Moni_ta 24.08.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Anula nie wiem czy decyzja w sprawie wyspy zapadła, ale załączam inspirację z podobną. http://www.trendir.com/house-design/timber-and-glass-house-ode-to-the-outdoors.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 24.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 http://www.trendir.com/house-design/timber-and-glass-house-ode-to-the-outdoors.html#more http://www.trendir.com/house-design/timber-and-glass-house-ode-to-the-outdoors.html#more Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 po to samo co wewnątrz pralki. niby nic ale jednak łatwiej zajrzeć. chociaż teraz się zreflektowałam że nie do końca to to samo bo przecież zmywarke łąduje się i rozładowuje na zewnątrz zmywarki a nie w środku no wlasnie o to mi chodzilo, ze laduje sie przeciez wyciagajac szuflade to po kija mi to swiatelko w srodku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 nie wiem martaja nie mam światełka. ale w pralce tez nigdy nie mialam i w zyciu bym nie powiedziala ze jest potrzebne a teraz jak mam uwazam ze jest super. wiec może dziewczyny napisza kiedy sie z tego korzysta i co to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no to czekam bo jestem bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dziewczyny nie wiem po co swiatelko, mysle ze to taki bajer, podobnie jak z tym w pralce;). jedyna zalete jaka dostrzegam to to, ze wieczorem kubek po herbacie albo lampke po winie moge wlozyc bez swiecenia swiatla w kuchni;), no i jeszcze jak mam umyte naczynia i otworze zmywarke to jakos tak czysciej i ladniej wygladaja:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ten drugi argument mnie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.08.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) To są zmywarki bez swiatelka wewnatrz? Mielismy 3 do tej pory i kazda miala, wiec myslalm, ze to standard. Moje zwmywarki mialy swiatelko zawsze na tylnej sciance, wiec zmywarka byla cala oswietlona. Swiatelko musi byc, bo zmywarka to tak jak lodowka, rozne szpargaly tam sie wklada i jak to tak bez swiatelka wyszukiwac np. ulubiona lyzeczke dziecka. Do tego u nas zmywarke sie zwykle zapelnia wieczorem, a wtedy w domu zwykle panuje polmrok, sa tylko niezbedne swiatla, czyli w kuchni zazwyczaj tylko podszafkowe jest wlaczone, a do zapelnienia zmywarki musialabym gorne lampy zapalac. Poza tym widac kiedy nalezy oprozniac filtr, kiedy ewentualnie ptrzetrzec zmywarke. Ogolnie mam wrazenie, że ma sie wieksza kontrole nad zabrudzeniem tego urzadzenia. No i mam takie wrazenie, ze urzadzenia ze swiatelkiem z srodku jakies takie przyjazniejsze sie wydaja, zwlaszcza noca. Nie wyglada to wtedy jak wielka czarna dziura Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.08.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Czasami się zerka do zmywarki już po załadowaniu żeby coś sprawdzić - jak nie ma światełka, to trzeba wyciągać cały wózek żeby sprawdzić albo np. dołożyć sztućce, czy talerz z brzegu. Poza tym nie wiem jak u Was, ale u mnie często przy ładowaniu zmywarki świeciło się tylko światło pod szafkami i światło w zmywarce bardzo ułatwiało jej załadunek. Wszystko pewnie zależy od tego kto gdzie ma zmywarkę w kuchni i czy raczej ma zapalone wszelkie możliwe światła w domu, czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ja nie mam szafek do których bym mogła przyczepić podszafkowe oświetlenie może dlatego nie ma u mnie tego problemu a łyżeczka jest na szufladzie na sztućce - dopóki jej nie wyciagne i tak nie moge tam zajrzeć nie ulega wątpliwości że fajnie by było gdyby było, skoro jest czyściej i przyjaźniej. ale jak nie ma to nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No to już znamy zdanie rodziny M. Do tej pory nie zwracałam na to uwagi, zacznę Co prawda zmywarka to nie to samo co lodówka, ale jestem skłonna uwierzyć w przydatność jej oświetlenia. Pewnie nie jest niezbędne, ale ułatwia obsługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Sorki ale nie trafiaja do mnie argumenty, ze latwiej wsadzic talerz z brzegu jak sie ma swiatelko Rozumiem, ze sie przydaje ale bez tego tez sie da zyc i wlozyc talerz z brzegu bez wlaczania swiatla bo jak juz dotarlismy do kuchni to znaczy ze cos tam widac bo wychodzac z zalozenia ze jest calkiem ciemno to musielibysmy isc z latarka i po co nam wtedy swiatelko w zmywarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.08.