nie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 serio tak może? świeży jest, to pojde jeszcze dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 u mnie jakoś wyjątkowo dobrze się z tą wylewką zespoił a nie moge narzekać na jakość wylewki bo wszyscy fachowcy wyjatkowo byli zgodni że jest cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam serdecznie! Juz od dluzszego czasu sledzie Pani dziennik,ktory jest naprawde kopalnia wiedzy dla poczatkujacego inwestora:yes: Podoba mi sie u Pani wszystko, bo i wnetrza i elewacje mam mniej wiecej tez w tym samym klimacie. Ale teraz zobaczylam kominek i zdecydowalam sie w koncu napisac (bo nie umiem poruszac sie po tych wszystkich forumach:yes:, a brakuje mi czasu sie podszkolic). Wiem, ze nie podaje Pani na forum cen i producentow, ale czy mogla by Pani podac mi na maila jaki to jest model, bo myslalam o identycznym, i ile on Pani kosztowal z montazem i jesli mozna to namiary na firme, ktora to wykonywala i sprzedawala. Bede baaardzo wdzieczna! moj mail [email protected]. Pozdrawiam, Diana Witaj Diana, wysłałam info na priv muratorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Jezus, co z tą ścianą Nie powinnam Cię dobijać taką reakcją, ale pokazałaś chyba najgorsze miejsca i inaczej się*nie da. To się ładnie ekipa p Huberta zareklamowała. Jedno jest pocieszające - oni to na pewno poprawią (skoro poprawiają zawsze i wszystkim), także chyba nie powinnaś się zbytnio denerwować A z tynkami po wylewkach jest tak, że jak się*je dobrze zabezpieczy to ekekt jest spektakularny. Dla potomności to piszę. Mayland poleciła mi wysypać piasek, robiliśmy to z sercem na ramieniu i zadziałało! Żadnego śladu po tynku, nawet jednej plamki. Tynkarze zmietli piasek i została czysta i gładka wyleka, jak przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Tylko z tym piaskiem nie jest tak łatwo.My mamy prawie 200m2 po podłogach, do tego ułożoną część instalacji więc trzebaby górę tego piasku żeby przykryć te 5-7cm w całym domu.Raz że problem jak to wnieść, a dwa że potem trzeba wynieść.Właśnie zaczynam szukać gdzie można kupić w Wawie tę tekturę budowlaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.07.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Tylko z tym piaskiem nie jest tak łatwo. My mamy prawie 200m2 po podłogach, do tego ułożoną część instalacji więc trzebaby górę tego piasku żeby przykryć te 5-7cm w całym domu. Raz że problem jak to wnieść, a dwa że potem trzeba wynieść. Właśnie zaczynam szukać gdzie można kupić w Wawie tę tekturę budowlaną... My musieliśmy pokryć 220. Ja wniosłam trochę wiaderkiem, mąż resztę, opłacało się. Piasku poszło niedużo, cienka warstewka, zadziałało (a piasek został po wylewkach) Tynkarze na wynoszenie nie narzekali. Nie widziałam jak to robili. Ale podejrzewam, że łatwiej wynieść piasek niż męczyć się ze zdrapywaniem wylewki Zastanów się nad tekturą. Ja mam w domu jakieś 15 rolek. Z zamiarem użycia właśnie do tego celu Tektura by się*rozpłynęła pod tym błotkiem. Ale możesz ryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.07.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Aniu, drzwi robią wrażenie.Ściany, no cóż, bez komentarza. U nas przy zabudowie sufitów niestety też wyszły niedociągnięcia. Tak samo przy glazurze, glazurnik narzeka, że nie ma kątów prostych. I tak jak Ty napisałaś, chyba nie ma fachowca, który by nie narzekał na poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.07.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 nie ma takich fachowców. każdy poprzedni coś musił zrobić nie tak. a może i prawda . u nas z tymi fachowcami jest różnie.Anula czekam na wykończeniówkę- kuchnię , salon itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 14.07.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Anulka, a ja mam wielką prośbę. Chodzi o kanapę z wizualizacji którą ostatnio zamieściałaś (ta zaprezentowana na tle białego wnętrza). Czy wiesz gdzie można taką dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 14.07.