monsanbia 14.07.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 zgadza się monsanbia nie martw się, nam już od progu mówiła dzień dobry a kruszki misia znała po imieniu Czyli to standardzik Najgorszy jest fakt, że nic już mi się teraz nie chce spodobać. Sofami BoC gardzę, Kler ble ... paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 wlasnie widzialam na ich stronie promocje 22% na naroznik south end moze ktoras z Was to zainteresuje http://www.develde.pl/index.php?action=page&cid=148 Ojezu, lecę, pędzę, gnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 a mogę wiedzieć ile mniej więcej to to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.07.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pewnie zestawienie kolorystyczne odpadające wysłałam ci na priw anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Zależy od tego jaką skórę weźmiesz, jakie moduły, czy stolik w rogu, czy tam będzie skóra (ja muszę mieć stolik, bo wylewanie piwa i wina stojącego obok mojego uda na kanapie to moja specjalność. Taki stolik byłby dla mnie idealny). Napiszę Ci na priv jak trochę sprecyzujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pewnie zestawienie kolorystyczne odpadające wysłałam ci na priw anula O, już nie muszę Stolik wenge i krem - chlip chlip chlip :cry: Efi, a jakbyś i mnie napisała ile kosztuje takie zestawienie jak u Ciebie (czyli wszędzie zagłówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 przede wszystkim bardzo polecam stolik. co prawda jak nie trafisz siadając to będziesz rozcierać wiadome miejsce przez pół godziny ale naprawdę bardzo sie przydaje a poza tym.... widziałam tą kanapę bez stolika i jest bez wyrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.07.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) A robią toto nie w skórze?U nas skóra odpada, bo koty.Chociaż w sumie ten South End jakiś taki bardzo... masywny. Anula - jaki bierzesz osuszacz, skąd i za ile?Daj znać jakie będą efekty, bo my się zastanawiamy czy nie wziąć do tynków... Edytowane 14 Lipca 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 A robią toto nie w skórze? U nas skóra odpada, bo koty. U mnie też kot Musi mi kanapę uszanować, bo ja nie chcę materiału. Dziecko mi zalewa wszystkim co popadnie, ja też*jestem nie lepsza - wspomniane wino, piwo, kawa. Teraz mam narzutę z IKEA, i narzuta jest do regularnego prania/wymiany co kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.07.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 A rozmawiałaś już o tym z kotem? Bo boki sofy to z reguły idealne miejsce do ostrzenia pazurów My mamy 3 koty, więc nawet nie będziemy próbowali (i są już z nami wystarczająco długo żeby wiedzieć że żadnej skóry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.07.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 A rozmawiałaś już o tym z kotem? Bo boki sofy to z reguły idealne miejsce do ostrzenia pazurów My mamy 3 koty, więc nawet nie będziemy próbowali (i są już z nami wystarczająco długo żeby wiedzieć że żadnej skóry) No mojego nasza nie interesuje. Mam nadzieję że nowa tym bardziej nie będzie. Kota chcieliśmy jeszcze jednego, ale chyba się sofa by z nim nie zaprzyjaźniła. O ostrzenie pazurów się*nie martwię (gdyby była z materiału tak) mój kot omija wszystkie "śliskie" meble łukiem. Bardziej boję się o nieprzewidziany rozpęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.07.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ja tez mam kota. w młodości jego, bo teraz ma 13 pryskałam sofę odstraszaczem- działało. ma drzewo na polu do ostrzenia pazurów. oraz specjalny drapacz- palik, o dziwo używa go kilka razy dziennie. stoi na honorowym miejscu w salonie. miał być bio-kominek.:yes:lubił jeżdzić z tyłu sof przy ścianie 4 łapami ( taka głupawka go dopadała wieczorem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.07.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Anula niech dopasowują kolor drewna do drzwi( przynajmniej tonacją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Anula niech dopasowują kolor drewna do drzwi( przynajmniej tonacją) taki był zamiar, ale się nie da - drzwi wyszły w tonacji żółtej po lakierze, a drewno jest łososiowe i olej uwidacznia czerwoną poświatę i jakikolwiek olej dajemy to i tak wpada w czerwony, nie w żółty. Niby to samo drewno na drzwiach i elewacji, ale jednak lakier i olej to są dwie różne bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.07.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 szkoda. a drzwi nie dało się wyolejować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 dało sie, ale nikt nie olejuje drzwi, to chyba nie byłby dobry pomysł... drzwi muszą być porządnie zabezpieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.07.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ok już nie będę wymyślać. jeżeli był taki zamysł to musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.07.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 taki był zamiar, ale się nie da - drzwi wyszły w tonacji żółtej po lakierze, a drewno jest łososiowe i olej uwidacznia czerwoną poświatę i jakikolwiek olej dajemy to i tak wpada w czerwony, nie w żółty. Niby to samo drewno na drzwiach i elewacji, ale jednak lakier i olej to są dwie różne bajki. Anula, a jaki to gatunek drewna? Okume czy może nie jestem na bieżąco? Drewno to straasznie trudny temat. Być może różnica w tonacji nie będzie tak widoczna ze względu na kąt padania swiatła. Ale drzwi superaśne. A co z bramą garażową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Anula, to ja też mam kilka pytań Czy drewna na elewacji nie można lakierować? - wybacz, jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze nie w temacie jestem:rolleyes: Jakiej średnicy masz pochwyt na drzwiach (mi osobiście też bardziej podobają się okrągłe:)), a taki długi pochwyt to doradzała Wam firma projektująca drzwi czy sama wybrałaś? Pytam, bo własnie dzisiaj zamówiłam drzwi zewnętrzne też z jednym przeszkleniem i też dosyć wysokie (2,5 m - i drzwi od góry do dołu, a otwór drzwiowy szeroki na ponad 1,8 m) i muszę jeszcze ustalić kwestię pochwytu. Będziesz miała klamkę od wewnątrz czy też od zewnątrz? A jeśli tylko od wewnątrz to czy pochwyt pełni u Ciebie również rolę otwieracza? Swoją drogą to masz jakieś złe fluidy na tej działce:( Nawet najlepsze ekipy zaliczają u Ciebie wpadki:( A jeśli będziesz miała jakąś, która przejdzie przez Twoją budowę bez skazy to pewnie zostanie najbardziej rozrywaną ekipą na forum:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.07.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Efilo, a jak u Ciebie ten próg opadowy jest zrobiony? lepiej wpisać w google próg opadający wygląda to mniej wiecej tak: http://www.interdoor.pl/img/66/119/190/_popup/1a.jpg zakładam że u Ani jest jakaś bardziej ambitna konstrukcja skoro zajęła tyle miejsca, że się nie mieści w tych potężnych drzwiach i wszystko jasne. Dzięki efilo. Nie wiedzieć czemu, ale skojarzyłam ten próg jako zabezpieczenie "opadowe", ale od deszczu - masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts