Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Efilo, no tak! Przecież u nas kontakty też są nisko. BTW, efilo na jakiej wysokości macie? U nas zrobiłam na wysokości 1m, mam nadzieję, że będzie OK.

Teraz to już kompletnie zgłupiałam co z tymi termostatami... A może je zrobię jakoś przy podłodze? Bo chyba tak często nimi się nie kręci? Ajajaj.. nie wiem :p

a propos pstryków, ja od wielu lat choruję na GIRA Esprit.... ale cena jest zabójcza.... :(

1. wysokość zależy od wysokości najwyższej osoby - swobodnie stojąc tyłem do ściany z opuszczoną ręką powinna dotknąć najniższego kontaktu

2. termostat ma wbudowany 'termometr' - nie możesz go dać tak nisko tuż przy podłogówce bo by przecież kompletnie przekłamywał temperature we wnętrzu (kwestia wybrania dobrego miejsca na ten bądź co bądź czujnik też jest kluczowa)

3. nie płakusiaj - mam je w łazience i kiedyś zaraz po poszukiwaniu po omacku włącznika musiałam się udać do apteczki ;) - wszystko ma swoje minusy

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w kwestii kontaktów, kompletnie się nie orientuję, chyba mamy brać Berker kwadrat, my potrzebujemy nie takie pstrykane, tylko klikane, one są chyba droższe, więc nie będziemy kombinowac

nie są droższe. a przynajamniej zauważalnie.

ja lubie berker kwadrat - miałam je w dwóch mieszkaniach i byłam bardzo zadowolona. ale mój elektryk przed berkerem bardzo oponował ze względu na jakość.

1. wysokość zależy od wysokości najwyższej osoby - swobodnie stojąc tyłem do ściany z opuszczoną ręką powinna dotknąć najniższego kontaktu

2. termostat ma wbudowany 'termometr' - nie możesz go dać tak nisko tuż przy podłogówce bo by przecież kompletnie przekłamywał temperature we wnętrzu (kwestia wybrania dobrego miejsca na ten bądź co bądź czujnik też jest kluczowa)

3. nie płakusiaj - mam je w łazience i kiedyś zaraz po poszukiwaniu po omacku włącznika musiałam się udać do apteczki ;) - wszystko ma swoje minusy

Efilo, jak zwykle jesteś niezastąpiona :D

1. Właśnie zmierzyłam: jak dla mnie to wyłącznik na wysokości 70cm, ale mąż wyższy o równe 30cm, więc idealnie wychodzi 1m :D

2. Słuszna uwaga co do termostatu - merci :D To już nic nie kombinuję w tym temacie ;)

3. Jest jeszcze GIRA Esprit C - z zaokrąglonymi narożnikami :p

http://img41.imageshack.us/img41/3027/770220giraespritglasc28.jpg

Monsanbia, no wiesz co, to jak Ci tak swoje pstryczki obcykałam z każdej strony a Ty ich nawet teraz pod uwagę nie bierzerz [ATTACH=CONFIG]69000[/ATTACH] ;)

:lol2::lol2::lol2:

Jak nie biorę, jak biorę! Tylko od tamtej pory nie zobaczyłam ich jeszcze na żywo, a muszę se pstryknąć z raz dwa

Ta fiorena na zdjęciach mi się podoba, gdyby tak fajnie wyglądała w rzeczywistości, pewnie bym wzięła

Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się*w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę

Basia, muszę sprawdzić jaki model, ale producent to berker. ja mam zwykłe jasne

No jak no, K1 przecież

(chyba?)

w kuchni nie masz jasnych :p

Mój elektryk też chwalił Berkera, ale z kolei Legranda krytykował

Także wydaje mi się, że to wszystko jest kwestią*gustu. Wątpię by wiądące firmy sprzedawały osprzęt złej jakości