efilo 22.08.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 21 cm to właśnie to duże pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.08.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 no własnie wolałabym czajnik na płytę. Rzadko jest tak, że gotuję na 4 palnikach i jeszcze do tego obok wodę. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Ze względu na to, aby garnki mieściły się obok siebie, chcę kupić płytę szeroką na ok. 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.08.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 tańsza ma dwa pola 21 i dwa małe, droższa jedno duże, dwa średnie i jedno małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.08.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 tańsza ma dwa pola 21 i dwa małe, droższa jedno duże, dwa średnie i jedno małe. wszystko się zgadza oprócz tego że na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ot, taki tam drobiazg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a jak wygląda sprawa pól w płytach, gdzie jest tylko narysowany krzyżyk? Coś takiego ma np. Amica PI 7511SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.08.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 tu porownanie http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-0001797.pdf http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-1000057.pdf maja inne wielkosci pol grzejnych markoto, zły link wszystko się już pomieszało ja porównuję płytę IR 942 HS (tańsza, ok. 2200) http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-1000057.pdf z tą http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-0001797.pdf ok 3500 zł w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.08.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 tańsza jest głębsza o 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.08.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 madlentańsza ma przede wszystkim zupełnie inny sterownik. różnice opisałam u siebie rano. teraz pozostaje pytanie czy taki układ pól jaki jest w tej tańszej jest komfortowy i czy jedno duże pole wystarczy. bo tysiak piechotą nie chodzi i gra jest warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.08.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 doczytałam, faktycznie! swoją drogą mój taniutki electrolux miał sterowanie, jak ta droższa teka, nie sądziłam, że tu taki zonk się może czaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.08.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Układ pól jest dla mnie ok - teraz mam dwa po 15, jedno 18 i jedno 21 i korzystam właściwie tylko z tych 18 i 21. Czyli tu będę też używać 2x18 i 21, trzy pola wystarczą.Nie wiem tylko co z tym sterownikiem. Tysiak i 4 stówki:) Prawie na młynek:) A czy pod taką płytą dam radę zamontować płaską szufladę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Anula, w instrukcji montażu powinnaś mieć takie informacje. Są do ściągnięcia po lewej stronie, jak masz wyświetloną płytę na stronie Teki. Z tego, co ja się dowiedziałam, to musi być jakaś przerwa wentylacyjna i nie mozna dawać szuflady ze sztućcami - trzeba dać wtedy jakąś płytę oddzielającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.08.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Spirea, nie zawsze. To zależy od modelu (jego głębokości oraz instrukcji montażu), są takie, gdzie się da, są takie, gdy nie. Ja miałam zamontowaną szufladę ze sztućcami (a właściwie płyta zachodziła na brzeg drugiej szafki, korpusy były podcięte), było w niej ciepło czuć wyłącznie przy bardzo długim gotowaniu typu godzina non stop.Ale są modele, gdzie musi być przerwa - wtedy nie montuje się mechanizmu szuflady i daje tylko zaślepkę, imitującą ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.08.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 o rany, jakie to skomplikowanecy wiecie czy te Teki umożliwiają montaż szuflady czy nie? efilo, Ty masz pod swoją szufladę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.08.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Z linkami cos sie chrzani bo zobacz ze nazwa ta sama jak u ciebie a wyswietla sie cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.08.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 z instrukcji montażu tej IR: MOnTaż nad SzUFLadĄ na SzTUĆCEJeśli poniżej płyty kuchennej będzie montowana szuflada na sztućce, między urządzeniem a szufladą należy zamocować dno pośrednie w odległości co najmniej 50 mm od spodu urządzenia, natomiast w tylnej części szafki pozostawić otwór wentylacyjny o szerokości cnajmniej 20 mm (Rys. 1)W szufladzie nie wolno przechowywać żadnych przedmiotów, które mogłyby zakłócić pracę wentylatora, ani materiałów łatwopalnych. I z tej GKST •Jeżeli poniżej płyty grzejnej znajduje się półka, wówczasminimalna odległość od spodu płyty grzejnej musi wynosić20 mm, w celu zapewnienia wystarczającej wentylacji.• Niedopuszczalny jest montaż płyty nad urządzeniamichłodniczymi, zlewozmywakami, zmywarkami orazsuszarkami.•Należy pamiętać, aby ze względu na niebezpieczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.08.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 dzięki Spirea, którą bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ja szukam coś w okolicach 80, ale o normalnej głębokości - Teka Profi albo Multi Slider (w nich drażnią mnie dośc intensywne kółka), Bosch i Amica (funkcja Bridge - mogę połączyć dwa pola w jedno). Ale na razie spokojnie badam temat. Myślę, ze wróce do niego pod koniec września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) pisałam już trochę na temat AGD ale odniosę się do imho najważniejszej kwiestii czyli twojego komentarza o chłodziarce Liebherra chłodziarka: Liebherr IK3620 http://www.megamedia.pl/_p/74/n/chlodziarki-liebherr-ik-3620-p74786.jpg choć jej wnętrze mi nie do końca pasuje, wolałabym półki po prawej od góry do dołu, jest jeszcze Electrolux ERP34901X i Siemens KI42FP60, ale ten ostatni za drogi. Czy nie ma więcej sensownych wysokich chłodziarek do zabudowy??? wiesz dlaczego nie ma na całych drzwiach półek? bo na dole są szuflady. przez to że drzwi są płaskie mogą być głębokie i pojemne. mało tego - nie ma problemu z ich wysuwaniem. przy 'nieliebherach' zazwyczaj jest konflikt szuflada-półka. a co jak delkwent może otworzyć drzwi tylko 90st (tak jak choćby u mnie?) weż biofresh. to są jakieś czarodziejskie komory. P.S. Miałaś kiedyś sbs 90 cm? Nie? Ja miałam. Nie kombinuj w tym kierunku. Równie dobrze możesz kupić samą chłodziarkę z kostkarką, bo oprócz lodu w tym zamrażalniku niewiele się zmieści dodatkowo. Teraz doczytałam że chciałabyś wstawić ten sbs zlicowany z szafkami - zapomnij - większosć sbsów musi mieć po bokach miejsce na otwarcie drzwi. jest tylko kilka modeli ze ściętymi narożnikami które potrafią się otworzyć w świetle lodówki Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 U mnie rozwiazaniem jest lodowka 70cm plus dodatkowa lodowka badz zamrazalka w garazu wlaczana wg potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts