Basia_KRK 15.07.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Tak, tak, masz rację, a ja coś pochrzaniłam, ta deska to nie jest żaden próg opadowy. Próg opadowy wygląda tak jak pokazujesz. A ta deska, jak mi wytłumaczył producent, to coś takiego jak okapnik, służący do odpływu wody na zewnątrz. OK, a jednak tak coś mi się wydawało, że to o to chodzi Przy okazji - jeśli ktoś myśli o tynkach po wylewkach to jest jakiś absurd. Moje piękne gładkie wylewki wyglądają jak po wojnie (((((((((( Dobrze, że piszesz. Wezmę to pod uwagę i najpierw zrobimy tynki. meranti Tak przypuszczałam, ale chciałam się upewnić. My także zamawiamy drzwi meranti Anula niech dopasowują kolor drewna do drzwi( przynajmniej tonacją) Anula, nie fajnie, że się nie zgrało kolorystycznie. No ale jak planujecie z tego "wybrnąć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Anula, to ja też mam kilka pytań Czy drewna na elewacji nie można lakierować? - wybacz, jeśli to głupie pytanie, ale jeszcze nie w temacie jestem:rolleyes: Jakiej średnicy masz pochwyt na drzwiach (mi osobiście też bardziej podobają się okrągłe:)), a taki długi pochwyt to doradzała Wam firma projektująca drzwi czy sama wybrałaś? Pytam, bo własnie dzisiaj zamówiłam drzwi zewnętrzne też z jednym przeszkleniem i też dosyć wysokie (2,5 m - i drzwi od góry do dołu, a otwór drzwiowy szeroki na ponad 1,8 m) i muszę jeszcze ustalić kwestię pochwytu. Będziesz miała klamkę od wewnątrz czy też od zewnątrz? A jeśli tylko od wewnątrz to czy pochwyt pełni u Ciebie również rolę otwieracza? Swoją drogą to masz jakieś złe fluidy na tej działce:( Nawet najlepsze ekipy zaliczają u Ciebie wpadki:( A jeśli będziesz miała jakąś, która przejdzie przez Twoją budowę bez skazy to pewnie zostanie najbardziej rozrywaną ekipą na forum:-) Elewację można lakierować, tylko później trudniej ją utrzymać. Nie znam średnicy ani długości pochwytu, zupełnie w to nie wnikałam, wzięłam co dawali. Klamka od wewnątrz, od zewnątrz pochwyt i różne "ulepszacze", ale o tym wolałabym tu nie pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 A co z bramą garażową? Będzie obłożona drewnem, tak jak elewacja, w przyszłym tygodniu, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.07.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Będzie obłożona drewnem, tak jak elewacja, w przyszłym tygodniu, mam nadzieję no to ja z zapartym tchem czekam na wszystkie elementy elewacji i efekt końcowy Jestem ciekawa, na jakiego producenta bramy się zdecydowałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 NormstahlMnie ta elewacja (tzn jej kolor) nie powala na łopatki, ale tak wyszło - to na prawdę nie jest proste zrobić idealny kolor, szczególnie z takiego łososiowego drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ania, rozmawiałaś z Przemkiem?Dzwoniłam do niego, nie odbierał. W końcu przysłał mi smsa, że dziecko śpi, nie ma jak rozmawiać i zadzwoni jutro.Umawiać się ew na przyszły tydzień na wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No może ja się nie znam ale na zdjęciach wygląda, że elewacja pasuje do drzwi prawie idealnie. Na dachy nie patrzę. A korytarz na górze ile ma szerokośći? Na zdjęciach wydaje się dość wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ania, rozmawiałaś z Przemkiem? Dzwoniłam do niego, nie odbierał. W końcu przysłał mi smsa, że dziecko śpi, nie ma jak rozmawiać i zadzwoni jutro. Umawiać się ew na przyszły tydzień na wylewkę? Nie rozmawiałam, umawiaj się jak najszybciej, ja już suszę kotłownię, chcę jak najszybciej wylać tę żywicę, ale najchętniej zaraz po 25.07, bo teraz mi rezydują stolarze w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 A korytarz na górze ile ma szerokośći? Na zdjęciach wydaje się dość wąski. 120 cm, dość wąski a drewno za każdym razem wydaje mi się inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.07.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Anula, pięknie będzie. Drewno wygląda super. I ciekawy pomysł, że to takie wąskie deseczki. Masz Normstahla? Myslałam, że dogadywałaś się z Hormannem na montaz własnego frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.07.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dogadywałam się, ale się nie dogadałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.07.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ojjj, pięknie będzie!!!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.07.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nic nie napiszę, bo mnie zżera zazdrość a co będzie potem?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 16.07.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Anula, super dom się zapowiada. Ta przestrzeń. Cudownie, a jak oglądam Twoje wizki i inspiracje to zupełnie jak gdybym oglądała zdjecia ulubionych wnętrz. Te, które mam w inspiracjach są zupełnie jak Twoje. Ja swojego domu już nie zmienię, bo kupiliśmy gotowy i jedyne, co moglismy zrobić, to demolka na parterze i adaptacja poddasza, ale miło popatrzec, jak ktoś buduje dom, o jakim ja bedę mogła tylko pomarzyć. Trzymam kciuki za budowę i wykończeniówkę. Naprawdę jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.07.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Nic nie napiszę, bo mnie zżera zazdrość to propos daszków?)) dzięki Wam, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 to propos daszków?)) yhy, już Ty wiesz a propos czego Przód domu już*wygląda ślicznie, a to przecież dopiero zapowiedź Rozmawiałam z Przemkiem. Przyjeżdża do nas w czwartek i będzie się umawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.07.2011 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 super,rozumiem, że "do nas" czyli do mnie też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.07.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Anula,deseczki na elewację wyglądają przepięknie. Co to za gatunek drewna? Czy kupowałaś sama czy wykonawca od elewacji? W DLH czy może gdzieś indziej?EHHH..... pięknie będzie, nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 16.07.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Czyli to standardzik Najgorszy jest fakt, że nic już mi się teraz nie chce spodobać. Sofami BoC gardzę, Kler ble ... paranoja Witam się oficjalnie, bo do tej pory podczytywałam Was tylko Anula, dotychczas podziwiałam sobie Twój imponujący dom w ukryciu, ale muszę się w końcu ujawnić, bo mnie strasznie zaintrygowały słowa Moni na temat sof BC Moni, cóż Ci te sofy takiego uczyniły, że nimi gardzisz? Jestem ciekawa, co z nimi nie tak, bo ja już od ponad roku mam upatrzoną tam sofę, tylko nie mogę na nią nazbierać Anula, mam nadzieję, że drzwiami już się nie przejmujesz, bo piękne są, robią naprawdę ogromne wrażenie Ja mam zwykłe drzwi i powiem Ci, że taka byłam w nich zakochana, że dopiero jak zaczęłam je oglądać na zdjęciach to zauważyłam, że stolarze usłojenie mieli w nosie No i tak zostało, ale właściwie już mi nie przeszkadza, nie zauważam tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 rozumiem, że "do nas" czyli do mnie też? jes ofkors Elenko - BC mi nie zrobiło nic, wręcz przeciwnie. To DeVelde mnie tak spaczyło, że teraz nie mogę odkręcić tej klapki na oczach (chodzi o narożnik South End - Efilowy). Zobaczyłam go pewnego pięknego dnia w salonie, posiedziałam powachlowałam zagłówkami i już*mi tak zostało Powiedz jaką masz sofę BC upatrzoną, nie daj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts