Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też myślę, że fajnie byłoby trafić na firmę jedną od wszystkiego-ale oni i tak biorą podwykonawców. U mnie puszki nie zginęły pod tynkami bo ich wogóle nie mam, elektryk mówi że to dlatego aby wszystko było na jednym poziomie-ciekawa jestem czy to dobra metoda.

Anula drzwi w Katowicach to rzut beretem ode mnie, gdzie je zamawiasz podjadę pooglądać?

Dzisiaj zjadłam pierwszy posiłek o 6 wieczorem- byłam na budowie:)

Anula, rany, współczuję z tymi kablami :( Naprawdę dla mnie to aż nie do uwierzenia, być może jeszcze nie jestem na tym etapie budowy... U nas wszędzie puszki lub wystające kable do lamp - rozumiem, że to te od lamp u was poznikały? Sfotografowałam wszystkie kable, ale teraz zastanawiam się, czy nie narysować sobie każdej ściany i zwymiarować okablowanie.. ale to będzie strasznie dużo roboty... :(

A pokoiki dla dzieci w cieli i szarości cudne! Kopiuję te wszystkie inspiracje, bo sama jestem zwolenniczką takowych - dzieci same sprawią, że pokój będzie żył od kolorowych zabawek i dodatków :)

Ale od kiedy elektryk jest od pilnowania tynkarzy?

O to właśnie chodzi - na żadnym etapie budowy nie powinno być tak że trzeba stać nad takim czy innym wykonawcą z patykiem i pilnować żeby czegoś nie sknocił.

Ja ciągle nie rozumiem jak można po prostu zatynkować puszkę (która nie jest główką od szpilki, tylko ma jednak spore rozmiary).

Żeby nie być gołosłownym, kilka tylko przykładów, nie mam siły grzebać w tych setkach zdjęć. Mam zdjęcia wszystkich ścian po położeniu kabli, ale nie mam zdjęć każdego centymetra ścian po tynkach, ościach od zabudowy sufitów i wylewkarzach :(

Była puszka:

IMGP9337.JPG

Nie ma puszki:

IMGP0100.jpg

Były kable:

IMGP8325.jpg

Nie ma kabli:

IMGP0495.jpg

Były kable:

IMGP9415.jpg

IMGP9416.jpg

A teraz - czy widzicie tu jakiś kabel?

zdje%2525CC%2525A8cie%25255B12%25255D.jpg

zdje%2525CC%2525A8cie%25255B11%25255D.jpg

itd itd

Edytowane przez anula05

Basia to się robi na odwrót. Wybierz sobie przycisk i pod niego kup stelaż - wystarczy sobie zrobić mały wizualny przegląd na ceneo. Geberity sensu stricte mają akurat największe przyciski i niestety większość z nich jest niezgrabna. Poza tymi dizajnerskimi za sporą kaskę

jeszcze napisze z mojego podwórka. jako że geberit odpadł w przedbiegach z powodów które przytoczyła tofee, wybrałam dwie firmy - Tece i Grohe. Z perspektywy roku stwierdzam że Grohe jako stelaż jest subiektywnie lepszy. Choć na przycisk z tece absolutnie nie narzekam - mam szklany i jest superowy. Ale do stelażu mam bliżej nie sprecyzowane zastrzeżenia.

tanszy przycisk, nie stelaż;) ja kupowałam osobno (ten tańszy przycisk to Kappa 20 za 150 zl)

efilo, napisz jakie wpadki zaliczylaś, może mnie jeszcze przed czymś uchronisz... Dlaczeo nikt mi nie napisał, żeby sprawdzić każdy kabelek i puszkę po tynkach? Skad ja to miałam wiedzieć, jaka jestem naiwna :x:-x