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monsanbia, bywamy zgodni Great minds think alike Markoto, chodzimy nocą w zupełnych ciemnościach po domu bez zapalania światła, na zasadzie od ściany do ściany. Lubimy Bywa, że wtedy wyciągamy coś ze zmywarki, podjadamy z lodówki, wiec światełko się przydaje. Efilo, co to jest ta magiczna pólka na sztućce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 sheenaz, no to miałaś dotychczas tylko wypasione modele zmywarek:) Mój mąż powiedział dziś, że światło to jedyny niezbędny element w zmywarce Ja miałam takie i takie i fakt, komfort użytkowania ze światłem jest wyższy. Argumenty podała sheenaz. Ja też często obsługuję zmywarkę w nocy i nie trzeba zapalać światła. Oczywiście nie jest to niezbędne. Ale jest przecież milion cech w sprzęcie ad, które niezbędne nie są, a są bajerami podnoszącymi komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jaka magiczna? no teraz chyba wszystkie zmywarki robią z szuflada na sztućce http://img577.imageshack.us/img577/4954/szuflada.jpg powiem Wam że luby był przerażony tą perspektywą (to on ładuje i rozładowuje zmywarke) a teraz za chińskiego boga nie dałby soebie tego wyrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Efilo ale w czym ona jest wedlug Ciebie lepsza od koszyka?ja mam jedno i drugie ale szuflade zdemontowalam bo koszyk wyjmuje i ide z nim do szuflady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Anula, jedna zmywarka była z wyzszej półki (vZug), a reszta to normalne Siemens i Electrolux, ale światełko to podstawa Efilo, dzięki za półke, nie widziałam takiej i w żadnej zmywarce nie miałam. Miałam tylko koszyki na sztućce i chyba nie widzę potrzeby posiadania półki. W koszykach się wszystko mieściło i nie wymagało układania tylko zebrania garścią ze zlewu i wrzucenia do nich. Minuta w załadowawywaniu zmywaki oszczędzona Dla mnie za to priorytetem w zmywarce (poza światełkiem) jest ilość dB. Miałam 2 otwarte kuchnie i w jednym przypadku zmywarka takie odgłosy z siebie wydawała (a właściwie przelewana woda), że nie dało się tv oglądać bez podgłośnienia. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja nie mam światełka ani w zmywarce ani w pralce i szczerze mówiąc po kiego grzyba mi to? Przecież jak wyciągam z pralki (też najczęściej robię to późną nocą więc po ciemku co by rodziny nie obudzić) to żeby sprawdzić czy nic nie zpstało wkładam rękę i już . Co do zmywarki - również najczęściej ładuję ja w nocy (raczej dopełniam, bo wkładam na bieżąco co jest w zlewie, przynajmniej się staram) - i przy światełku jednym w szafce w środku spokojnie wszystko widzę. Nie mam półki na sztućce tylko koszyk (z przegródkami), półki mam dwie po bokach, ale używam ich dla chochli, wielkich łyżek do sosów itp, A czy to światło świeci podczas prania/zmywania? Bo pewnie kiedyś czeka mnie wymiana. Nie dopłaciłabym za takie bajery ale jakby było w standardzie i nie miałabym wyboru to pytanie czy to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jeszcze pytanie o rozmieszczenie tych pól koło siebie, czy da się w ogóle postawić kilka dużych garnków koło siebie. Czy raczej płacisz za możliwość wyboru, co gdzie postawić. wrócę na chwilę do indukcji, ok? w tej chwili mam mastercooka na 4 pola i nie ma szans, żeby równocześnie ustawić dużą patelnie i średni garnek na polach które są jedno nad drugim (nie po przekątnej), bo zawsze jedno drugie spycha "z kółeczka". myślałam, żeby wziąć jakiś model z 3 polami, bo i tak nigdy nie gotuję na 4 fajerki. czy to dobry pomysł, czy raczej szukać płyt o szerokości 80 cm, czy po prostu mastercook ma jakoś niehalo te odległości i u innych producentów nie ma tego problemu? trudno mi będzie z prywatnymi garnkami po sklepach latać i robić przymiarki - doradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A tak decybele najważniejsze obok domywania oczywiście.Półka na sztućce niefunkcjonalna była u nas bo jak ktoś z za dużą energią wysuwał kosz (zwykle dzieci) to sztućce spadały, błeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts