Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sofa Efilo też mi się bardzo podoba :) ale żeby ładnie się prezentowała to trzeba troszkę miejsca a u mnie z przestrzenią kiepsko...

Na początku postawiłam na mezzo - ponieważ miłość jest ślepa, to zignorowałam fakt, że podparcie jest podzielone tak jak poduchy i przez to niekoniecznie może to się sprawdzać w praktyce, bo przy większym zagęszczeniu ktoś wpadnie między poduchy. No, ale od czego są forumowe koleżanki - od razu wypunktowały "braki" mojego wybranka :lol:

c765b2b38d3674de501bb5405fea5182,10,19,0.jpg

W każdym razie szybko się pocieszyłam i od razu wpadłam w ramiona lari ;)

fabef41700fdc2eda55eff377edbb607,10,19,0.jpg

oczywiście takich modułów u siebie nie upchnę, mowy nie ma...

Anula,

deseczki na elewację wyglądają przepięknie. Co to za gatunek drewna? Czy kupowałaś sama czy wykonawca od elewacji? W DLH czy może gdzieś indziej?

EHHH..... pięknie będzie, nie ma co

Meranti, zamawiane u wykonawcy.Bardzo nam się podoba, że drewno nie jest jednolite. Mam już trochę więcej:)

zdje%2525CC%2525A8cie%25255B8%25255D.JPG

Co prawda wykonawca się już spakował i pojechał, ale obiecali wróćić w środę i konczyć... Mam nadzieję, że wrócą.

Witaj, Elena76!

olgusienieczka, ile Ci jeszcze zostało?

ja z kolei nie mogę się opędzić od sof Bo Concept. Siadalam na różnych i te są najwygodniejsze. No ale nie siedziałam na DeVelde. Jeszcze chcę wypróbowac Sits.

Spirea! Sits ma w swoim sklepie przy fabryce outletowe ceny na kanapy. Pojechałam do nich specjalnie obejrzeć co mają (w drodze na Mazury - trochę nadrobiłam:-)). Wybór co prawda niepełny, ale ceny baaardzo interesujące. Zastanawiałam się np. nad niewielkim co prawda szarym i prostym narożnikiem (z całkowicie ściąganą tapicerką do prania) w cenie jakieś 1200 zł i do tego dwuosobową sofą w tym samym materiale za 500 zł.

Anula!

Deseczki, przez to że są niejednolite, wyglądają odlotowo!!!

Można "spapugować" :) :) :)???

Edytowane przez Balbina200

Hej!

Też mi się podoba to, że drewno nie jest jednolite (ale ja w ogóle lubię takie klimaty, w sensie niehomogeniczności, nie przepadam za jednorodnością)

Ostatnio moja znajoma powiedziała, że nie podoba jej się palisander, bo jest taki jakiś niespójny, różnorodny ... Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy zbierać szczękę z podłogi (przyp.red. - kocham palisander)

No dobra, miałam napisać krótko, bo mam dziś tak tragicznie zły dzień, że miało mi się nie chcieć, zatem zmywam się ...

Albo nie, jeszcze w sprawie sof ... chyba muszę się wybrać do BoC i na czymś posiedzieć (byłam, ale nie siedziałam, nic tam specjalnego nie wystawili chyba)

Elena, myślisz, że na mojej skromnej włości (tj - salon - 33m2, z jadalnią 50m2) może być na taki narożnik de velde za ciasno? Nie wiem jaką powierzchnię ma salon Efilo (spodziewam się, że potężną). Poradźcie, bo może to o pietruszkę gra jest :roll:

A teraz to już*sobie idę. Co za dzień:(

O, Balbina, a masz jakaś listę tych tanich sof z Sits?

Mnie projektantka bardzo namawia na ich sofy, ja zo to choruję na jedna z BoC, która w regualrnej cenie wynosi jakies 15 tys, a w promocyjnej tylko 11.5k ;/

Spirea, zgadzam się co do sof z BoC, te z uważam, że są najwygodniejsze.

Tylko ta cholerna cena...

Ja też tam sobie lampę wypatrzylam, która ma byc hłównym punktem salony, za 2k.. eh

Anula, drewno przepiękne. Zazdroszczę. Wygląda wspaniale!

