rasia 05.08.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Oszaleję Prosta jest ładna, grzeczna i ugłaskana... nie zaskakuje... no może oprócz lewitujących cytryn;) Skośna ma pazurek przebijający się przez białą rękawiczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.08.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 jestem za skośną, bo lubię taki niecodzienny akcent w prostocie dookoła. Podłoga super. Już pisałam tez u Monsanbii. Anula, Ty chyba miałaś robić ja też w pralni. A pytałaś Panów, czy nadaje się to do łazienki? Ta u Monsanbii jest bardziej jakby chropowata. Ty masz chyba połysk tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 jestem za skośną, bo lubię taki niecodzienny akcent w prostocie dookoła. Podłoga super. Już pisałam tez u Monsanbii. Anula, Ty chyba miałaś robić ja też w pralni. A pytałaś Panów, czy nadaje się to do łazienki? Ta u Monsanbii jest bardziej jakby chropowata. Ty masz chyba połysk tak? To może odpowiem za Anię, bo w sumie temat mnie dotyczy (a Ani chyba już*nie ma) Ta biała na wysoki połysk żywica jest właśnie w pralni. Do łazienki się nadaje jak najbardziej W garażu zarówno Ania, jak i ja mamy specjalną pod te pomieszczenia chropowatą i robioną innym systemem posadzkę To (mimo że się podobnie nazywa) dwie różne bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.08.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Monsanbia, to ta do pralni też jest w tej cenie 65zł/m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Monsanbia, to ta do pralni też jest w tej cenie 65zł/m2? hehe, życie nie jest aż tak piękne Jest ok 2 razy droższa. Szczególnie jeśli powierzchnia posadzki mała. Co nie zmienia faktu, że w porównaniu z gresem (tym z dolnej półki) z położeniem, klejami i fugami i tak wygrywa w przedbiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.08.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Jak byłam za prostą, tak teraz nie wiem. Skos nadaje lekkości. i jeszcze te lewitujące cytryny świetne są! Ja jestem za skosem. Wg mnie świetnie przełamuje te proste bryły. Anula, co to jest i gdzie to jest? http://img844.imageshack.us/img844/5664/imgp0667e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Wyświetlacz (panel sterujący) pompy ciepła Nibe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.08.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Dzięki Salik! fajny ten wyświetlacz Muszę aż sprawdzić, czy nasza pompa Viessman też taki ma Anula, czy macie w każdym pomieszczeniu takie pokrętło/termostat do regulacji temperatury podłogówki? http://img807.imageshack.us/img807/6015/regulatortemperaturyter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Co do wyspy to nie umiem się zdecydować.U siebie pewnie zrobiłabym prostą. U Ciebie widzę tą skośną.A biała żywica czaderska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.08.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki za wszystkie komentarze! Basia, regulację mamy tylko w sypialni. Przy pompie i podłogówce odradzono nam odcięcia w poszczególnych pomieszczeniach. Podobno pompa mogłaby dostać rozdwojenia jaźni:)Nie mamy termostatów. Poproszę o dalsze opinie nt wyspy-statku:) A żywica w połysku jak najbardziej do łazienek! Gdybym miała kotłownię klasyczną to bym tam też dała biały połysk, ale mam ją razem z "brudnym" schowkiem gospodarczym, więc szybko by się porysowała i dlatego tam jest chropowata. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Anula - znaczy rozdzielni do podłogówki też nie macie? Ja jestem za wyspą prostokątną - ścięta mi średnio pasuje do tego stołu (?) przed nią. Basia - my nie robiliśmy nigdzie termostatów (acz zostawimy sobie w rozdzielni podłogówki opcję siłowników), bo przy takiej warstwie wylewki i domu energooszczędnym, podłogówka ma sporą bezwładność. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.08.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Mamy rozdzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 A mogłabyś rozwinąć w takim razie: "Przy pompie i podłogówce odradzono nam odcięcia w poszczególnych pomieszczeniach. Podobno pompa mogłaby dostać rozdwojenia jaźni" ?Bo się zastanawiam dlaczego coś miałoby się z pompą dziać, w sytuacji kiedy układ jest zasilany stałą temperaturą, a rozdzielnie decydują o rozkładzie temperatur w poszczególnych pętlach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ze statkiem jest ciekawiej. Mi się bardziej podoba. To taka kropka nad "i" w tej kuchni. Bez tego elementu troche zwyczajnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Anula, tak sobie myślę, że koniecznie muszę pamiętać o tym kiedy w końcu wybierzesz stolarza do kuchni. Myślę żeby dorobić sobie trochę szafek wiszących nad sbssem i do okna w jednej linii. W Haeckerze tematu nawet ruszać nie chciałam, bo już mi starczy przyjemności płacenia tam kroci za każdą następną rzecz. Może wybierzesz jakiegoś sensownego i niedrogiego stolarza i zrobi kilka szafek więcej Ta lodówka kosmiczna fajna, pasowałaby do białej żywicy w połysku (i do mojego kompa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 06.08.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 A żywica w połysku jak najbardziej do łazienek! Ja tez marzyłam o zywicy do łazienki, ale czytałam, ze żywica w łazience jest bardzo śliska. Nie boicie się tego? To chyba dobry pomysł pomyslec o sypialni za jakis czas Wyspa statek oryginalna, ale nie wiem czy taka forma z tym blatem nad jest wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 06.08.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ale pięknie wygląda Wasz dom wsród sosen Uwielbiam takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 06.08.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 cześć! Piękny dom w pięknym otoczeniu! Jaki to kolor tynku zewnętrznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.08.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jak dla mnie tez skośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 07.08.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeśli zrobisz prostą będziesz miała miejsce na szuflady i w szczelinie nie będzie się zbierał brud. Ale skośna jest bardziej oryginalna. U siebie bym zrobiła prostą. Dom super, a sosenek wam zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts