Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jestem za skośną, bo lubię taki niecodzienny akcent w prostocie dookoła.

Podłoga super. Już pisałam tez u Monsanbii. Anula, Ty chyba miałaś robić ja też w pralni. A pytałaś Panów, czy nadaje się to do łazienki? Ta u Monsanbii jest bardziej jakby chropowata. Ty masz chyba połysk tak?

jestem za skośną, bo lubię taki niecodzienny akcent w prostocie dookoła.

Podłoga super. Już pisałam tez u Monsanbii. Anula, Ty chyba miałaś robić ja też w pralni. A pytałaś Panów, czy nadaje się to do łazienki? Ta u Monsanbii jest bardziej jakby chropowata. Ty masz chyba połysk tak?

To może odpowiem za Anię, bo w sumie temat mnie dotyczy (a Ani chyba już*nie ma)

Ta biała na wysoki połysk żywica jest właśnie w pralni. Do łazienki się nadaje jak najbardziej

W garażu zarówno Ania, jak i ja mamy specjalną pod te pomieszczenia chropowatą i robioną innym systemem posadzkę

To (mimo że się podobnie nazywa) dwie różne bajki

Monsanbia, to ta do pralni też jest w tej cenie 65zł/m2?

:cool:

hehe, życie nie jest aż tak piękne ;)

Jest ok 2 razy droższa. Szczególnie jeśli powierzchnia posadzki mała. Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z gresem (tym z dolnej półki) z położeniem, klejami i fugami i tak wygrywa w przedbiegach

Dzięki za wszystkie komentarze!

Basia, regulację mamy tylko w sypialni. Przy pompie i podłogówce odradzono nam odcięcia w poszczególnych pomieszczeniach. Podobno pompa mogłaby dostać rozdwojenia jaźni:)

Nie mamy termostatów.

Poproszę o dalsze opinie nt wyspy-statku:)

A żywica w połysku jak najbardziej do łazienek! Gdybym miała kotłownię klasyczną to bym tam też dała biały połysk, ale mam ją razem z "brudnym" schowkiem gospodarczym, więc szybko by się porysowała i dlatego tam jest chropowata.

Edytowane przez anula05

Anula - znaczy rozdzielni do podłogówki też nie macie?

Ja jestem za wyspą prostokątną - ścięta mi średnio pasuje do tego stołu (?) przed nią.

Basia - my nie robiliśmy nigdzie termostatów (acz zostawimy sobie w rozdzielni podłogówki opcję siłowników), bo przy takiej warstwie wylewki i domu energooszczędnym, podłogówka ma sporą bezwładność.

Edytowane przez salik

A mogłabyś rozwinąć w takim razie: "Przy pompie i podłogówce odradzono nam odcięcia w poszczególnych pomieszczeniach. Podobno pompa mogłaby dostać rozdwojenia jaźni" ?

Bo się zastanawiam dlaczego coś miałoby się z pompą dziać, w sytuacji kiedy układ jest zasilany stałą temperaturą, a rozdzielnie decydują o rozkładzie temperatur w poszczególnych pętlach.

Anula, tak sobie myślę, że koniecznie muszę pamiętać o tym kiedy w końcu wybierzesz stolarza do kuchni. Myślę żeby dorobić sobie trochę szafek wiszących nad sbssem i do okna w jednej linii. W Haeckerze tematu nawet ruszać nie chciałam, bo już mi starczy przyjemności płacenia tam kroci za każdą następną rzecz.

Może wybierzesz jakiegoś sensownego i niedrogiego stolarza i zrobi kilka szafek więcej ;)

Ta lodówka kosmiczna fajna, pasowałaby do białej żywicy w połysku ;) (i do mojego kompa :p)

A żywica w połysku jak najbardziej do łazienek!

Ja tez marzyłam o zywicy do łazienki, ale czytałam, ze żywica w łazience jest bardzo śliska. Nie boicie się tego?

To chyba dobry pomysł pomyslec o sypialni za jakis czas :)

Wyspa statek oryginalna, ale nie wiem czy taka forma z tym blatem nad jest wygodna.