minkapinka 12.11.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Drewno zdecydowanie lepsze, zwir Was wykończy A u mnie nic, na razie z budową nie ruszamy. Zaglądam na forum, ale mam mało czasu - wsiąkłam w szkolno-komunijne klimaty, niedługo będę święta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 12.11.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Gratuluję pięknego domu! Okrutnie jestem ciekawa, gdzie się budujesz, bo będziemy sąsiadkami - tylko ciekawe jak bliskimi Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAGAN 12.11.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Miło wiedzieć że istnieją ludzie z "odmiennymi" gustami (jakich po krajobrazie polskim można uznać że jest bez liku). Ramy okienne w identycznym jak u Ciebie kolorze będę miała od wewnątrz mojego rodzącego się domku. Od zewnątrz musieliśmy zdecydować się na ciemny grafit (pod dach i elementy elewacji). Czekam na kolejne zdjęcia z budowy i kolejne inspirace. Pozdrawiam i życze powodzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 12.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Witam Anulka! wiesz tak sie zastanawiam patrzac na twoje schody- bo bedziesz miec tez takie jednobieg. bez scian obok... widze ze murowane zrobilas- ja najpierw myslalam niemurowane tylko jaks stal, moze betonowe plyty... ale jak sie dluzej nad tym zastanowie i pomysle o dzieciach ich bezpieczenstwie, wygodzie to myle o betonowej wylewce jak ty masz- wiesz juz jak chcesz je zrobic? jakies pomysly, inspiracje? Edytowane 12 Listopada 2010 przez Matalim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.11.2010 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam sharoon i Yagan. Zapraszam:)Matalim, nad schodami się specjalnie nie zastanawialiśmy. W sumie podobają mi się takie na ramie stalowej, ale wyszło tak jak jest.Wstępny pomysł jest taki, że obłożymy je drewnem, taka delikatna opaska, coś jak tu:http://lh4.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TJ3n9OIOvVI/AAAAAAAAA1s/C2DnzHMM0R8/interior-concept-joan-lao.jpg podobają mi się bardzo takie, ale to się nie uda:(http://lh3.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TJ3oGdU8nLI/AAAAAAAAB5M/f9_nYtAtRjI/www%20living%20etc%20com%20schody.jpghttp://lh6.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TJ3muGUgZeI/AAAAAAAAB5M/pFlHiPw82KA/schodyejs.jpghttp://lh4.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TJ3l9TXVkGI/AAAAAAAAAko/xFyubFcBNQY/h4.jpg Jeśli chodzi o barierki, to z jednej strony może szkło, a z drugiej mamy zaplanowaną ściankę ażurową, takie przepierzenie, to nasze wstępne koncepcje:http://lh5.ggpht.com/_hJtrPWAeV0A/TJ3mLcmaEDI/AAAAAAAAAmM/5dJQBPh9kjg/wiz90.jpg Ale całą nadzieję pokładam w architekt wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.11.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Gratuluję pięknego domu! Okrutnie jestem ciekawa, gdzie się budujesz, bo będziemy sąsiadkami - tylko ciekawe jak bliskimi Pozdrawiam! no to zapraszam na kawę, w jakimś 2012:) niedaleko Magdalenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 13.11.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Piękne schody!! Ja problemu wyboru schodów mieć nie będę, bo mój dom bedzie parterowy - teraz ciut żałuję Widzę, że przed sezonem zimowym wszystko podopinałaś... okna, alarm, wentylacja - super Anula napisałam Ci maila na priv - pls odpowiedz w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 14.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Anula, widziałam dzisiaj Twój dom w realu ) Jest ogromny i bardzo przestronny! ach cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.11.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 że przestronny to się cieszę, gorzej z tym ogromny - mam podobne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.11.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Anula, jak pewnie pamietasz kiedyś pisałyśmy miedzy sobą o "ogromie" naszych domów i konkluzja była taka aby się nie przejmować Poza tym jak dojdą Ci okna, dach i elewacja to wszystko nabierze proporcji - jestem pewna. A że duży - przecież lubimy przestrzeń , prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 17.11.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witaj dopiero znalazłam Twój dziennik, ale zapowiada się cudnie!!powodzenia, będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.11.2010 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 witaj monjan i wpadaj tu kiedy chcesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.11.2010 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Anula, jak pewnie pamietasz kiedyś pisałyśmy miedzy sobą o "ogromie" naszych domów i konkluzja była taka aby się nie przejmować Poza tym jak dojdą Ci okna, dach i elewacja to wszystko nabierze proporcji - jestem pewna. A że duży - przecież lubimy przestrzeń , prawda? prawda, prawda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 18.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Bardzo dziękuję Anulo za namiar na okna. Powinienem też podziękować Rasi, pierwszemu ogniwu łańcucha okiennego - Dziękuję Dziewczyny Po wstępnych rozmowach wygląda to bardzo obiecująco, zwłaszcza że poprzednie wyceny miałem z "polecenia" znajomych, a różnica jest naprawdę spora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.11.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Na zdrowie! (oby) - poczekaj z zamówieniem na efekty mojego montażu, bo dziś zaczęły się jakieś schodki, ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. My jednak mamy nietypowe domy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 18.11.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jak tak czytam o Twoich otworach okiennych to mi się przypomina jak u nas wyszło że nam jedną część bryły domu za wysoko o pół metra wymurowano... Już tak zostawiliśmy, było trochę za późno, bo wyszło to przy gładzeniu więźby dachowej... Musieliśmy w związku z tym trochę dach zachodzący na bryłę domu przerobić... Ach ci budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.11.2010 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 najgorsze jest, że ciężko mi ocenić, kto jest winny, bo się średnio znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 18.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 najgorsze jest, że ciężko mi ocenić, kto jest winny, bo się średnio znam Tak w skrócie? Nadzorujący, czyli pewnie Kierbud. Chyba, że to jakiś błąd w projekcie... Tak czy siak, dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 18.11.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Przez całe życie myślałam, że zazdrość jest mi zupełnie obca, ale od czasu kiedy coraz częściej powracam do twojego dziennika, zastanawiam się czy w moich uczuciach jednak coś sie nie zmieniło. A jak wdrożysz w życie to co pokazujesz w inspiracjach, to już padnę na całego. Cały czas podglądam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.11.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Raczej nie wdrożę, więc nie padniesz, nie martw się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts