Spirea 28.07.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Anula, w pełni się zgadzam z Twoimi wnioskami. Wiele osób mówiło mi, że wykończeniówkę trzeba traktować dosłownie. Ja mam jednak wrażenie, że to pestka w porównaniu do wcześniejszych decyzji i ogarnięcia wszystkiego. Trzymam kciuki za elewację i postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dziewczyny, a ja mam dokładnie odwrotnie :( Stan SSO to była bajka, wszystko załatwiał wykonawca, nie mieliśmy wtedy żadnych obowiązków. Jak chcieliśmy się do czegoś dotknąć (załatwić dachówkę, klinkier, pustaki) okazywało się, że nie dość, że problem z transportem, terminem dostawy, to jeszcze ceny negocjowaliśmy niebotycznie większe. Generalnie bajka. To samo z kolejnymi etapami. Dom wymurowany był idealnie, więc każda kolejna ekipa mówiła że idzie jak po maśle. Przez wylewki, tynki, elektrykę, hydraulikę przebrnęliśmy sielsko. Dopiero teraz się zaczęło. Miliony decyzji codziennie. Konsekwencje niepodjętych. Gres nie wiadomo jak położyć, czy załamywać pod kątem kiedy powierzchnia podłogi skręca o 45st, czy kłaść raz za razem i mieć w różnych miejscach w różnych płaszczyznach. Jak dojść z gresem do schodka kiedy nie ma podstopnicy, zrobić podstopnicę, ale z czego, jak zrobić, to co potem ze stopnicą niżej, która razem z podłogami będzie się robić za 3 miesiące. Co z parapetami, czy podkuwać, czy nie i tak na okrągło, co dzień nowe problemy, nowe zagadki i decyzje. Mnie to wykańcza. A na głowie tyle nowych projektów - znależć ekipę od tynku zewnętrznego, wymyślić i zorganizować ogrodzenie, zagospodarować teren wokół domu, zrobić odwodnienia, kostkę i jeszcze meble wbudowane (znaleźć dobrego i niedrogiego stolarza, przemyśleć gdzie co i jak) .... uhhhhhh O lampach i meblach wolnostojących nie wspomnę, o farbach też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 28.07.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 jak dla mnie to pisuar najlepiej pasuje w klubie, a w domu jednak tradycyjnie.Raczej rzadko mam problem z "trafianiem".Zakłądając, ze zakładam pisuar w jednej łazience, to w której ?Na górze, i z dziennego biegnę na górę, czy odwrotnie.Każdy robi jak mu wygodnie, tu jestem konserwatywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 świetne te Rexy Anula, kiedy panowie zaczynają zaczynają układać kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 28.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Anula maila Ci wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.07.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Rexy się opóźnią, bo ściany są za mokre:( Dzięki mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Rexy się opóźnią, bo ściany są za mokre:( przy takiej wilgotności powietrza faktycznie może potrwać chwilę zanim wyschną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Rexy się opóźnią, bo ściany są za mokre:( A ile jesteście po tynkach? Pamiętam jak niedoszły glazurnik - pan Zbyszek był u nas w maju, w czasie kiedy chłopaki tynkowali i ja chciałam się umawiać na czerwiec na płytkowanie. Zaśmiał się i powiedział, że 6 tygodni to absolutne minimum, a on przewiduje że połowa lipca, początek sierpnia dopiero będzie OK. Wtedy myślałam, że przesadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.07.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Tynki miałam robione na przełomie kwietnia i maja...Gdybym wiedziała, że gips tak słabo schnie, to robiłabym cementowo-wapienne wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 01.08.