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jezus, co z tą ścianą Nie powinnam Cię dobijać taką reakcją, ale pokazałaś chyba najgorsze miejsca i inaczej się*nie da. To się ładnie ekipa p Huberta zareklamowała. Jedno jest pocieszające - oni to na pewno poprawią (skoro poprawiają zawsze i wszystkim), także chyba nie powinnaś się zbytnio denerwować ... Podczas ustalania zakresu prac na tej ścianie grzejnej między mną a p. Anią doszło do niedomówienia. Dodatkowo pracownik przerwał swoją pracę około 22, kiedy to mąż Pani Ani przyjechał aby zamknąć już dom. Na szczęście po mojej wizycie na budowie sprecyzowaliśmy dokładnie co i jak ma być zrobione i w sobotę pracownik powraca skończyć pracę Tylko z tym piaskiem nie jest tak łatwo. My mamy prawie 200m2 po podłogach, do tego ułożoną część instalacji więc trzebaby górę tego piasku żeby przykryć te 5-7cm w całym domu. Raz że problem jak to wnieść, a dwa że potem trzeba wynieść. Właśnie zaczynam szukać gdzie można kupić w Wawie tę tekturę budowlaną... Salik nie ma co kombinować, jeżeli są jakieś już rurki na podłodze to przykryjemy je najlepiej papą, nie żadną tekturą, bo tynki to prace mokre i tektura po 2 dniach będzie do wyrzucenia. Zapewniam Cię, że osłonimy rurki papą, resztę tak posprzątamy, żeby wylewkarz mógł wkroczyć ze swoją pracą Aniu, drzwi robią wrażenie. Ściany, no cóż, bez komentarza. U nas przy zabudowie sufitów niestety też wyszły niedociągnięcia. Tak samo przy glazurze, glazurnik narzeka, że nie ma kątów prostych. I tak jak Ty napisałaś, chyba nie ma fachowca, który by nie narzekał na poprzedniego. Pani Beato, jeżeli budowa prowadzona jest od początku przez dobre ekipy to nie ma problemów dla tynkarzy, glazurników czy ekip od wykończeniówki. Przychodzi glazurnik i mówi, że ma szlifować płytki a nie ma wyprowadzonych kątów prostych, no cóż, geometrii się nie oszuka, jeżeli nawet by rzuciło się kilkanaście centymetrów tynku, co jest niedopuszczalne to wyszłyby np. różne odległości w glifie okiennym - więc czy tak, czy tak też niedobrze. To samo tyczy się KG. Zauważyłem, że większość inwestorów nie pilnuje ekip budujących pod względem pionu/linii/kątów ścian. Jeżeli nawet inwestor zwraca uwagę to murarz odbija piłeczkę, że tynkarz wyrówna, co jest kompletną bzdurą. Pion na ścinanie i linię owszem da się zrobić dając więcej materiału (czasem kilkukrotnie więcej niż przewidują normy), lecz z kątami niestety się nie oszuka. Dla przypomnienia wklejam zdjęcie z Pani budowy, aby pokazać jak obsadzane były narożniki, aby wyprowadzić niektóre kąty, które byliśmy w stanie zrobić (w tym miejscu tynk miał ponad 6cm). Pozdrawiam Hubert http://desmond.imageshack.us/Himg14/scaled.php?server=14&filename=naroznik.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.07.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Dziękuję za wyjaśnienia Panie Hubercie i czekam z niecierpliwością na Pana chłopaków (a może dla odmiany kiedyś zatrudni Pan jakieś kobiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a może dla odmiany kiedyś zatrudni Pan jakieś kobiety? Ooo, a tak się zarzekał, że to my niemożliwe jesteśmy i jemu kobiety na budowie są zbędne Niezły ten narożnik Pierwszy raz coś takiego widzę. A nasi tynkarze mówili, że nigdy im się to wcześniej nie zdarzyło, że nie muszą wyprowadzać żadnego poziomu. Poziomy na pustakach były już gotowe (szkoda, że współpraca z ekipą od sso zakończyła się*tak nieciekawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Anulka, a ja mam wielką prośbę. Chodzi o kanapę z wizualizacji którą ostatnio zamieściałaś (ta zaprezentowana na tle białego wnętrza). Czy wiesz gdzie można taką dostać? Nie mam pojęcia, ale chętnie bym się dowiedziała, bo mi również się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ej, przecież*to jest de velde south end, taki jak ma Efilo Ja go kupuję na 99%, już się kręciłam kilka razy w salonie koło niego (wstydzę się teraz, bo już nas pani kojarzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.07.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 zgadza się monsanbia nie martw się, nam już od progu mówiła dzień dobry a kruszki misia znała po imieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 14.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) wlasnie widzialam na ich stronie promocje 22% na naroznik south end moze ktoras z Was to zainteresuje http://www.develde.pl/index.php?action=page&cid=148 Edytowane 14 Lipca 2011 przez Kamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea111 14.07.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jeżeli możesz to pochwal się proszę jeszcze baterią zlewozmywakową którą masz zamiar kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts