Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

markoto, zły link

wszystko się już pomieszało

ja porównuję płytę IR 942 HS (tańsza, ok. 2200)

http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-1000057.pdf

z tą

http://www.teka.com/html/pl/downloads/product/PR-0001797.pdf

ok 3500 zł w promocji

madlen

tańsza ma przede wszystkim zupełnie inny sterownik. różnice opisałam u siebie rano. teraz pozostaje pytanie czy taki układ pól jaki jest w tej tańszej jest komfortowy i czy jedno duże pole wystarczy. bo tysiak piechotą nie chodzi i gra jest warta świeczki.

Układ pól jest dla mnie ok - teraz mam dwa po 15, jedno 18 i jedno 21 i korzystam właściwie tylko z tych 18 i 21. Czyli tu będę też używać 2x18 i 21, trzy pola wystarczą.

Nie wiem tylko co z tym sterownikiem. Tysiak i 4 stówki:) Prawie na młynek:)

A czy pod taką płytą dam radę zamontować płaską szufladę????

Anula, w instrukcji montażu powinnaś mieć takie informacje. Są do ściągnięcia po lewej stronie, jak masz wyświetloną płytę na stronie Teki. Z tego, co ja się dowiedziałam, to musi być jakaś przerwa wentylacyjna i nie mozna dawać szuflady ze sztućcami - trzeba dać wtedy jakąś płytę oddzielającą.

Spirea, nie zawsze. To zależy od modelu (jego głębokości oraz instrukcji montażu), są takie, gdzie się da, są takie, gdy nie. Ja miałam zamontowaną szufladę ze sztućcami (a właściwie płyta zachodziła na brzeg drugiej szafki, korpusy były podcięte), było w niej ciepło czuć wyłącznie przy bardzo długim gotowaniu typu godzina non stop.

Ale są modele, gdzie musi być przerwa - wtedy nie montuje się mechanizmu szuflady i daje tylko zaślepkę, imitującą ją.

z instrukcji montażu tej IR:

MOnTaż nad SzUFLadĄ na SzTUĆCE

Jeśli poniżej płyty kuchennej będzie montowa

na szuflada na sztućce, między urządzeniem

a szufladą należy zamocować dno pośrednie

w odległości co najmniej 50 mm od spodu

urządzenia, natomiast w tylnej części szafki

pozostawić otwór wentylacyjny o szerokości c

najmniej 20 mm (Rys. 1)

W szufladzie nie wolno przechowy

wać żadnych przedmiotów, które mo

głyby zakłócić pracę wentylatora, ani mate

riałów łatwopalnych.

I z tej GKST

•Jeżeli poniżej płyty grzejnej znajduje się półka, wówczas

minimalna odległość od spodu płyty grzejnej musi wynosić

20 mm, w celu zapewnienia wystarczającej wentylacji.

• Niedopuszczalny jest montaż płyty nad urządzeniami

chłodniczymi, zlewozmywakami, zmywarkami oraz

suszarkami.

•Należy pamiętać, aby ze względu na niebezpieczeństwo

ja szukam coś w okolicach 80, ale o normalnej głębokości - Teka Profi albo Multi Slider (w nich drażnią mnie dośc intensywne kółka), Bosch i Amica (funkcja Bridge - mogę połączyć dwa pola w jedno). Ale na razie spokojnie badam temat. Myślę, ze wróce do niego pod koniec września

pisałam już trochę na temat AGD ale odniosę się do imho najważniejszej kwiestii czyli twojego komentarza o chłodziarce Liebherra

chłodziarka:

Liebherr IK3620

http://www.megamedia.pl/_p/74/n/chlodziarki-liebherr-ik-3620-p74786.jpg

choć jej wnętrze mi nie do końca pasuje, wolałabym półki po prawej od góry do dołu, jest jeszcze Electrolux ERP34901X i Siemens KI42FP60, ale ten ostatni za drogi. Czy nie ma więcej sensownych wysokich chłodziarek do zabudowy???

wiesz dlaczego nie ma na całych drzwiach półek? bo na dole są szuflady. przez to że drzwi są płaskie mogą być głębokie i pojemne. mało tego - nie ma problemu z ich wysuwaniem. przy 'nieliebherach' zazwyczaj jest konflikt szuflada-półka. a co jak delkwent może otworzyć drzwi tylko 90st (tak jak choćby u mnie?) weż biofresh. to są jakieś czarodziejskie komory. ;)

P.S. Miałaś kiedyś sbs 90 cm? Nie? Ja miałam. Nie kombinuj w tym kierunku. Równie dobrze możesz kupić samą chłodziarkę z kostkarką, bo oprócz lodu w tym zamrażalniku niewiele się zmieści dodatkowo.

Teraz doczytałam że chciałabyś wstawić ten sbs zlicowany z szafkami - zapomnij - większosć sbsów musi mieć po bokach miejsce na otwarcie drzwi. jest tylko kilka modeli ze ściętymi narożnikami które potrafią się otworzyć w świetle lodówki

Edytowane przez efilo