Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, do łazienek też dajesz pełne drzwi, czy z jakimś przeszkleniem? Gdzie zamawiasz?

Mi też sie te klamki wydają tanie. Muszę podjechać i gdzieś obejrzeć - w bliżej nieokreslonej przyszłości. Drzwi aktualnie nie są u mnie priorytetem.

Spirea, pokaż przykład takiej płyty z tym polem.

Rasia, piękna płyta, ale 1600$ mnie odstrasza :)

Anula, do łazienek też dajesz pełne drzwi, czy z jakimś przeszkleniem? Gdzie zamawiasz?

Mi też sie te klamki wydają tanie. Muszę podjechać i gdzieś obejrzeć - w bliżej nieokreslonej przyszłości. Drzwi aktualnie nie są u mnie priorytetem.

Do łazienek i pralni robię drzwi pełne z podcięciem wentylacyjnym.

Zamawiam w Katowicach, tam gdzie drzwi zewnętrzne, przez projektantkę.

Takie flex induction ma oprócz Siemensa jeszcze:

BOSCH PIV 675N14E - 3200zl

http://d.ale.gratka.pl/g2/o/94/ae/ca/12989707_1_d755_s.jpeg

Mastercook - 2500zl

http://zakupy.urzadzamy.pl/s/files/thumbnails/006b35ff4c31fc4f_180x180_romiar-niestandardowy.jpg

De Dietrich DTI853XE - 5600zl!

http://img.simonfinds.com/UploadedMedia/Image/fa17c399-430f-4fb5-bc24-4b9bfda5e2ce.jpg

Edytowane przez sheenaz

Anulka tylko spokojnie .... ( chociaz mnie tez by niezly wkurw wzial ) ... ... o ludzie .... nawet ja sie wkurzeam na sama mysl o tym a co dopiero Ty ..

Anulka zaparz sobie meliski , idz na jakis masaz stopek albo co ..i na chwilke zapomnij , bo sie nam wykonczysz ..

Dzięki:) Masaż stópek z dwójką - impossible :(

Jadę do Ikei... Muszę też kupić farbę magnetyczną, zanim mi pomalują ściany.

dla mnie w ogóle jest nie do końca zrozumiałe jak można 'zatynkować' puszkę...

naprawdę?

a ja to rozumiem bardzo dobrze. Fajnie jest iść na łatwiznę, zakitować co 4-tą puszkę, niż każdą*obrabiać. Obranianie puszek to wyjątkowo żmudna praca. Dlaczego sobie jej nie ułatwić?

U nas też*się*kilka przytrafiło

Ale kabli nikt nam nie poucinał, nie zatynkował, ani nie zakartonował :jawdrop: paranoja

mamy full fotek, ale przyznam, że nie sprawdzałam, czy coś nam zatynkowali czy nie. Na razie nic takiego nie zauwazyliśmy. Bedziemy musieli pilnować przy robieniu poddasza.

Wiesz co Anula, to, co czasami opisujesz potwierdza moje ostatnie spostrzeżenia. Większość wykonawców ma to wszystko gdzieś. To nie są ich domy i tyle. Robią to moze nawet nieświadomie, bo po prostu nie myślą. Nikt nie pomyśli, że można np. uważać, aby nie przeciąć kabla albo po co coś dopracować, zrobić dokładnie, starannie, bo oni wiedzą lepiej, czego my chcemy itd. itp. Ręce i siły opadają. Przepraszam, że tak generalizuję, ale myślących wykonawców i ich pracowników zbyt często nie spotykałam. I to jeszcze u nas nie było jakichś większych wpadek (a przynajmniej na razie o nich nic nie wiem).

Trzymam kciuki, aby wszystko wyszło u Ciebie na prostą. I współczuję sprawy z człowiekiem od elewacji. Rozumiem, że nie ma go kto zastąpić, bo juz dawno powinien zostac pogoniony.

Ja bym ich wszystkim kałachem poza....ła.Czekam na ekipę z któ®ej byłabym zadowolona, nie musiałabym za nich myśleć , patrzeć obserwować i pilnować.Czy nie może być tak że płacisz i nic cię nie interesuje.Moi elektryce powiedzieli że na pewno tynkarze zatynkowali część kabli-ale to jakoś spokojnie powiedzieli w dzisiejszej rozmowie przez telefon.Ja nie mam zdjęć kabli- zostawiłam to mężowi ,on nie zrobił*dokumentacji.Ja wiedząc o tym upewniłam się że elektrycy podobno zrobili, tylko że on nie - i mu to zwisało.

Anula głowa do góry ja oprócz ekip beznadziejnych mam męża konowała, a Twój działa, z tego co czytam w dzienniku.Mój zawsze mówi jutro-tak od roku

O rany Barbara74, no to współczuję. Mój też mówi "później, jeszcze będzie na to czas":) a ja muszę działać, załatwić co trzeba od razu. Odkładanie niczego dobrego nie przynosi... Mój może nie konował:)) ale ciągle o nie ma, a jak jest to ma inne zajęcia. Dziś elektryk powiedział, że jeszcze nie było budowy, na której nie poginęłyby kable / puszki etc, wykończeniowiec to potwierdził z zastrzeżeniem, że były dwie takie budowy, ale on je prowadził od A do Z - włącznie z tynkami i wylewkami. I to jest chyba recepta - generalny wykonawca sso i generalny wykonawca wykończenia. Wtedy nie utrudnialiby sobie roboty. Wszystko wychodzi dopiero przy ostatecznym wykończeniu, u mnie przy gładziach...