Edytowane przez sheenaz

Anula, meranti czaderskie :) podoba mi się, że te deseczki nie są takie szerokie jak zazwyczaj widuje się na elewacjach

Moni, ja miałam na myśli swój malutki i mało ustawny sralonik ;) Przy takiej powierzchni jak piszesz to spokojnie ustawisz sobie i ze dwa narożniki. Pisząc o przestrzeni chodziło mi też o efekt jaki daje ustawienie sofy odsuniętej od ścian - tak jak u Efilo. U mnie to nie wchodzi w grę. Jakbym się uparła, to mogę sobie odsunąć i tak ustawić, ale... fotel :lol:

Elena, myślisz, że na mojej skromnej włości (tj - salon - 33m2, z jadalnią 50m2) może być na taki narożnik de velde za ciasno? Nie wiem jaką powierzchnię ma salon Efilo (spodziewam się, że potężną). Poradźcie, bo może to o pietruszkę gra jest :roll:

A teraz to już*sobie idę. Co za dzień:(

Całe 28 metrów. Plus haczyk :rotfl:

mam nadzieję że teraz dzień się trochę polepszył :) :hug:

Anula co do lamp to nie wiem co wybrać, brak doświadczenia w tej kwestii. Tez mamy u siebie w projekcie Chors ale natynkowe.

właśnie bolesnie uświadomiłam sobie, że tez musze jakieś lampy do k-g zakupić.

Coś taniego z ciepłym światłem do garderoby poproszę i coś pasującego do Tolomeo Micro na sufit do łazienki.

Anula i inni, co to za sofa wklejonana pierwszym z djęciau w ostatnim poście Anuli?

http://stat2.architizer-cdn.com/mediadata/projects/282011/r990x990/36143c30.jpg

O, Balbina, a masz jakaś listę tych tanich sof z Sits?

Mnie projektantka bardzo namawia na ich sofy, ja zo to choruję na jedna z BoC, która w regualrnej cenie wynosi jakies 15 tys, a w promocyjnej tylko 11.5k ;/

Listy dostępnych w outlecie Sitsa sof niestety nie mam i nie zamieszczają jej nigdzie na stronie:-(

Trzeba oglądać na żywo... Mogłam pstryknąć zdjęcia:( Niepomyślałam:offtopic:

Ale obawiam się, że jeśli masz ciągoty do takich, jak na zdjęciu od Anuli, to tam aż takowych nie uświadczysz;)

Anula, a w końcu tę elewację zewnętrzną to robi pierwotna, problematyczna firma czy jakaś nowa - jestem trochę w rozjazdach, więc nie na bieżąco:rolleyes:

Meranti, zamawiane u wykonawcy.Bardzo nam się podoba, że drewno nie jest jednolite. Mam już trochę więcej:)

Co prawda wykonawca się już spakował i pojechał, ale obiecali wróćić w środę i konczyć... Mam nadzieję, że wrócą.

olgusienieczka, ile Ci jeszcze zostało?

Masz na myśli do porodu? Oficjalnie jestem w terminie :) Nie wiem tylko czy moje dziecko o tym wie...

Drewno cudowności! Też uważam, ze wąskie deseczki wyglądają super.

Jak tarasy? Temat opanowany? Jak przeżyły ostatnie burze?

Gość monika996
Anula co do lamp to nie wiem co wybrać, brak doświadczenia w tej kwestii. Tez mamy u siebie w projekcie Chors ale natynkowe.

właśnie bolesnie uświadomiłam sobie, że tez musze jakieś lampy do k-g zakupić.

Coś taniego z ciepłym światłem do garderoby poproszę i coś pasującego do Tolomeo Micro na sufit do łazienki.

Anula i inni, co to za sofa wklejonana pierwszym z djęciau w ostatnim poście Anuli?

http://stat2.architizer-cdn.com/mediadata/projects/282011/r990x990/36143c30.jpg

to może być sofa flow.

ja mam etap sofa Giallo i jestem bardzo zadowolona

Czesc, dzieki za wszystkie drewniane:) komplementy. Tak, to niesmiertelny Gothart.

W kwestii sof jestem zielona i pozostane pewnie dlugo, bo w tym roku budzet nie pozwoli:(

Dziś na budowie sprzątaliśmy - ja i mój mąż. Niezwykłe doświadczenie:)

Tynk super - wystarczy polać wodą i brud schodzi idealnie.

Edytowane przez anula05