Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Tak, tak, masz rację, a ja coś pochrzaniłam, ta deska to nie jest żaden próg opadowy. Próg opadowy wygląda tak jak pokazujesz.

A ta deska, jak mi wytłumaczył producent, to coś takiego jak okapnik, służący do odpływu wody na zewnątrz.

OK, a jednak tak coś mi się wydawało, że to o to chodzi ;)

Przy okazji - jeśli ktoś myśli o tynkach po wylewkach to jest jakiś absurd. Moje piękne gładkie wylewki wyglądają jak po wojnie :(((((((((((

Dobrze, że piszesz. Wezmę to pod uwagę i najpierw zrobimy tynki.

meranti

Tak przypuszczałam, ale chciałam się upewnić. My także zamawiamy drzwi meranti :yes:

Anula niech dopasowują kolor drewna do drzwi( przynajmniej tonacją)

Anula, nie fajnie, że się nie zgrało kolorystycznie. No ale jak planujecie z tego "wybrnąć"?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, to ja też mam kilka pytań:)

Czy drewna na elewacji nie można lakierować? - wybacz, jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze nie w temacie jestem:rolleyes:

Jakiej średnicy masz pochwyt na drzwiach (mi osobiście też bardziej podobają się okrągłe:)), a taki długi pochwyt to doradzała Wam firma projektująca drzwi czy sama wybrałaś? Pytam, bo własnie dzisiaj zamówiłam drzwi zewnętrzne też z jednym przeszkleniem i też dosyć wysokie (2,5 m - i drzwi od góry do dołu, a otwór drzwiowy szeroki na ponad 1,8 m) i muszę jeszcze ustalić kwestię pochwytu.

Będziesz miała klamkę od wewnątrz czy też od zewnątrz?

A jeśli tylko od wewnątrz to czy pochwyt pełni u Ciebie również rolę otwieracza?

Swoją drogą to masz jakieś złe fluidy na tej działce:( Nawet najlepsze ekipy zaliczają u Ciebie wpadki:(

A jeśli będziesz miała jakąś, która przejdzie przez Twoją budowę bez skazy to pewnie zostanie najbardziej rozrywaną ekipą na forum:-)

Elewację można lakierować, tylko później trudniej ją utrzymać. Nie znam średnicy ani długości pochwytu, zupełnie w to nie wnikałam, wzięłam co dawali. Klamka od wewnątrz, od zewnątrz pochwyt i różne "ulepszacze", ale o tym wolałabym tu nie pisać.

Ania, rozmawiałaś z Przemkiem?

Dzwoniłam do niego, nie odbierał. W końcu przysłał mi smsa, że dziecko śpi, nie ma jak rozmawiać i zadzwoni jutro.

Umawiać się ew na przyszły tydzień na wylewkę?

Nie rozmawiałam, umawiaj się jak najszybciej, ja już suszę kotłownię, chcę jak najszybciej wylać tę żywicę, ale najchętniej zaraz po 25.07, bo teraz mi rezydują stolarze w garażu.

Anula, super dom się zapowiada. Ta przestrzeń. Cudownie, a jak oglądam Twoje wizki i inspiracje to zupełnie jak gdybym oglądała zdjecia ulubionych wnętrz. Te, które mam w inspiracjach są zupełnie jak Twoje. Ja swojego domu już nie zmienię, bo kupiliśmy gotowy i jedyne, co moglismy zrobić, to demolka na parterze i adaptacja poddasza, ale miło popatrzec, jak ktoś buduje dom, o jakim ja bedę mogła tylko pomarzyć. Trzymam kciuki za budowę i wykończeniówkę. Naprawdę jestem pod wrażeniem :)

Czyli to standardzik :D

Najgorszy jest fakt, że nic już mi się teraz nie chce spodobać. Sofami BoC gardzę, Kler ble ... paranoja

Witam się oficjalnie, bo do tej pory podczytywałam Was tylko :)

Anula, dotychczas podziwiałam sobie Twój imponujący dom w ukryciu, ale muszę się w końcu ujawnić, bo mnie strasznie zaintrygowały słowa Moni na temat sof BC :)

Moni, cóż Ci te sofy takiego uczyniły, że nimi gardzisz? :rolleyes: Jestem ciekawa, co z nimi nie tak, bo ja już od ponad roku mam upatrzoną tam sofę, tylko nie mogę na nią nazbierać :lol:

Anula, mam nadzieję, że drzwiami już się nie przejmujesz, bo piękne są, robią naprawdę ogromne wrażenie :) Ja mam zwykłe drzwi i powiem Ci, że taka byłam w nich zakochana, że dopiero jak zaczęłam je oglądać na zdjęciach to zauważyłam, że stolarze usłojenie mieli w nosie ;) No i tak zostało, ale właściwie już mi nie przeszkadza, nie zauważam tego.

rozumiem, że "do nas" czyli do mnie też?

jes ofkors :)

Elenko - BC mi nie zrobiło nic, wręcz przeciwnie. To DeVelde mnie tak spaczyło, że teraz nie mogę odkręcić tej klapki na oczach (chodzi o narożnik South End - Efilowy). Zobaczyłam go pewnego pięknego dnia w salonie, posiedziałam powachlowałam zagłówkami i już*mi tak zostało :rolleyes:

Powiedz jaką masz sofę BC upatrzoną, nie daj się prosić :yes: