efilo 23.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 no u mnie w ogóle jest kosmos bo mam 120 cm do tego lodówkę szufladową na napoje i lodówkę na wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 a bo ty ochlaptus jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 aniaodnosząc się do zmywarek - skupię się na modelach siemensa bo bosch to ta sama firma i ma te same modele z tymi samymi funkcjami tylko symbolem się różnią a że w siemensie lepiej sie czuje to mi łatwiej z trzech podanych przez ciebie typów wybrałabym SN66M095EUod razu mówię że tej SN65M007EU w ogóle nie analizowałam bo ona nie ma półki na sztućce więc dla mnie odpada w przedbiegach. pozostały mi dwa. oba mają zakładane przez Ciebie funkcje natomiast ta wybrana jest znacznie oszczędniejsza jeśli chodzi o zużycie wody. powiedziałabym że różnica jest drastyczna. patrząc na to że masz szambo na pewno musisz to mieć na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki ogromne efilo. O ile z lodówkami mam jasność - wezmę osobne do zabudowy, tak jak planowałam (muszę sprawdzić tylko czy ten mój typ ma biofresh w zmywarkach jestem kompletnie zielona, ale skoro tak mówisz, to musi być OK:) strasznie chciałabym chłodziarkę na napoje, ale nie mam gdzie wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja po prostu wcisnełam do szuflad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 u mnie się nie damasz szufladę bezpośrednio pod płytą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 mam. z chochlami etc. ale mną się nie sugeruj. zrobiłabym ją nawet gdyby w instrukcji było napisane że mnie za to powieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 weż biofresh. to są jakieś czarodziejskie komory. a możesz rozwinąć myśl? Bo ta IK3620 nie ma, a 3660 ma, różnica w cenie 1700 zł. To aż takie czary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 tak. warzywa, świeże mięsa, ryby mogą tam leżeć 'miesiącami' - mam porównanie bo wcześniej miałam szuflady w sbsie gdzie niby była kontrola wilgotności i wymiana powietrza etc. a ta druga ma biofresh czy biofresh plus? możesz podać cały symbol? IK3660? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 IKB3660 Premium Plushttp://www.megamedia.pl/chlodziarka-liebherr-ikb-3660-premium-plus.php?off=32 jeszcze ten Siemens chyba cos takiego ma:http://www.megamedia.pl/chlodziarka-siemens-ki-42fp60.php?off=38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.08.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 czy ten biofresh to coś jak Plasmacluster w Sharpie? - ten system jonizuje powietrze w lodówce, co spowalnia rozwój grzybów i plesni itp. Koleżanka ma cos takiego i jest zachwycona. Za jej namową biorę właśnie tego Sharpa.Efilo, też podziękuję za wpis co do zmywarek. Znalazłam odpowiednik Boscha - SMI58M95EU - tańsza o ok. 400 zł od Siemensa (wg ceneo). Czy schowany panel od zmywarki jest wygodny? Często potrzebuję wiedzieć ile zostało do końca mycia i wolałabym chyba taki, który jest widoczny. Efilo, Ty masz chyba schowany panel. czy to jest ok dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 zwróć uwagę że w tej tańszej masz tylko dwie szuflady z czego ta niższa praktycznie jest tylko zamarkowana - ledwo cokolwiek się w niej mieści - jest bardzo płytka.to skłoniło mnie żeby porównać dane techniczne: różnica w pojemności obu chłodziarek jest spora - 70 litrów naprawdę piechotą nie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 czy ten biofresh to coś jak Plasmacluster w Sharpie? - ten system jonizuje powietrze w lodówce, co spowalnia rozwój grzybów i plesni itp. Koleżanka ma cos takiego i jest zachwycona. Za jej namową biorę właśnie tego Sharpa. Efilo, też podziękuję za wpis co do zmywarek. Znalazłam odpowiednik Boscha - SMI58M95EU - tańsza o ok. 400 zł od Siemensa (wg ceneo). Czy schowany panel od zmywarki jest wygodny? Często potrzebuję wiedzieć ile zostało do końca mycia i wolałabym chyba taki, który jest widoczny. Efilo, Ty masz chyba schowany panel. czy to jest ok dla Ciebie? jeżeli chcesz cały czas monitować ile zostało do końca to raczej nie masz wyjścia. ja osobiscie nie przepadam za wizualnym efektem widocznych paneli i brak informacji 'non stop' o czasie pozostałym do końca mi w ogóle nie przeszkadza w związku z tym. nie mówiąc o tym że zmywarke zazwyczaj puszczamy na noc. jeśli jednak baaaardzo chce wiedzieć ile jeszcze do końca to po prostu ją uchylam. i tyle. edit: to nie jest system jonizujący. to trzy dodatkowe komory utrzymujące niższą temperaturę niż w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.08.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Efilo, czy to znaczy, że w trakcie zmywania można otworzyć zmywarkę? Nie ma tam żadnych blokad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mi też nie przeszkadza brak panelu, bo nastawiam na noc albo jak wychodzę Muszę mieć tylko światełko na podlodze czy już koniec. Zmywarkę można otwierać w trakcie pracy. Wezmę tego Siemensa, mam nadzieję, że jest oświetlenie w środku??? Jak to jest oznaczone w tych parametrach efilo wiesz? Z innej bajki - zamawiam stół. Przy dłuości 270 cm nie wiem jaka szerokość - 110 czy 120 cm? Projektantka mówi 120, ale mi się to wydaje ooooooogrrrromny stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.08.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Spirea mozna otworzyc ale wstrzymuje sie wtedy proces mycia , jak zamkniesz to leci dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.08.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 dzięki Markoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 anula z tego co widze żadna z nich nie ma oświetlenia. to widać na zdjęciach. z tego co widzę np. SN66t095eu ma oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 co do stołu nie chciałabym wchodzić w paradę projektantce ale siedziałam przy stole 120cm i uczucie troche idiotyczne - masz do osoby vis-a-vis prawie jak w batmanie - soli nie podasz co prawda wasz stół jest długi i być może przy węższym będą dziwne proporcje. mój ma po złożeniu 200x100 i wygląda zgrabnie. przy 300x100 już jest troszkę jamnikowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 tu porównanie zmywarek wraz ze zdjęciami http://www.siemens-home.pl/product-comparison.html?ps=SN66M095EU,SN66T095EU,SN66M094EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts