efilo 08.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Efilo, no tak! Przecież u nas kontakty też są nisko. BTW, efilo na jakiej wysokości macie? U nas zrobiłam na wysokości 1m, mam nadzieję, że będzie OK. Teraz to już kompletnie zgłupiałam co z tymi termostatami... A może je zrobię jakoś przy podłodze? Bo chyba tak często nimi się nie kręci? Ajajaj.. nie wiem a propos pstryków, ja od wielu lat choruję na GIRA Esprit.... ale cena jest zabójcza.... 1. wysokość zależy od wysokości najwyższej osoby - swobodnie stojąc tyłem do ściany z opuszczoną ręką powinna dotknąć najniższego kontaktu 2. termostat ma wbudowany 'termometr' - nie możesz go dać tak nisko tuż przy podłogówce bo by przecież kompletnie przekłamywał temperature we wnętrzu (kwestia wybrania dobrego miejsca na ten bądź co bądź czujnik też jest kluczowa) 3. nie płakusiaj - mam je w łazience i kiedyś zaraz po poszukiwaniu po omacku włącznika musiałam się udać do apteczki - wszystko ma swoje minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 mam je w łazience i kiedyś zaraz po poszukiwaniu po omacku włącznika musiałam się udać do apteczki - wszystko ma swoje minusy ale że co??? skaleczyłaś się?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 w kwestii kontaktów, kompletnie się nie orientuję, chyba mamy brać Berker kwadrat, my potrzebujemy nie takie pstrykane, tylko klikane, one są chyba droższe, więc nie będziemy kombinowac nie są droższe. a przynajamniej zauważalnie. ja lubie berker kwadrat - miałam je w dwóch mieszkaniach i byłam bardzo zadowolona. ale mój elektryk przed berkerem bardzo oponował ze względu na jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ale że co??? skaleczyłaś się?????? no niestety tak - oczywiście to szkło jest zeszlifowane na brzegach, ale odstaje od ściany a jest to jednak szklany narożnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 no niestety tak - oczywiście to szkło jest zeszlifowane na brzegach, ale odstaje od ściany a jest to jednak szklany narożnik auuuaaaa w życiu bym się*nie spodziewała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 nie są droższe. a przynajamniej zauważalnie. ja lubie berker kwadrat - miałam je w dwóch mieszkaniach i byłam bardzo zadowolona. ale mój elektryk przed berkerem bardzo oponował ze względu na jakość. a to dobrze z kolei mój poleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 My pewnie bierzemy Berker Kwadrat.Zwróćcie uwagę że nie we wszystkich systemach są dostępne wszystkie kombinacje gniazdek (o różnicy cenowej między seriami rzędu 100% i więcej, już chyba pisałem przy innej okazji)Anula - gratuluję nieprzeciekającej ściany (jeez, jak to brzmi)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ja wyceniałam komplet potrzebnych mi gniazdek - w ten sposób byłam pewna że wszystko jest i miałam świadomość jakie są realne różnice w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 1. wysokość zależy od wysokości najwyższej osoby - swobodnie stojąc tyłem do ściany z opuszczoną ręką powinna dotknąć najniższego kontaktu 2. termostat ma wbudowany 'termometr' - nie możesz go dać tak nisko tuż przy podłogówce bo by przecież kompletnie przekłamywał temperature we wnętrzu (kwestia wybrania dobrego miejsca na ten bądź co bądź czujnik też jest kluczowa) 3. nie płakusiaj - mam je w łazience i kiedyś zaraz po poszukiwaniu po omacku włącznika musiałam się udać do apteczki - wszystko ma swoje minusy Efilo, jak zwykle jesteś niezastąpiona 1. Właśnie zmierzyłam: jak dla mnie to wyłącznik na wysokości 70cm, ale mąż wyższy o równe 30cm, więc idealnie wychodzi 1m 2. Słuszna uwaga co do termostatu - merci To już nic nie kombinuję w tym temacie 3. Jest jeszcze GIRA Esprit C - z zaokrąglonymi narożnikami http://img41.imageshack.us/img41/3027/770220giraespritglasc28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 to chyba wolałabym mertena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia, no wiesz co, to jak Ci tak swoje pstryczki obcykałam z każdej strony a Ty ich nawet teraz pod uwagę nie bierzerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Elena76, a co Ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia, muszę sprawdzić jaki model, ale producent to berker. ja mam zwykłe jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia, no wiesz co, to jak Ci tak swoje pstryczki obcykałam z każdej strony a Ty ich nawet teraz pod uwagę nie bierzerz [ATTACH=CONFIG]69000[/ATTACH] a jak się robi taki FOCH ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia, no wiesz co, to jak Ci tak swoje pstryczki obcykałam z każdej strony a Ty ich nawet teraz pod uwagę nie bierzerz [ATTACH=CONFIG]69000[/ATTACH] :lol2: Jak nie biorę, jak biorę! Tylko od tamtej pory nie zobaczyłam ich jeszcze na żywo, a muszę se pstryknąć z raz dwa Ta fiorena na zdjęciach mi się podoba, gdyby tak fajnie wyglądała w rzeczywistości, pewnie bym wzięła Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się*w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 08.08.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ABB Wypościło parę fajnych serii:godne uwagi Impuls z LEDowym podswietleniem http://www.busch-jaeger.com/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia, muszę sprawdzić jaki model, ale producent to berker. ja mam zwykłe jasne No jak no, K1 przecież (chyba?) w kuchni nie masz jasnych Mój elektryk też chwalił Berkera, ale z kolei Legranda krytykował Także wydaje mi się, że to wszystko jest kwestią*gustu. Wątpię by wiądące firmy sprzedawały osprzęt złej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 godne uwagi Impuls z LEDowym podswietleniem A nie, za dyskotekę na ścianach to ja raczej podziękuję. W prostocie siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 w moim przypadku chodziło o jakieś specjalistyczne gniazdka. pstryczki w okolicach tej półki myślę że niewiele się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 O, jak już o gniazdkach. Jakie wzięliście głośnikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts