anula05 08.08.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Anula, a może ta półka na szaro. Rząd szafek na górze i dole w szarości jest dla mnie za szary. Tę półkę widzi się dopiero od strony jadalni, a z salonu będzie widać te szarości. Więc może zrobić na przemian. Góra szara, dół fornir, półka szara, barek przy wyspie fornir. Jeśli to nie za dużo kombinacji. Zwróciłam jednak teraz uwagę na coś innego. Dopiero za wyspą masz chyba piekarnik i prawdopodobnie mikrofalę (zakładając, że między szafkami a wyspą to ekspress). Moim zdaniem puszczenie tych sprzętów w zasadzie poza kuchnią nie jest wygodnym rozwiązaniem. Nie wiem, jak często korzystasz z piekarnika i tego czegoś wyżej, ale dla mnie powinno to mieścić się w części między szafką a wyspą, tak by było jak najbliżej do blatu. No tak, ale wszystkich sprzętów nie upchnę przy wyspie. Mam od lewej, od zlewu: zmywarka z ekspresem nad nią, dalej chłodziarka i zamrażarka (muszą być obok siebie) i dalej w czwartym słupku piekarnik i mikrofala. Też bym wolała mieć mikrofale bliżej, ale jak to zrobić? Ewentualnie wysunąć na koniec zamrażarkę, dalej chłodziarka, dalej piekarnik i dalej zmywarka. Ale wtedy z kolei dalej niż teraz mam chłodziarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 08.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Pierwsze, co mi sie nasuwa, to to, ze z lodówki korzysta sie znacznie częściej niz z piekarnika, więc ja bym zostawiła taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Układ chłodziarka-zamrażarka-piekarnik-mikrofala jest świetny. Bo piekarnik i mikrofala są vis'a'vis blatu barku i wygodnie na niego będzie odstawić od razu odgrzany obiad. Są tez blisko zamrażarki, i od razu można coś rozmrozić... A wzmacnianie mięśni łydek, to zalety dużych kuchni;) A co do szafek... patrząc od strony salonu stanowczo szary bym dała, ale nie wiem czy wyspa będzie w końcu biała czy w fornirze... jeśli w fornirze też stanowczo szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 08.08.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 No tak, ale wszystkich sprzętów nie upchnę przy wyspie. Mam od lewej, od zlewu: zmywarka z ekspresem nad nią, dalej chłodziarka i zamrażarka (muszą być obok siebie) i dalej w czwartym słupku piekarnik i mikrofala. Też bym wolała mieć mikrofale bliżej, ale jak to zrobić? Ewentualnie wysunąć na koniec zamrażarkę, dalej chłodziarka, dalej piekarnik i dalej zmywarka. Ale wtedy z kolei dalej niż teraz mam chłodziarkę nie wiem czy dobrze kombinuje a może mikrofale zamienić z ekspresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Forni?! Mi się wydawało (projektantka też jednomyślnie), że szary. Jest jednolicie, a z tych szarych szuflad i tak wychodzi bokiem z lewej strony dębowa półko-szuflada: Dla mnie szary i z tego "wychodząca" drewniana półko-szuflada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ja jestem za szarym. przy fornirze jest jak dla mnie za duże zamieszanie. a te szafki powinny być tłem dla statku głośniki sufitowe kupiłam najtańsze jakie znalazłam - ale to mój sposób na zaślepienie dziury na transformatory w suficie anula odległością do mikrofali się nie przejmuj. tak naprawdę kuchnia to nie lotnisko i mimo znacznych rozmiarów wszędzie są tylko dwa kroki. ja w sumie do mikrofali mam wbrew pozorom najdalej a jakoś nigdy nie odczułam uciążliwości tego umieszczenia. i absolutnie głosuje za zostawieniem ekspresu tam gdzie jest - w całej ergonomii kuchennej najważniejsze żeby ekspres był jak najbliżej zlewu. im dalej tym większe prawdopodobieństwo że chlupocząca kawopodobna ciecz znajdzie się na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 09.08.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Monsanbia - głośnikowych nie robimy wcale. Stanęło na tym że te sensowne (które nie pogarszają znacząco jakości dźwięku), kosztują sporo i nie ma ich w standardowych seriach. A jak mamy dawać byle jakie i jeszcze pogarszać jakość dźwięku, to wolę bez (zrobimy dziurę w standardowej zaślepce i wypuścimy przez nią przewody). Przy okazji - ktoś tu daje głośniki sufitowe, a jeśli tak to jakie? sąsiedzie ja chcę dać. ale pod-sufitowe, choruję na te http://www.orbaudio.com/ podobno 'wymiatają' ja też kabli nie tnę, od głośnika prosto do hajfaja co do kolorów to szary, a wyspa prosta Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez azakrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.08.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 azakrzew - dzięki za linka.My mamy na razie zaplanowane Canton Inceiling 650, ale z tego co widzę nie są jakieś super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 09.08.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 podpytam męża i wkleję to, co my planujemy sprzęty chyba zostawię tak jak są, wydaje mi się to najrozsądniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.08.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Anula ja tez zostawilabym sprzety tak jak sa a szfki - glosuje za szarymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 09.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Albo cos przeoczyłam, albo źle zrozumiałam, ale chyba nie było mowy o wyspie w fornirze. Tylko ten ''barek'' i dół szfek, więc nie będzie zbyt dużo. Anula, nie wiem, czy tolerujesz podróbki http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.hygge.pl/userdata/gfx/c46ea8f843deff3cefac320198a4b052.jpg&imgrefurl=http://www.hygge.pl/pl/p/Krzeslo-inspirowane-projektem-DSW-Eames/77&usg=__3hoahdWoOZx0FNbd4WGZxrxNpu8=&h=427&w=385&sz=80&hl=pl&start=46&zoom=1&itbs=1&tbnid=W2Ggkgw2IkrUjM:&tbnh=126&tbnw=114&prev=/search%3Fq%3Dinspirowane%2Beams%26start%3D40%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4SUNC_plPL371PL372%26biw%3D1003%26bih%3D566%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26tbm%3Disch&ei=cuU9TrbyKoPOswadl90N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Anula, ok, tylko masz zapchaną skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.08.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Anula, gdzie się pytałaś o wycenę farb Kabe?My się chyba też na nie zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.08.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Anula, gdzie się pytałaś o wycenę farb Kabe? My się chyba też na nie zdecydujemy. Na Kłobuckiej Wzornik beznadziejny, mieszali mi w palety NCS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Na Kłobuckiej Wzornik beznadziejny, mieszali mi w palety NCS A podjęłaś jakąś decyzję? Już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Normalnie kocham te krokodyle... Jak na płytki to są aksamitne w dotyku... Gdy jestem u Irmy to musze je pogłaskać Pięknie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.08.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 A podjęłaś jakąś decyzję? Już? Nie, wyeliminowałam 2, zostały 2 i czekaja na męża - jeden Flugger i 1 Kabe. Kabe ma te przewage, ze jest wg palety NCS i moge zrobic takie drzwi. Flugger ma jakies swoje wynalazki i nie ma to odpowiednika w ralu ani ncs. Zobaczymy co powie Pan Mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.08.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak na płytki to są aksamitne w dotyku... to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Anula, łazienka zapowiada się świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.08.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Anula - dużo miałaś m2 tych Meteorów?I czy rozpakowywałaś od razu przy kurierze wszystkie, czy dopiero później wyszło?Bo my u nas w sumie tylko wyrywkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts