Elena76 02.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Anula, my malowaliśmy farbami Para, naprawde polecam. Szkoda, że nie wpadałam na to, że balustradę szklaną można ustawić w profilu wpuszczonym w wylewkę, bo u mnie też byłoby to idealne rozwiązanie - schody są dosyć wąskie i mocowanie do boku zabierze miesjce, którego i tak nie ma za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 W moim przypadku bazą do wykonania elementów jest płyta mdf fornirowana i później frezowana zgodnie ze wzorem, potem lakierowana, elementem konstrukcyjnym płyta komórkowa. Mam już kilka próbek, nie jest to łatwe zadanie. Dodatkowo u mnie są tak duże elementy (np. 5 metrowy panel), że trzeba je łączyć tak, aby nie było widać po linii tych frezów właśnie.Mam nadzieję, że efekt wynagrodzi poniesione trudy i koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 02.08.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 NIe do końca, będę mieć kabinę, ale bez profilu Wyślę Ci namiar na priv Anula, wyślij mi proszę na priv [[email protected]] namiary na szkalrzy, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Anula, my malowaliśmy farbami Para, naprawde polecam. Szkoda, że nie wpadałam na to, że balustradę szklaną można ustawić w profilu wpuszczonym w wylewkę, bo u mnie też byłoby to idealne rozwiązanie - schody są dosyć wąskie i mocowanie do boku zabierze miesjce, którego i tak nie ma za wiele Elena, ile kosztują farby Para? Bo widziałam próbnik, nawet wybrałam kolor, ale podobno cena jest b wysoka, więc nawet nie wnikałam w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Nie sadziłam ze to frezy bo przecież fornir to zaledwie cieniuteńka warstwa drewna. I jeszcze w tym można wzór wycinac? Hmm... muszę przerobić ten temat dogłębniej z moim stolarzem Sądziłam, że to całkiem inny sposób obróbki. dzięki za wyjasnienie. Co do farb to mam u siebie Beckersa,Tikkurile i Pare. Wielkich różnic to ja nie widze Wszystkie sie super myją, są trwałe. Jakościowo porównywalne. Za to pokoje na górze w Duluxie to masakra jakas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ale po obróbce pod fornirem, tam w tych szczelinach frezowanych, widać plytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ale po obróbce pod fornirem, tam w tych szczelinach frezowanych, widać plytę Aaaa no własnie! Teraz rozumię Na wizualkach wygląda to dla mnie jak przypalony wzór i dlatego dopytywać zaczełam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.08.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Elena, ile kosztują farby Para? Bo widziałam próbnik, nawet wybrałam kolor, ale podobno cena jest b wysoka, więc nawet nie wnikałam w temat Nie porównywałam cen, bo jakoś się na tą Parę zafiksowałam - u nas mały domek, ok 160m2 pow mieszkalnej - wyszło nieco ponad 6tys. Na ul. Zamoyskiego salon Pary prowadzą dwie miłe Panie - myślę, że spokojnie przygotują Ci wycenę, gdybyś chciała się zorientowac, ile wyjdzie u Ciebie. Hm, dom masz dużo większy niż mój, ale biorąc pod uwagę ile masz przeszklonych powierzchni, to do malowania pewnie dużo więcej nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.08.2011 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No to już wiem mniej więcej. I grupa kolorystyczna: seria premium podstawowy mat zmywalny 140 zł/ 4 litry, półmat velvet 170 zł (pewnie w to trzeba celować), seria Elite mat zamsz szorowalny 190 zł, ceramiczna z dożywotnią gwarancją 224 zł. Z galonu wychodzi ok. 50m2. Czekam na wycenę Kabe. Flugger powiedział mi średnio 30-40 zł/ litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 flugger - cena za co? flutex ile? Beckers jest bardziej wydajny niż podaje na opakowaniu, flugger mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.08.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Co to znaczy farba z doz gwar? Ania, gdzie pytalas o pare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.08.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 No to już wiem mniej więcej. I grupa kolorystyczna: seria premium podstawowy mat zmywalny 140 zł/ 4 litry, półmat velvet 170 zł (pewnie w to trzeba celować), seria Elite mat zamsz szorowalny 190 zł, ceramiczna z dożywotnią gwarancją 224 zł. Z galonu wychodzi ok. 50m2. Czekam na wycenę Kabe. Flugger powiedział mi średnio 30-40 zł/ litr. do kuchni, salonu, wiatrołapu i holów braliśmy tą elite szorowalną, do sypialni velvet, a do łazienek specjalną łązienkową nasi fachowcy bardzo chwalili beckersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.08.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Co to znaczy farba z doz gwar? Ania, gdzie pytalas o pare? no jak to co? do końca życia nie trzeba malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 02.08.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Aniu dawno do ciebie nie zaglądałam i jak ujrzałam Twoje drzwi to szczena opada, Dom nabiera kształtu i chociaż było ciężko dojśc do tego etapu to napewno warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 02.08.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Płytki super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 02.08.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o oświetlenie, to ostatecznie zamawiałam przez koleżankę - kierowniczkę salonu z oświetleniem w Lublinie. Dobry rabat na Aquaform, niekoniecznie na chorsy, ale z tych póki co zrezygnowałam. Jeśli chcecie coś z aquaform dajcie znać, poproszę ją o wycenę. W kwestii lamp z Aquaform to napewno będę potrzebowała: - TRU 24 CM NATYNK - 15 sztuk lub TRU 34 CM NATYNK - BLOS SPACE 2E - BEAM KINKIET - 5 szt. Jeśli byłyby w fajnej cenie to biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 03.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Anula, czy ta Twoja firma od szkla to jest Kast? Czy cos innego?Na te profile pod barierki zostawialaś miejsce w wylewce, jesli tak to ile cm? Super rozwiązanie swoja droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.08.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Co to znaczy farba z doz gwar? Ania, gdzie pytalas o pare? Flugger - srednio, podali mi przedzial orientacyjnie. Farba z dożywotnią gwarancją w zakresie zmywalności. O Pare pytałam na Zamoyskiego w Wwie. Balbina, o wycene poproszę, dam znać. Sheenaz, tak oni, zostawiliśmy 15 cm bez wylewki i styropianu licząc od czoła stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 03.08.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Dzięki Anula, uderzę do nich w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.08.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Wyślę Ci na priv do kogo uderzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts