Basia_KRK 08.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę Oooo widzisz, ja też takie chcę. W ogóle o tym nie pomyślałam. Też mi się nie podobają takie prostokątne podwójne gniazdka bez ramki. Hager Fiorena tak ma? A jak macie z kontaktami przy łóżku w sypialni? Macie przy łóżku włączniki do światła? bo gniazdka zrobiłam 30 cm od podłogi i teraz mi przyszło na myśl, czy nie zrobić jeszcze takich kontaktów do lampek nocnych i lampy sufitowej? http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg http://img718.imageshack.us/img718/8135/syp2j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 najlepiej nie brać wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 08.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 A nie, za dyskotekę na ścianach to ja raczej podziękuję. W prostocie siła nie mowie tutaj o dyskotece w salonie ale na korytarzu w, łazience, pokoju nastolatka, star-trekowej kuchni myślę ze by pasowały super co do głośnikowych co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 gdytomchodzi o gniazda w miarę 'hi endowe' które nie zepsują dźwięku dobrego sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Głosnikowe, dla kolumn (hi-end) Basiu, fiorena ma edit: w sypialni mamy potrójne ramki nad szafkami nocnymi, tak jak na zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ok, no to załóżmy, że jednak wyspa-startrek, czyli Czy szafki pod oknem szary połysk czy fornir: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 08.08.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 W temacie pstryczków- ja wybrałam k5 berkera- internetowo, bo na żywo dopiero zobaczę. Słyszałam, że są ''najprostsze i nowoczesne'' .....fornir!.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Fornir (jeśli nie fornir, to prędzej biały niż szary), wyspa prosta zdecydowanie ale i tak wiem co wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Forni?! Mi się wydawało (projektantka też jednomyślnie), że szary. Jest jednolicie, a z tych szarych szuflad i tak wychodzi bokiem z lewej strony dębowa półko-szuflada: oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.08.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dom w sosnach... PRZEPIĘKNY! O niebo ładniejszy niż na wizualkach:yes: Wyspa? Na początku powiedziałabym, że prosta, potem (po wpisach;) zastanawiałam się nad skośną. Jest niewątpliwie ciekawsza, nawet zaskakująca, przełamuje równe linie, no i dla siebie wybrałam... nadal prostą Może i nudniejsza, ale nie budzi niepokoju, jest łatwiejsza do utrzymania w czystości, sprawia wrażenie ładu, równowagi i czystości. Chociaż wprowadziłabym jakieś inne elementy łamiące nudę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.08.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 w kwestii kuchnikrzywa wyspa jest piękna , ale okropnie mnie razi okap nad nią...moim zdaniem tez powienien byc pojechanyco do szafek dolnych jak dla mnie fornir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 szafki - fornirpstryczki - nasz elektryk polecał Berkera. Wybierami między B.Kwadrat a B.Cube. Najpierw zachwyciliśmy się wyglądem tych serii K.1 i Efapelem w takim aluminiowych ramkach. Potem doszliśmy do takiego wniosku jak Efilo, że pstryczki mają w miarę możliwości wtapiać się i być niezauważalne. Idą więc białe Berkery. Anula, no i gratuluję zakończenia problemów z cieknącą ścianą. Pewnie niesamowita ulga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia - głośnikowych nie robimy wcale.Stanęło na tym że te sensowne (które nie pogarszają znacząco jakości dźwięku), kosztują sporo i nie ma ich w standardowych seriach.A jak mamy dawać byle jakie i jeszcze pogarszać jakość dźwięku, to wolę bez (zrobimy dziurę w standardowej zaślepce i wypuścimy przez nią przewody). Przy okazji - ktoś tu daje głośniki sufitowe, a jeśli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślałam. Mam wyprowadzone jakieś kable do głośników. Chyba, że je wyciągnąć i wpuścić coś konkretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 08.08.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Star_Trek jak najbardziej szary drewnianych jeszcze nie widziałem a sporo podróżuje gdytom chodzi o gniazda w miarę 'hi endowe' które nie zepsują dźwięku dobrego sprzętu ok chyba już kumam czy to chodzi o jakiś system multiroom? czy po prostu przedłużenie przewodów głośnikowych? zastanawiam się w domu czy nie zrobić instalacji radia podtynkowego w sypialni np. ten http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/a-2437-4805.jpg do tego dwa głośniki stereo jeden w sypialni w suficie a drugi obok w pokoju kąpielowym. Radio posiada funkcje budzika, można by zaprogramować aby budząc np otwierało rolety w sypialni? Zaznaczę ze nie jestem audiofilem, czy takie radio sprawdzi się w sypialni i łazience? Kto z Was może już przerabiał temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 przerabiałam temat pod kątem cenowym i nie spodobało mi się. Poza tym stwierdziłam, że jest to przydatne przy mieszkaniu dla 1-2 osób. Nie każdy lubi to samo. Znalazłam więc jako optymalne rozwiązanie czaderskie przenośne radyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 najpierw chciałam zagłosować za dołem szafek w fornirze, ale skoro tam wychodzi jeszcze półka, to jestem za szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Anula, a może ta półka na szaro. Rząd szafek na górze i dole w szarości jest dla mnie za szary. Tę półkę widzi się dopiero od strony jadalni, a z salonu będzie widać te szarości. Więc może zrobić na przemian. Góra szara, dół fornir, półka szara, barek przy wyspie fornir. Jeśli to nie za dużo kombinacji.Zwróciłam jednak teraz uwagę na coś innego. Dopiero za wyspą masz chyba piekarnik i prawdopodobnie mikrofalę (zakładając, że między szafkami a wyspą to ekspress). Moim zdaniem puszczenie tych sprzętów w zasadzie poza kuchnią nie jest wygodnym rozwiązaniem. Nie wiem, jak często korzystasz z piekarnika i tego czegoś wyżej, ale dla mnie powinno to mieścić się w części między szafką a wyspą, tak by było jak najbliżej do blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 a jak się robi taki FOCH ? w forumowych zasobach takiej emotki chyba nie ma, wkleiłam gifa z jakiejś stronki :lol2: Jak nie biorę, jak biorę! Tylko od tamtej pory nie zobaczyłam ich jeszcze na żywo, a muszę se pstryknąć z raz dwa Ta fiorena na zdjęciach mi się podoba, gdyby tak fajnie wyglądała w rzeczywistości, pewnie bym wzięła Muszę mieć osprzęt w którym podwójnie gniazko mieści się*w pojedynczej kwadratowej ramce, stranie nie lubię prostokątnych podwójnych gniazdek bez ramki, a nie wszystkie serie mają*takie jak chcę no, masz szczęście a pstryknięcie na żywo jest niezbędne - gdybym sobie na żywo nie popstrykała, to miałabym sistena life legranda bo bardzo mi się podobały, ale okazało się, że przynajmniej te na ekspozycji strasznie głośno pstrykają no i wzięliśmy berkera No jak no, K1 przecież (chyba?) w kuchni nie masz jasnych Mój elektryk też chwalił Berkera, ale z kolei Legranda krytykował Także wydaje mi się, że to wszystko jest kwestią*gustu. Wątpię by wiądące firmy sprzedawały osprzęt złej jakości Basia, Moni ma rację, mam K1 skleroza na starość mnie bierze ja też spotkałam się z odmiennymi opiniami na temat legranda i berkera, ale myślę, że to jeden czort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Przy okazji - ktoś tu daje głośniki sufitowe, a jeśli tak to jakie? My dajemy w kuchni i łazience, mąż wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts