Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

50 cm

W ogóle żałuję, że dałam 2 bidety, mam wielkie łazienki, a przez te wszystkie sprzęty są zapchane na maksa:(

To przez forumowiczów:)

No to w sumie to samo

Ja się boję, że za blisko :(

Też żałuję. Tu powinna być bidetta jak nic. W naszej byłby bidet a w gościnnej bidetta by z powodzeniem wystarczyła.

Nagle cała nasza 3-osobowa rodzina będzie korzystać*z 2-óch bidetów. Niezły joke

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to w sumie to samo

Ja się boję, że za blisko :(

Też żałuję. Tu powinna być bidetta jak nic. W naszej byłby bidet a w gościnnej bidetta by z powodzeniem wystarczyła.

Nagle cała nasza 3-osobowa rodzina będzie korzystać*z 2-óch bidetów. Niezły joke

Moni, moja dwuosobowa rodzina korzysta z trzech łazienek ;) też każdy pyta, po kiego czorta Wam trzy łazienki ?!?! :rolleyes:

Moni, moja dwuosobowa rodzina korzysta z trzech łazienek ;) też każdy pyta, po kiego czorta Wam trzy łazienki ?!?! :rolleyes:

Z tą różnicą, że w moim przypadku to ja się pytam po kiego czorta mi 2 bidety? Nie żeby w ogóle nie było, ale bidetta by starczyła, w jednej

A u Was to wszystko przez te drzwi :lol2:

U nas będzie jeszcze mniej niż 50cm i da radę (w obecnym domu tak mamy i da się z tego korzystać) - fakt że w łazience gościnnej, ale zwanej też 'moją' :)

Jednakże ludzie są różni więc zawsze można zrobić test 'na sucho'.

Wiem - testowanie się mało przyda jak wszystko już obsadzone i zrobione tynki...

U nas 2 bidety i jedna bidetta :)

Edytowane przez salik

Monia, ja żałuję, że zamiast tego bidetu nie dałam pisuaru, ale nikt mi wtedy tego nie podpowiedział, a teraz trochę późno. W sumie bidet mogłabym sprzedać (nawet Tobie, bo to subway), ale mam też już czarną baterię Zucchetti:(

A może chcesz? Dostaniesz rabat:)

Naprawdę myślicie, że pisuar to dobry pomysł? Nie brałam dotychczas takiej opcji pod rozwagę, czy ktoś instalował może? Oprócz Anuli która żałuje - dlaczego Anulka?

Z tym 'wygodniej' to pewnie zależy.

Pisuar obok kibelka jest dla mnie trochę bez sensu - co innego bidet, który ma zupełnie inną funkcjonalność.

Z pisuarem ma znaczenie wysokość (te dla dorosłych są za wysoko dla dzieci itd)

Jeśli ktoś ma kilkunasto/dziesięcioosobowe imprezy co tydzień to może faktycznie warto, ale tak poza tym to imho miejsca szkoda :)

Edytowane przez salik

Monia, ja żałuję, że zamiast tego bidetu nie dałam pisuaru, ale nikt mi wtedy tego nie podpowiedział, a teraz trochę późno. W sumie bidet mogłabym sprzedać (nawet Tobie, bo to subway), ale mam też już czarną baterię Zucchetti:(

A może chcesz? Dostaniesz rabat:)

A ja jak o swoim pisuarze mówiłam to wszyscy tu oczy robili (w jednym z pierwszych swoich postów)

Na subwaya mam cenę 830 z powłoką ceramicplus i baterię też*już mam :yes:

Naprawdę myślicie, że pisuar to dobry pomysł? Nie brałam dotychczas takiej opcji pod rozwagę, czy ktoś instalował może? Oprócz Anuli która żałuje - dlaczego Anulka?

No właśnie napisałam przed chwilą, że ja robię. Mysz ma. Powiem Ci tak, ten kto ma nie wyobraża sobie inaczej. Znam kilka osób które mają i wszystkie jednogłośnie krzyczały - rób. Ale mój mąż i tak zawsze chciał, więc to nie miało znaczenia (jest wysoki i musi załatwiać siusianie w lekkim przysiadzie :D )

Jak Twój jest wysoki, to jak mój robi? Wolę nie wiedzieć:))) Szkoda, że on mi nie podpowiedział pisuaru. Ja kupiłam subwaya za 630, ale chyba bez tego czegoś.

Właśnie zmierzyłam i tu gdzie mieszkam jest odstęp 49 cm do osi miski i jest absolutnie OK, więc możesz spać spokojnie.

Jak Twój jest wysoki, to jak mój robi? Wolę nie wiedzieć:))) Szkoda, że on mi nie podpowiedział pisuaru. Ja kupiłam subwaya za 630, ale chyba bez tego czegoś.

Właśnie zmierzyłam i tu gdzie mieszkam jest odstęp 49 cm do osi miski i jest absolutnie OK, więc możesz spać spokojnie.

Mój mi zapowiedział, że nigdzie mu się tak wygodnie nie załatwia potrzeb jak w toaletach z pisuarem i chciałby żeby posiadając dom zbudowany od podstaw mógł tak powiedzieć*o własnej łazience. Ja na początku trochę kręciła nosem, nie miałam zdania, ale skoro ja mam wszystko co chciałam, to dlaczego mąż ma się męczyć.

Też się dziwię T, zapytaj go czy nie jest mu wygodnie w knajpie jak nie musi się męczyć z trafianiem :D

bami - przy 3 facetach o ja sobie w ogóle nie wyobrażam inaczej. Myślisz, że każdy dba o higienę deski (żeby mocniej tego w słowa nie ująć)

Edytowane przez monsanbia

Ja też montuję pisuar w łazience chłopców.

Myślę, że to będzie dla nich bardzo wygodne.

Obstawiam też, że i mąż będzie tam zaglądał:)

Muszę się dowiedzieć, jak z tą wysokością, bo chłopaki na razie małe i chciałabym niżej, a za kilka lat bym przestawiła na wyżej.

Jeśli się nie da to też nieduży problem - są podstawki - i tak będą mieli taka pod wc.

Anula napisałaś w swoim dzienniku takie zdanie Najgorszy w tej całej budowie był chyba etap zamykania SSO i instalacyjny. Trochę mnie pocieszyło to co p[isałaś dalej . My własnie na takim etapie jestesmy (zamkniete SSO konczymy elektrykę i alarm w oczekiwaniu na tynkarza ) i mam dość. Od tygodnia mam doła i nie moge patrzeć na te mury ceglaste. Spraw jest mnóstwo i mam wrażenie, że nie do ogarnięcia. Jedno goni drugie. :( Już mi się wystkiego odechciewa, mój mąż ma te same odczucia niestety :( Do tego jeszcze ta pogoda ble :( Jak tu się pozbierać, szkoda słów. Mam nadzieję, że jak dojdzie tynk to wraz z kolorem ścian nabierzemy nowych sił.