Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jak się*sprawdza?

Trochę tańsza od miele (której jeszcze nie kupiłam), a wąż w kieszeni coraz dłuższy

Ja mam teraz wiecznie niedomywającego electroluxa (45), nic gorszego :(

u nas zmywarka jest tylko dlatego, że mąż się uparł, według mnie żadna nie domywa na tyle, żebym była zadowolona :rolleyes: albo nie umiem jej ustawić...

może to kwestia chemii?

masz na myśli używane środki do mycia czy skład wody (twardość) ? bo jeśli chodzi o to drugie, to już wszystkie kombinacje w dozowaniu soli przerabiałam

Że też*sama na to nie wpadłam :lol2:

jak rozmowa?

jeszcze się taka zmywarka nie narodziła co by mi dogodziła ;)

dzięki, chyba nieźle, ale tak naprawdę okaże się za tydzień w środę

Anula ja mam SIEMENS KI 40FP60

- chlodziarke, tyle ze na gorze mam malenki zamrazalnik, mam tez magiczne szuflady na dole i tak sie zastanawiam jak ja wczesniej bez nich zylam;), sa poprostu rewelacyjne, marchewka po 2 tygodniach jest swierza, jak dla mnie rewelacja .generalnie z lodowki jestem bardzo zadowolona:wiggle:

co do zmywarek mam AEG i mam swiatelko na zewnatrz na podlodze no i mam ledowe wewnatrz, ktoro swieci po otwarciu drzwiczek;). z tym niedomywaniem przez zmywarki to podobno problem dosc czesty:rolleyes:

Gość monika996
I jak się*sprawdza?

Trochę tańsza od miele (której jeszcze nie kupiłam), a wąż w kieszeni coraz dłuższy

Ja mam teraz wiecznie niedomywającego electroluxa (45), nic gorszego :(

a ja mam zelmer . super domywa.ja miałam wcześniej zanussi z 2000r. nigdy nie domywała!!!!!

teraz zawsze pilnuje soli i nabłyszczacza, a tabletki dzielę na pół, bo mam bardzo miękką wodę. ( zmiękczacz)

Anula rozmawiałaś z moimi kostkarzami?

Co do zmywarek to 45 gorzej myją niż 60. Szersze są po prostu bardziej symetryczne i "łopatka" z wodą wszędzie sięga. Moja 45 tez miała problemy z domywaniem, dopóki nie zamienilam tabletek na oldschool, tzn. osobno sól, nabłyszczacz i stary, poczciwy proszek. No i wszystko z jednej rodziny, tzn, tej samej marki.

Co dziwne, 10 letnia Miele moich rodziców jakoś nigdy nie miała takich problemów...no ale cena...

Ja ze zmywarek przetestowałam Bosha (był najbardziej ok), Wirpoola (był najgorszy), AEG, a dwa lata temu do nowego domu zakupiłam wypasionego Siemensa (sam ustawia program, dobiera ilość wody, temperaturę i takie tam bajery, jak niebieskie światło wewnątrz, super cicha praca - do otwartej kuchni, zmywarka bezobsługowa - wystarczy wcisnąć start).

I potwierdzam: żadna nie jest idealna, choć Bosh i Siemens STANOWCZO lepsze niż pozostałe.

U mnie rozwiazaniem jest lodowka 70cm plus dodatkowa lodowka badz zamrazalka w garazu wlaczana wg potrzeb :)

Markoto - a jakie masz 70 cm-owe chłodziarki???

Chyba zawężę poszukiwania do Siemens/Bosch, bo nie ogarniam.

Jak się człowiek zacznie wgryzać w szczegóły to zawsze wychodzi na to, że powinien wziąć te najdroższe modele, bo tym tańszym zawsze czegoś brakuje.

Wkurza mnie to, że np. mikrofala do zabudowy byle jaka kosztuje 1500 zł. CO to kurde jest? Nie potrzebuję tam 10 programów. Dranie.

Może mi polecicie jakąś ładną, prostą i tanią mikrofalę?

Monika, nie rozmawiałam jeszcze. Jutro spotykam się z poleconym człowiekiem z W-wy, jeśli się nie dogadamy, zadzwonię do Twoich.

Nie potwierdzam, że małe nie domywają. Moja mama ma małą, daje pół kostki , najkrótszy program (i sama jestem w szoku) wszystko się domywa. Myślę, że jeszcze woda ma znaczenie.

Aaaaleeee.......................................... (zawsze jest jakieś ale) moja mama duże gary zmywa ręcznie "bo szkoda miejsca" :-).

Chyba zawężę poszukiwania do Siemens/Bosch, bo nie ogarniam.

Jak się człowiek zacznie wgryzać w szczegóły to zawsze wychodzi na to, że powinien wziąć te najdroższe modele, bo tym tańszym zawsze czegoś brakuje.

Nie potwierdzam:cool:

Mój pierwszy Bosh (który mył najlepiej) był jakiś trochę droższy niż inne boshowskie modele, ale bez szaleństw. A ostatni Siemens był najdroższy z dostępnych (kupiłam bo bylo akurat "bez VAT-u" więc grzechem by było przepuścić taką okazję;)), oczekiwałam więc super jakości. A tu lekkie rozczarowanie: zdarza mu się umyć nie idealnie:rolleyes:.

po to samo co wewnątrz pralki. niby nic ale jednak łatwiej zajrzeć.

chociaż teraz się zreflektowałam że nie do końca to to samo bo przecież zmywarke łąduje się i rozładowuje na zewnątrz zmywarki a nie w środku ;)

ania

a jaki chcesz piekarnik? może od tego wyjdź. wiesz że mikrofala ja ci nie pomoge bo uwazam ze kombi lepsze.