Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zależy od tego jaką skórę weźmiesz, jakie moduły, czy stolik w rogu, czy tam będzie skóra (ja muszę mieć stolik, bo wylewanie piwa i wina stojącego obok mojego uda na kanapie to moja specjalność. Taki stolik byłby dla mnie idealny). Napiszę Ci na priv jak trochę sprecyzujesz

A robią toto nie w skórze?

U nas skóra odpada, bo koty.

Chociaż w sumie ten South End jakiś taki bardzo... masywny.

Anula - jaki bierzesz osuszacz, skąd i za ile?

Daj znać jakie będą efekty, bo my się zastanawiamy czy nie wziąć do tynków...

Edytowane przez salik

A robią toto nie w skórze?

U nas skóra odpada, bo koty.

U mnie też kot :( Musi mi kanapę uszanować, bo ja nie chcę materiału. Dziecko mi zalewa wszystkim co popadnie, ja też*jestem nie lepsza - wspomniane wino, piwo, kawa. Teraz mam narzutę z IKEA, i narzuta jest do regularnego prania/wymiany co kilka tygodni

A rozmawiałaś już o tym z kotem?

Bo boki sofy to z reguły idealne miejsce do ostrzenia pazurów :)

My mamy 3 koty, więc nawet nie będziemy próbowali (i są już z nami wystarczająco długo żeby wiedzieć że żadnej skóry)

No mojego nasza nie interesuje. Mam nadzieję że nowa tym bardziej nie będzie. Kota chcieliśmy jeszcze jednego, ale chyba się sofa by z nim nie zaprzyjaźniła.

O ostrzenie pazurów się*nie martwię (gdyby była z materiału tak) mój kot omija wszystkie "śliskie" meble łukiem. Bardziej boję się o nieprzewidziany rozpęd

Gość monika996
ja tez mam kota. w młodości jego, bo teraz ma 13 pryskałam sofę odstraszaczem- działało. ma drzewo na polu do ostrzenia pazurów. oraz specjalny drapacz- palik, o dziwo używa go kilka razy dziennie. stoi na honorowym miejscu w salonie. miał być bio-kominek.:yes:lubił jeżdzić z tyłu sof przy ścianie 4 łapami ( taka głupawka go dopadała wieczorem).:lol2:

Anula niech dopasowują kolor drewna do drzwi( przynajmniej tonacją)

taki był zamiar, ale się nie da - drzwi wyszły w tonacji żółtej po lakierze, a drewno jest łososiowe i olej uwidacznia czerwoną poświatę i jakikolwiek olej dajemy to i tak wpada w czerwony, nie w żółty. Niby to samo drewno na drzwiach i elewacji, ale jednak lakier i olej to są dwie różne bajki.

taki był zamiar, ale się nie da - drzwi wyszły w tonacji żółtej po lakierze, a drewno jest łososiowe i olej uwidacznia czerwoną poświatę i jakikolwiek olej dajemy to i tak wpada w czerwony, nie w żółty. Niby to samo drewno na drzwiach i elewacji, ale jednak lakier i olej to są dwie różne bajki.

Anula, a jaki to gatunek drewna? Okume czy może nie jestem na bieżąco? Drewno to straasznie trudny temat. Być może różnica w tonacji nie będzie tak widoczna ze względu na kąt padania swiatła. Ale drzwi superaśne. A co z bramą garażową?

Anula, to ja też mam kilka pytań:)

Czy drewna na elewacji nie można lakierować? - wybacz, jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze nie w temacie jestem:rolleyes:

Jakiej średnicy masz pochwyt na drzwiach (mi osobiście też bardziej podobają się okrągłe:)), a taki długi pochwyt to doradzała Wam firma projektująca drzwi czy sama wybrałaś? Pytam, bo własnie dzisiaj zamówiłam drzwi zewnętrzne też z jednym przeszkleniem i też dosyć wysokie (2,5 m - i drzwi od góry do dołu, a otwór drzwiowy szeroki na ponad 1,8 m) i muszę jeszcze ustalić kwestię pochwytu.

Będziesz miała klamkę od wewnątrz czy też od zewnątrz?

A jeśli tylko od wewnątrz to czy pochwyt pełni u Ciebie również rolę otwieracza?

Swoją drogą to masz jakieś złe fluidy na tej działce:( Nawet najlepsze ekipy zaliczają u Ciebie wpadki:(

A jeśli będziesz miała jakąś, która przejdzie przez Twoją budowę bez skazy to pewnie zostanie najbardziej rozrywaną ekipą na forum:-)

Efilo, a jak u Ciebie ten próg opadowy jest zrobiony?
lepiej wpisać w google próg opadający ;)

wygląda to mniej wiecej tak:

http://www.interdoor.pl/img/66/119/190/_popup/1a.jpg

zakładam że u Ani jest jakaś bardziej ambitna konstrukcja skoro zajęła tyle miejsca, że się nie mieści w tych potężnych drzwiach

:D i wszystko jasne. Dzięki efilo. Nie wiedzieć czemu, ale skojarzyłam ten próg jako zabezpieczenie "opadowe", ale od deszczu - masakra jakaś :D