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 hej Anula, troche juz porzucilismy mysl o posadzce z zywicy w salonie (dlatego Ci nie odpisalem jakis czas temu, na wykonanie samodzielne nie ma szans czasowo), a tu zobaczylem, ze robisz u siebie. Pokazalem Zonie, a ona na to, ze moze by sie dalo cos takiego zobaczyc na zywo i pogadac jednak z firma (tez na zywo). Czy zgodzilabys sie na krotkie odwiedziny na swojej budowie, kiedy beda tam posadzkarze zywiczni? O ile pamietam, jestes gdzies w okolicach Piaseczna, wiec calkiem blisko... Obiecuje, ze nie bedziemy przeszkadzac, choc prawde mowiac bardzo chetnie obejrzalbym kilka rozwiazac, ktore opisywalas - w szczegolnosci bardzo mnie ciekawi jak drewniane elewacje robia zawodowcy i jak sie to ma do mojego amatorskiego wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.08.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Anula, jeśli bardzo nie chcesz bidetu, to my chętnei przygarniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.08.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 pwasylcz piszę na priv sheenaz, a z baterią chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 01.08.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Anula z dziennkiu pisałaś że Kanlux Mateo nawet ok. Cieszę się zatem bardzo bo planuję zakupić je do domu. mąż mnie na nie namówił, twierdził uparcie , że Kanlux ma porządne wyroby więc nie warto przepłacać.Gdzie dostałaś najtaniej te oprawy? Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.08.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Anula! Ja bardzo poproszę o info w jakim sklepie zamawiałaś oświetlenie i jaki rabat można wywalczyć. Będę też wdzięczna za info ile kosztuje metr takich balustrad, bo to u mnie następny etap:-) (jak do niego dojdę, bo z ekipą od sso mam podobną jazdę co Ty z elewacją). Wylewki wyglądają łaaadnie:D Już się na nie cieszę A brałaś gdzieś w żywszym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Anula, ja nie jestem fanką fluggera, szukaj czegoś innego. Miałam w mieszkaniu - ok, dexo faktycznie super (poza tym, że droga), ale flutexy takie sobie. Przy dzieciach nieprawdą było, iż da się je zmyć, tylko malowanie. A i wydajność wyszła mniejsza niż deklarowana. CHociaż oczywiście zaraz po malowaniu byłam zachwycona.Po 2,5 roku ściany wyglądały tak sobie (ale faktem jest, że dało się łatwo domalować, farby nie wyblakły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 02.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Anula, bidet bez baterii. Mamy łazienkę trochę w stylu zen- białą- więc czarne baterie tam nie bardzo pasują.Mam pytanie o barierki. Z premedytacją nie wzięłas montowanych do stropu ? czy takie na listwach są lepsze?Jak grube jest szkło? I co z pochwytem, będzie? Pisząc o tych montowanych do stropu miałam na myśli takie:http://www.maja.com.pl/images/produkty/balustrady/miniatury/2.jpg I przyłączam się do pytania Balbiny o wysokosc rabatu w sklepie.Balbina, sklep chyba ten: http://www.skleposwietleniowy.pl/ Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o oświetlenie, to ostatecznie zamawiałam przez koleżankę - kierowniczkę salonu z oświetleniem w Lublinie. Dobry rabat na Aquaform, niekoniecznie na chorsy, ale z tych póki co zrezygnowałam. Jeśli chcecie coś z aquaform dajcie znać, poproszę ją o wycenę.Barierki chciałam takie, jak mam, te mocowane do policzka stropu rotulami raz, że mi się nie podobają, a dwa, że za bardzo wchodziłyby mi na schody, które i tak są wąskie. Mam to trochę źle skonstruowane.Balustrady są drogie:( Nabrałam wszystkiego w jednym miejscu - kabiny, ścianka szklana, lustra, więc nie wyliczę ile kosztuje metr balustrady, bo negocjowałam całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 anula mam pytanie o fornir. Czy bedzie dokładnie taki jak masz na wizualkach, z tymi rysami/przypaleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 tak, z frezami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czy znasz produccenta takiego forniru? Czy moze stolarz bedzie go w ten sposób obrabiał? Zastanawiam sie, czy mozna dostać gotowy taki wyrób w postaci materiału do prac stolarskich czy taki efekt jest wynikiem indywidyalnej pracy samego stolarza z każdym ogólnodostępnym fornirem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts