Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Anula, a może ta półka na szaro. Rząd szafek na górze i dole w szarości jest dla mnie za szary. Tę półkę widzi się dopiero od strony jadalni, a z salonu będzie widać te szarości. Więc może zrobić na przemian. Góra szara, dół fornir, półka szara, barek przy wyspie fornir. Jeśli to nie za dużo kombinacji.

Zwróciłam jednak teraz uwagę na coś innego. Dopiero za wyspą masz chyba piekarnik i prawdopodobnie mikrofalę (zakładając, że między szafkami a wyspą to ekspress). Moim zdaniem puszczenie tych sprzętów w zasadzie poza kuchnią nie jest wygodnym rozwiązaniem. Nie wiem, jak często korzystasz z piekarnika i tego czegoś wyżej, ale dla mnie powinno to mieścić się w części między szafką a wyspą, tak by było jak najbliżej do blatu.

No tak, ale wszystkich sprzętów nie upchnę przy wyspie. Mam od lewej, od zlewu: zmywarka z ekspresem nad nią, dalej chłodziarka i zamrażarka (muszą być obok siebie) i dalej w czwartym słupku piekarnik i mikrofala. Też bym wolała mieć mikrofale bliżej, ale jak to zrobić? Ewentualnie wysunąć na koniec zamrażarkę, dalej chłodziarka, dalej piekarnik i dalej zmywarka. Ale wtedy z kolei dalej niż teraz mam chłodziarkę:(

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Układ chłodziarka-zamrażarka-piekarnik-mikrofala jest świetny. Bo piekarnik i mikrofala są vis'a'vis blatu barku i wygodnie na niego będzie odstawić od razu odgrzany obiad. Są tez blisko zamrażarki, i od razu można coś rozmrozić...

A wzmacnianie mięśni łydek, to zalety dużych kuchni;):D

A co do szafek... patrząc od strony salonu stanowczo szary bym dała, ale nie wiem czy wyspa będzie w końcu biała czy w fornirze... jeśli w fornirze też stanowczo szary.

No tak, ale wszystkich sprzętów nie upchnę przy wyspie. Mam od lewej, od zlewu: zmywarka z ekspresem nad nią, dalej chłodziarka i zamrażarka (muszą być obok siebie) i dalej w czwartym słupku piekarnik i mikrofala. Też bym wolała mieć mikrofale bliżej, ale jak to zrobić? Ewentualnie wysunąć na koniec zamrażarkę, dalej chłodziarka, dalej piekarnik i dalej zmywarka. Ale wtedy z kolei dalej niż teraz mam chłodziarkę:(

nie wiem czy dobrze kombinuje a może mikrofale zamienić z ekspresem?

ja jestem za szarym. przy fornirze jest jak dla mnie za duże zamieszanie. a te szafki powinny być tłem dla statku ;)

głośniki sufitowe kupiłam najtańsze jakie znalazłam - ale to mój sposób na zaślepienie dziury na transformatory w suficie :rotfl:

anula

odległością do mikrofali się nie przejmuj. tak naprawdę kuchnia to nie lotnisko i mimo znacznych rozmiarów wszędzie są tylko dwa kroki. ja w sumie do mikrofali mam wbrew pozorom najdalej a jakoś nigdy nie odczułam uciążliwości tego umieszczenia. i absolutnie głosuje za zostawieniem ekspresu tam gdzie jest - w całej ergonomii kuchennej najważniejsze żeby ekspres był jak najbliżej zlewu. im dalej tym większe prawdopodobieństwo że chlupocząca kawopodobna ciecz znajdzie się na podłodze :)

Monsanbia - głośnikowych nie robimy wcale.

Stanęło na tym że te sensowne (które nie pogarszają znacząco jakości dźwięku), kosztują sporo i nie ma ich w standardowych seriach.

A jak mamy dawać byle jakie i jeszcze pogarszać jakość dźwięku, to wolę bez (zrobimy dziurę w standardowej zaślepce i wypuścimy przez nią przewody).

Przy okazji - ktoś tu daje głośniki sufitowe, a jeśli tak to jakie?

sąsiedzie ja chcę dać. ale pod-sufitowe, choruję na te http://www.orbaudio.com/ podobno 'wymiatają'

ja też kabli nie tnę, od głośnika prosto do hajfaja

co do kolorów to szary, a wyspa prosta

Edytowane przez azakrzew