anula05 14.08.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ania, a mnie się na fotach te meteory podobają Tam dochodzi jeszcze sporo drewna (dobrze kojarzę?) I moim zdaniem będzie super. Czasami diabel tkwi w prostocie. Co by tam miało być? wzorki? Tak, tak, wielka nadzieja w drewnie. Dużo tego będzie. Ja myślę, że będzie dobrze, boję się tylko o aspekt praktyczny (jasne i jasne fugi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mam sufity podwieszane i wstępnie wstropowe z ramką zaprojektowane. Z projektantką dogadać się nie mogłam, kiedy mówiłam jej, że chcę zupełnie coś*innego, tak proponowała kojene (innej firmy) wstropowe z ramką Poddałam się i stwierdziłam, że sama sobie wybiorę. A dziś - jest czas na decyzję, a ja nie wiem dalej. Paranoja. Tam musi być coś delikatnego, ale też coś co nie będzie wyglądało za bardzo technicznie. Może ktoś ma jakieś propozycje (sorry że się tak panoszę) Jasne fugi - na ścianach się tak szybko nie brudzą. Myślę, że nie powinno być*z tym probelmu. Zapytaj Efilo o jej białą*łazienkę jakbyś miała z tym związane rozterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.08.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Taką mam refleksję Monia, że Ty wcale zdjęć nie wklejasz... łatwiej byłoby doradzać. Ja Twój dom widziałam, ale inni w większości nie. Pokazuj czasem efekty swojej pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Taką mam refleksję Monia, że Ty wcale zdjęć nie wklejasz... łatwiej byłoby doradzać. Ja Twój dom widziałam, ale inni w większości nie. Pokazuj czasem efekty swojej pracy:) wklejałam przecież już ze 3 razy, tę wizualizację Na razie, ze stanu obecnego nie ma czego wkleić - surowe ściany i zielone belki na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.08.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Anula! Ale trudne pytania zadajesz! Nic nie mogę Ci pomóc ze sprzętem:-(A w kwestii drzwi w sypialni to jakie byś chciała: w jakiej kolorystyce, nastroju, preferujesz zdjęcia, grafiki, wzory? A łazienka z drewnem napewno będzie świetna.Te płytki będą świetnym tłem dla desek.A jak jeszcze dołożysz do tego dodatki będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.08.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Monia, dzięki za namiary Mnie się meteory też podobają. Chociaż na zdjęciach w ogóle słabo co widać, efektu na razie pełnego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Anula, Za plytami bialymi sie rozgladalam i nie znalazlam nic duzego i ciekawego. Inna sprawa, ze nie patrzylam na półkę cenowąna plyty Miele czy vZug. Moze cos znajdziesz - daj znać.Co do piekarnika to musisz wybierać od kątem tego jakie funkcje potrzebujesz. btw, czy czyszczenie pyrolityczne jakoś ułatwia życie, zakładając, że piekarnika używam wyłącznie do pieczenia ciasta. Sama mam z Meteorami problem. Na Bartyckiej urzekła mnie podłoga w Meteorach Bianco Lappato, ale projektantka namówiła mnie na na matowe i takie zamówiliśmy, a też mi się średnio podobają. Do tego będą i na podłodze i ścianach. Pociaszam się, że chociaż przy rozmiarze 60x60 mniej fug będzie do czyszczenia. A na szklane drzwi to m.in tu.:http://www.maja.com.pl/lang-pl/drzwi-przesuwne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.08.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Anula, Za plytami bialymi sie rozgladalam i nie znalazlam nic duzego i ciekawego. Inna sprawa, ze nie patrzylam na półkę cenowąna plyty Miele czy vZug. Moze cos znajdziesz - daj znać. Co do piekarnika to musisz wybierać od kątem tego jakie funkcje potrzebujesz. btw, czy czyszczenie pyrolityczne jakoś ułatwia życie, zakładając, że piekarnika używam wyłącznie do pieczenia ciasta. Sama mam z Meteorami problem. Na Bartyckiej urzekła mnie podłoga w Meteorach Bianco Lappato, ale projektantka namówiła mnie na na matowe i takie zamówiliśmy, a też mi się średnio podobają. Do tego będą i na podłodze i ścianach. Pociaszam się, że chociaż przy rozmiarze 60x60 mniej fug będzie do czyszczenia. A na szklane drzwi to m.in tu.: http://www.maja.com.pl/lang-pl/drzwi-przesuwne.html No właśnie nas też namówiła na naturalne. Myślę, że lappato byłoby efektowniejsze. I łatwiejsze w utrzymaniu. Wiem już, że białą płytę 80 cm ma Siemens, ale ze sliderem, no i tania nie jest http://nokautimg3.pl/p-bf-b1-bfb1702aeaddaa0df89cd8ddd7d9fb47500x500/plyta-indukcyjna-siemens-eh-879sb11.jpg W piekarniku chcę wlaściwie tylko przycisk ON - OFF - termoobieg i pieczenie klasyczne. Staroświecka jestem. Miałam kiedyś pyrolizę i tak wolałam czyścić taką specjalną pianą, bo pyroliza śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 No właśnie nas też namówiła na naturalne. Myślę, że lappato byłoby efektowniejsze. I łatwiejsze w utrzymaniu. W piekarniku chcę wlaściwie tylko przycisk ON - OFF - termoobieg i pieczenie klasyczne. Staroświecka jestem. Miałam kiedyś pyrolizę i tak wolałam czyścić taką specjalną pianą, bo pyroliza śmierdzi Jeszcze funkcja grill. Koniecznie. Potem już nie dorobisz Dobrze wiedzieć z tą pyrolizą, wahałam się nad nią i w końcu zrezygnowałam, a potem trochę żałowałam Lubię gres lappato (sama będę mieć), ale takie nauralne (a'la kamień) wyglądają świetnie. Do Waszych wnętrz jak najbardziej mi pasują Anula, a co z tymi drzwiami przesuwnymi, które kiedyś kiedyś*pokazywałaś? To z ładnymi nogami? Wyjątkowo to fajne było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.08.