Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Anula, my malowaliśmy farbami Para, naprawde polecam.

Szkoda, że nie wpadałam na to, że balustradę szklaną można ustawić w profilu wpuszczonym w wylewkę, bo u mnie też byłoby to idealne rozwiązanie - schody są dosyć wąskie i mocowanie do boku zabierze miesjce, którego i tak nie ma za wiele :rolleyes:

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W moim przypadku bazą do wykonania elementów jest płyta mdf fornirowana i później frezowana zgodnie ze wzorem, potem lakierowana, elementem konstrukcyjnym płyta komórkowa. Mam już kilka próbek, nie jest to łatwe zadanie. Dodatkowo u mnie są tak duże elementy (np. 5 metrowy panel), że trzeba je łączyć tak, aby nie było widać po linii tych frezów właśnie.

Mam nadzieję, że efekt wynagrodzi poniesione trudy i koszty...

Anula, my malowaliśmy farbami Para, naprawde polecam.

Szkoda, że nie wpadałam na to, że balustradę szklaną można ustawić w profilu wpuszczonym w wylewkę, bo u mnie też byłoby to idealne rozwiązanie - schody są dosyć wąskie i mocowanie do boku zabierze miesjce, którego i tak nie ma za wiele :rolleyes:

Elena, ile kosztują farby Para? Bo widziałam próbnik, nawet wybrałam kolor, ale podobno cena jest b wysoka, więc nawet nie wnikałam w temat

Nie sadziłam ze to frezy bo przecież fornir to zaledwie cieniuteńka warstwa drewna. I jeszcze w tym można wzór wycinac? Hmm... muszę przerobić ten temat dogłębniej z moim stolarzem :D Sądziłam, że to całkiem inny sposób obróbki. dzięki za wyjasnienie.

Co do farb to mam u siebie Beckersa,Tikkurile i Pare. Wielkich różnic to ja nie widze :D Wszystkie sie super myją, są trwałe. Jakościowo porównywalne. Za to pokoje na górze w Duluxie to masakra jakas...

Elena, ile kosztują farby Para? Bo widziałam próbnik, nawet wybrałam kolor, ale podobno cena jest b wysoka, więc nawet nie wnikałam w temat

Nie porównywałam cen, bo jakoś się na tą Parę zafiksowałam - u nas mały domek, ok 160m2 pow mieszkalnej - wyszło nieco ponad 6tys. Na ul. Zamoyskiego salon Pary prowadzą dwie miłe Panie - myślę, że spokojnie przygotują Ci wycenę, gdybyś chciała się zorientowac, ile wyjdzie u Ciebie.

Hm, dom masz dużo większy niż mój, ale biorąc pod uwagę ile masz przeszklonych powierzchni, to do malowania pewnie dużo więcej nie wyjdzie ;)

No to już wiem mniej więcej. I grupa kolorystyczna: seria premium podstawowy mat zmywalny 140 zł/ 4 litry, półmat velvet 170 zł (pewnie w to trzeba celować), seria Elite mat zamsz szorowalny 190 zł, ceramiczna z dożywotnią gwarancją 224 zł. Z galonu wychodzi ok. 50m2.

Czekam na wycenę Kabe.

Flugger powiedział mi średnio 30-40 zł/ litr.

No to już wiem mniej więcej. I grupa kolorystyczna: seria premium podstawowy mat zmywalny 140 zł/ 4 litry, półmat velvet 170 zł (pewnie w to trzeba celować), seria Elite mat zamsz szorowalny 190 zł, ceramiczna z dożywotnią gwarancją 224 zł. Z galonu wychodzi ok. 50m2.

Czekam na wycenę Kabe.

Flugger powiedział mi średnio 30-40 zł/ litr.

do kuchni, salonu, wiatrołapu i holów braliśmy tą elite szorowalną, do sypialni velvet, a do łazienek specjalną łązienkową

nasi fachowcy bardzo chwalili beckersa

Jeśli chodzi o oświetlenie, to ostatecznie zamawiałam przez koleżankę - kierowniczkę salonu z oświetleniem w Lublinie. Dobry rabat na Aquaform, niekoniecznie na chorsy, ale z tych póki co zrezygnowałam. Jeśli chcecie coś z aquaform dajcie znać, poproszę ją o wycenę.

W kwestii lamp z Aquaform to napewno będę potrzebowała:

- TRU 24 CM NATYNK - 15 sztuk lub TRU 34 CM NATYNK

- BLOS SPACE 2E

- BEAM KINKIET - 5 szt.

Jeśli byłyby w fajnej cenie to biorę:)

Co to znaczy farba z doz gwar? Ania, gdzie pytalas o pare?

Flugger - srednio, podali mi przedzial orientacyjnie.

Farba z dożywotnią gwarancją w zakresie zmywalności. O Pare pytałam na Zamoyskiego w Wwie.

Balbina, o wycene poproszę, dam znać.

Sheenaz, tak oni, zostawiliśmy 15 cm bez wylewki i styropianu licząc od czoła stropu.