Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc siostra :)

To sobie wczoraj zamiast spac poczytalem.... ;)

Podziwiam determinacje i ogarniecie ogromu tematów - jakbym mógł jakkolwiek pomoc to dzwon, pisz - w sumie to tylko 20 km wiec teraz i w pół godziny mogę dotrzeć! :)

Cytat z dziennika:

Ściana pod kamień ma już kąty proste:) Sain poprawił co trzeba. I po co były te nerwy...

zdje%2525CC%2525A8cie%25255B9%25255D.jpg

zdje%2525CC%2525A8cie%25255B10%25255D.jpg

[...]

Ściany mamy ciągle mokre:( Mierzyliśmy wilgotność i o ile wylewki schną jako tako, to tynki słabiutko.... A mamy pełnię lata, od ich położenia minęło już ponad 2,5 miesiąca... Trochę mnie to martwi.

Pani Aniu, nerwy były faktycznie nie potrzebne. To było czyste niedomówienie. Mam nadzieję, że jest Pani zadowolona z naszych prac na Pani budowie (szkoda, że nie robiliśmy elewacji, miałaby Pani kilka zmartwień mniej). Co do schnięcia tynków gipsowych, to faktycznie nie schną one szybko. Myślę, że powodem, jest zacieniony teren - las. Proszę robić przeciągi, przy tynkach gipsowych to nie przeszkadza, wtedy wyschną one szybciej. Poza tym swoją rolę przy schnięciu tynku odgrywa ich grubość, a jak Pani doskonale wie prostowaliśmy ten budynek jak tylko się dało. Życzę powodzenia na dalszych etapach budowy. Jestem przekonany, że finalny efekt Pani budynku będzie nadzwyczaj ciekawy.

Pozdrawiam

Hubert

Mam nadzieję, że jest Pani zadowolona z naszych prac na Pani budowie (szkoda, że nie robiliśmy elewacji, miałaby Pani kilka zmartwień mniej). Życzę powodzenia na dalszych etapach budowy. Jestem przekonany, że finalny efekt Pani budynku będzie nadzwyczaj ciekawy.

Pozdrawiam

Hubert

Panie Hubercie, to zajmuje się Pan również elewacją drewnianą?

A pomysł na te tapety dla dzieci jest ciekawy. Też o nich myślałam (a skąd te konkretne tapety?), ale obawiam się, że przy moich dzieciach jak by się przyzwyczaiły do malowania po ścianach i by je już zamalowały to zaraz przyszedłby pomysł na inne wykończenie czy kolory i by zamalowywały to co już pomalowały i byłaby niezły misz-masz, czyli po chwili tapeta do wymiany na nową.

Edytowane przez Balbina200

Dzięki, dzięki! Nam też się podoba i gdyby nie to, co się dzieje za kulisami z wykonawcą..., byłoby bajkowo.

Balbina, Sain robi elewacje w sensie ocieplenia+tynki. Malkul tak, to ta lampa, a lampalampa.pl znam:) Zdjęć "montażowych" robić nie będę, przykro mi, nie mam w zwyczaju patrzeć wykonawcom na ręce w trakcie pracy, poza tym krępuje mnie fotografowanie ich przy pracy. Pomijając fakt, że w niektórych przypadkach mają swój "know how" i może należy to uszanować ;)