Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę

Oooo widzisz, ja też takie chcę. W ogóle o tym nie pomyślałam. Też mi się nie podobają takie prostokątne podwójne gniazdka bez ramki. Hager Fiorena tak ma?

A jak macie z kontaktami przy łóżku w sypialni? Macie przy łóżku włączniki do światła? bo gniazdka zrobiłam 30 cm od podłogi i teraz mi przyszło na myśl, czy nie zrobić jeszcze takich kontaktów do lampek nocnych i lampy sufitowej?

http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/8135/syp2j.jpg

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dom w sosnach... PRZEPIĘKNY! O niebo ładniejszy niż na wizualkach:yes:

Wyspa? Na początku powiedziałabym, że prosta, potem (po wpisach;) zastanawiałam się nad skośną. Jest niewątpliwie ciekawsza, nawet zaskakująca, przełamuje równe linie, no i dla siebie wybrałam... nadal prostą:) Może i nudniejsza, ale nie budzi niepokoju, jest łatwiejsza do utrzymania w czystości, sprawia wrażenie ładu, równowagi i czystości. Chociaż wprowadziłabym jakieś inne elementy łamiące nudę:cool:

szafki - fornir

pstryczki - nasz elektryk polecał Berkera. Wybierami między B.Kwadrat a B.Cube. Najpierw zachwyciliśmy się wyglądem tych serii K.1 i Efapelem w takim aluminiowych ramkach. Potem doszliśmy do takiego wniosku jak Efilo, że pstryczki mają w miarę możliwości wtapiać się i być niezauważalne. Idą więc białe Berkery.

Anula, no i gratuluję zakończenia problemów z cieknącą ścianą. Pewnie niesamowita ulga.

Monsanbia - głośnikowych nie robimy wcale.

Stanęło na tym że te sensowne (które nie pogarszają znacząco jakości dźwięku), kosztują sporo i nie ma ich w standardowych seriach.

A jak mamy dawać byle jakie i jeszcze pogarszać jakość dźwięku, to wolę bez (zrobimy dziurę w standardowej zaślepce i wypuścimy przez nią przewody).

Przy okazji - ktoś tu daje głośniki sufitowe, a jeśli tak to jakie?

Star_Trek jak najbardziej szary :-) drewnianych jeszcze nie widziałem a sporo podróżuje :-)

gdytom

chodzi o gniazda w miarę 'hi endowe' które nie zepsują dźwięku dobrego sprzętu

ok chyba już kumam :-)

czy to chodzi o jakiś system multiroom? czy po prostu przedłużenie przewodów głośnikowych?

zastanawiam się w domu czy nie zrobić instalacji radia podtynkowego w sypialni np. ten

http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/a-2437-4805.jpg

do tego dwa głośniki stereo jeden w sypialni w suficie a drugi obok w pokoju kąpielowym. Radio posiada funkcje budzika, można by zaprogramować aby budząc np otwierało rolety w sypialni?

Zaznaczę ze nie jestem audiofilem, czy takie radio sprawdzi się w sypialni i łazience? Kto z Was może już przerabiał temat?

Anula, a może ta półka na szaro. Rząd szafek na górze i dole w szarości jest dla mnie za szary. Tę półkę widzi się dopiero od strony jadalni, a z salonu będzie widać te szarości. Więc może zrobić na przemian. Góra szara, dół fornir, półka szara, barek przy wyspie fornir. Jeśli to nie za dużo kombinacji.

Zwróciłam jednak teraz uwagę na coś innego. Dopiero za wyspą masz chyba piekarnik i prawdopodobnie mikrofalę (zakładając, że między szafkami a wyspą to ekspress). Moim zdaniem puszczenie tych sprzętów w zasadzie poza kuchnią nie jest wygodnym rozwiązaniem. Nie wiem, jak często korzystasz z piekarnika i tego czegoś wyżej, ale dla mnie powinno to mieścić się w części między szafką a wyspą, tak by było jak najbliżej do blatu.

a jak się robi taki FOCH ?:)

w forumowych zasobach takiej emotki chyba nie ma, wkleiłam gifa z jakiejś stronki :)

:lol2::lol2::lol2:

Jak nie biorę, jak biorę! Tylko od tamtej pory nie zobaczyłam ich jeszcze na żywo, a muszę se pstryknąć z raz dwa

Ta fiorena na zdjęciach mi się podoba, gdyby tak fajnie wyglądała w rzeczywistości, pewnie bym wzięła

Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się*w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę

no, masz szczęście :lol2:

a pstryknięcie na żywo jest niezbędne - gdybym sobie na żywo nie popstrykała, to miałabym sistena life legranda bo bardzo mi się podobały, ale okazało się, że przynajmniej te na ekspozycji strasznie głośno pstrykają no i wzięliśmy berkera :rolleyes:

No jak no, K1 przecież

(chyba?)

w kuchni nie masz jasnych :p

Mój elektryk też chwalił Berkera, ale z kolei Legranda krytykował

Także wydaje mi się, że to wszystko jest kwestią*gustu. Wątpię by wiądące firmy sprzedawały osprzęt złej jakości

Basia, Moni ma rację, mam K1 :) skleroza na starość mnie bierze ;)

ja też spotkałam się z odmiennymi opiniami na temat legranda i berkera, ale myślę, że to jeden czort ;)