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Sam system do drzwi przesuwnych ma np. Laguna. Można na nim powiesić co sie chce, szkło mleczne, piaskowane, z wydrukiem, albo płyty czy skrzydło z drewna. Mi się także "nogi" podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.08.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Mój mąż nie chce nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Mój mąż nie chce nóg Nie wierzę! Zegar podobny masz tu http://giftsandhome.pl/p/pl/ka4523/zegar+scienny+karlsson+do+it+yourself+maxi+numbers+shiny+czarny.html Przyklejasz dowolnie, w dowolnej konfiguracji i odległości A drzwi akurat najfajniejsze. Przynajmniej domowe. Moje podobne, tylko z frezami. Wybrałaś klamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Mój mąż nie chce nóg Może nie chce obcych nóg;) A gdyby to były Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.08.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A co to za różnica? Monia, klamki właśnie wybieram... (vds?) A Ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 A co to za różnica? Monia, klamki właśnie wybieram... (vds?) A Ty masz? Jeszcze nie mam i im dalej tym bardziej jestem zdezorientowana. Kiedyś*chciałam obłe, i żadne inne, dziś sie zastanawiam nad kanciatymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Anula, Meteory wyglądają bardzo elegancko. Myślę, że mąż musi poczekać na efekt końcowy. Co do płyty, to myślę o szerokiej, ale normalnej czarnej. Nie chcę mieć problemów, ze garnki nie będą mi się mieścić. Ostatnio jednak czytałam o tych płytach Flex, że są dwa duże prostokątne pola i można tam więcej rzeczy postawić (ale zawsze ograniczone tymi 60cm płyty). No i zastanawiam się czy brać szeroką na ok. 80cm czy taką flexinduction.Możesz napisać coś więcej o tej pyrolizie? Nie znosze czyścić piekarników i uznałam, że to swietna sprawa. Nie słyszałam jeszcze, ze to śmierdzi.Pisałaś o wózkach. Też chciałam z wózkiem, ale gdzieś czytałam, że to nie zqwsze się sprawdza i lepiej brac prowadnice teleskopowe. Nie pamiętam gdzie to było - albo jakiś artykuł albo ktoś pisał na forum. M.in. chodziło chyba o to, ze jak piekarnik jest robiony wyżej, to jak wysuniesz cały wózek, to masz przed soba całą szybę i dostęp po bokach, od góry już nie. Trzeba byłoby popytać kogoś, kto ma te wózki i na ile jest funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Anula, A czy ta płyta jest szklana biała, czy szklana czarna z bardzo gęsto namalowanym białym wzorkiem na płycie?Dzieki za info o pyrolizie, może tez przemyślę, zwlaszcza, że jest to kosztowny dodatek do piekarnika.Białe drzwi, przepiękne - ile kosztuja i jaki producent? Co do klamek to w moim prywatnym top5 VDS ma na Nr 1 z uwagi na cenę i niezły wygląd, przynajmniej na podstawie zdjęć. Ktoś ma z nimi doświadczenie?http://www.alejahandlowa.pl/obr/17091871/473915a30e245c6c_d.jpghttp://www.vds.pl/cms/images/klamki/stal_nierdzewna/Candix2_m.png Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.08.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 sheenaz, nie wiem czy wzorek, widzę tylko na zdjęciu w necie. Spirea, flexinduction wyląda fajnie, przyjrzę się temu. Choć na moją dość wąską wyspę chyba jednak lepsza będzie wąska i szeroka płyta. Te klamki są b. tanie, aż podejrzanie:) Muszę je zobaczyć na żywo, ale ta druga to mniej więcej nasz typ. Tzn. męża, bo on chce obłe. Tylko nie wiem jeszcze czy na okrągłej czy na kwadratowej rozecie. sheenaz te drzwi z inspiracji to lualdiporte, ja zamawiam lokalnie w Polsce, cena przeciętna, jak za drzwi. Spirea, specem od pyrolizy nie jestem, użyłam dwa razy - po prostu w temperaturze 500 stopni spalają się biozanieczyszczenia i siłą rzeczy pewien zapach musi z tego powstać... Wiem też, że przed uruchomieniem pyrolizy trzeba wyjąć prowadnice teleskopowe, ja zapomniałam i się coś potopiło Nie chciało mi się w to bawić. Na tyle co używam piekarnika to chyba obejdę się bez tego, może funkcja EcoClean mnie ewentualnie skusi. W każdym razie pyroliza nie będzie wyznacznikiem przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.08.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 dzięki za wyjasnienie. taką węższą i dłuższą ma na swojej wyspie Efilo. Z tego, co czytałam u Niej, bardzo sobie chwali taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 15.08.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Anula , to wlasnie takie drzwi jak te koloru morskiego co wrzucilas w dziennik - identyczne tylko ze biale. do samej wsokosci , bez ram( system w murze ) - wlasnie takie. Koszt 3000zl. moja pomylka .sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts