Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bedziesz miała piekny dom i wewnątrz mozna juz pokombinować -u kogoś widziałem bardzo fajny miks rzeczy zwyczajnych ( stosunkowo tanich ) ale stylowych ze smaczkami, które dopełniały całości.Najważniejsze rzeczy warto zrobić od razu docelowo ( moim zdaniem) np.podłogi, a juz krzesła mozna kupić na allegro albo na "kole" i z czasem z dopływem gotówki je zmienić.Pewnie ile osób, tyle pomysłów a na dodatek o gustach sie nie dyskutuje.

co do stropodachu ja mam miec tak - z zaznaczeniem, że są tak jest w projekcie

taras uzytkowy:

- płytki ceramiczne /kamień/ drewno 2 cm

- wylewka betonowa ze spadkiem /zbrojona siatką/ 5-9 cm

- folia P.E. z wywinięciem

- papa Vedatect TVE PV 200 S5T

- papa Vedatop SK

- styropian XPS 18 cm

- paroizolacja Vedagart ES PLUS

- środek gruntujący Emaillit BV-Extra

- strop żelbetowy 18 cm

- płyta "Stroprock" 5 cm

- płyta G-K firmy RIGIPS 1,25 cm

nieużytkowy mam żwir z styrodurem:

warstwa dociskowa-żwir płukany frakcja 16/32 min.5 cm

- geowłóknina 140g/m2

- styropian XPS 18 cm

- 2x papa Vedatect TVE PV 200 S5T

- środek gruntujący Emailli BV-Extra

- wylewka betonowa ze spadkiem 5-10 cm

- strop żelbetowy 18 cm

- płyta G-K firmy RIGIPS 1,25 cm

Witaj anula, bardzo ładny dom budujesz :)

A w kwesti podłóg na ogrzewanie podłogowe - ja mam: gres na parterze i w łazienkach, panele laminowane 8mm grubości w pokojach dziecięcych, wykładzinę dywanową w sypialni. Wykładzinę wybraliśmy taką, która miała atest na ogrzewanie podłogowe. Można też kłaść deski warstwowe takie jak barlinek albo finishparkiet. Myślę, że powinnaś po prostu wybrać jaki gatunek podłóg podoba Ci się, a potem spośród nich znaleźć taki, który jest dopuszczony do stosowania na ogrzewaniu podłogowym.

Aha, korek podobno jest najgorszym pomysłem, bo idealnie izoluje ciepło :(

I co znalazłaś elektryka?

U nas tak na razie to jakiś pan z Łodzi wypadł najlepiej.

Tylko teraz czekamy na okna (na dzisiaj to termin między świętami a nowym rokiem) a później wejdzie elektryk.

Elektryka to działka męża i on kogoś namierzył - elektryka+elementy inteligentnego domu. Oby nie był za inteligentny:)

Podłoga betonowa jest rewelacyjna!!! Małgoś ma też taką u siebie w mieszkaniu.:) A podzielenie jej listewkami mi się ogromnie podoba! Tylko ja dałabym chyba listwy ze stali nierdzewnej.

Też to miałam napisać :)

Możesz ją pomęczyć, w końcu ma tytuł spec beton lady :)

Ja byłam u niej i jestem w 100% przekonana do takiej podłogi.

Ja też będę miała betonową na całości.

A możesz mi napisać jaki masz namiar?

aniahubi, a jak Ci się sprawdza wykładzina dywanowa na podłogówce? Nie jest za zimno? Czuć ciepło pod stopami?

Za zimno nie jest, ale też nie czuć ciepła pod stopami, raczej jest neutralnie, przyjemnie. Zresztą tylko w łazience czuć ciepło podłogi, w innych pomieszczeniach jest neutralnie - chodzimy bez kapci i nogi nam nie marzną. Za to jak się stanie na podłogę nie ogrzewaną (w spiżarce), to mrozi w nogi, że aż strach ;)