Madeleine 24.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A propos hałasu. Nie mam pojęcia jak były podpięte tamte zmywarki, wynajmowałam mieszkaniu z calym osprzętem i nie interesowałam się jakie rury itd. Natoamiast mam pytanie apropos tego podpięcia. My mamy teraz jedna rurę do zmywarki i zlewu, ale ta rura sie rozgałęzia (wygląda to jak proca, jedno ramię do zlewu, drugie do zmywarki). Czy to wystarczy, żeby hałasu ze zmywarki nie było słychać? nie. Ale szczerze, to chyba funkcja zmywarki. Miałam zawsze jakieś lepsze modele, teraz taniutką w wynajmowanym (fakt, że Bosch) - i uuuuuuch, jak płucze, to hałasy potworne. Marzę o szufladzie na sztućce, nie znoszę tych półeczek po bokach. Światełko ponoć jeszcze działa odprężająco:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ania a na jakiej wysokosci macie blat? bo jak wysoko to jeszcze namieszam.... kuchenny? niżej niż bym chciała. miało być 93, a wyszło 88 chyba (ograniczeniem jest okno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Do tego to jedna z moich ulubionych marek. A widzisz, ja znów jestem do electroluxa uprzedzona. Teraz mam zmywarkę - do tyłka, i lodówkę - też do tyłka A mojej znajomej właśnie kilka dni temu urwała się rączka w nowej lodówce. Jak byłam u niej nie mogłam jej otworzyć, taka była przyssana i wykrakałam to co się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Ta ma i koszyk i światełko. Do tego to jedna z moich ulubionych marek. http://www.skapiec.pl/site/cat/331/comp/977913 [edit] i ta też http://www.ceneo.pl/6471830 ooo, muszę przeanalizować. Co prawda nie brałam pod uwagę Electroluxa (zmywarka kojarzy mi się tylko z marką BOSCH), ale w sumie to czemu nie? ESL68070R Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monsanbia, no wlasnie wszystko zalezy od doswiadczen Ja mialam zmywarka i plyte ceramiczna. Zmywarka, fakt, ze nietania bo kilka lat temu kosztowala ok 4k, ale swietna i bardzo cicha, płyta to jedna z tych , ktore najwygodniej sie czyscilo. Kiedys mi nawet na nia nóż ostra strona spadl i sladu nie bylo. Mimo intensywnego uzywania wygladala jak nowa. Wiecej do czynienia nie mialam z tym sprzetem, ale tyle mi wystarczy by miec dobre zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Do października urlop??? Dobra, wyceniam u siebie. 28% w stosunku do czego? Bo może się okazać że warto poczekać Co do brukarza. Napisz mi proszę jak wychodzi cenowo to odwodnienie, z materiałem, rurami, tymi studniami (one będą takie zwykłe rozsączkowe?) Cały czas szukam wykonawcy, czekam teraz na 2 wyceny. Koszt ok 10 tys to dla mnie zdecydowanie za dużo (a tak słyszałam) Bierz tę za 3,5 i nie wojuj z mężem. Ludzie mają zmywarki za 2,5 i są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie do października, do końca sierpnia. Kosztu odwodnienia jeszcze dokładnie nie znam. Ale na pewno nie 10 tys! Ja mam 2 studnie chłonne, koszt położenia samej rury to pewnie z 20 zl/mb, do teo studzienki rewizyjne. Mam nadzieję, że nie wyjdzie drożej niż 5tys. Kostka 160 zł/m na gotowo, kostka 8/11. Zmywarkę chciałam za 2,5, jak ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Nie do października, do końca sierpnia. Kosztu odwodnienia jeszcze dokładnie nie znam. Kostka 160 zł/m na gotowo, kostka 8/11. Zmywarkę chciałam za 2,5, jak ludzie i jeszcze chcesz wojować? Wybierz złoty środek Nooo, jak do końca sierpnia to ok, napisałaś że do końca września. Przypomnę się. Chyba że już jakiegoś*maila można wysłać, czu cuś i niech czeka A o to odwodnienie jesteś się w stanie dowiedzieć? Nawet dla siebie. Tofee ostatnio robiła odwodnienie ze swoją ekipą i jak przyszło płacić to trochę ich zaskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 będę znała cenę w tym ty, dam znać, o lampkach napisze - czy to juz wszystkie (tak mało???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 będę znała cenę w tym ty, dam znać, o lampkach napisze - czy to juz wszystkie (tak mało???) Mało, bo resztę już mam, zamawiałam w homelight, tyle że to były chorsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.08.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 zaskoczyliście mnie tym światełkiem w zmywarce. Nie wpadłabym na to, że może być potrzebne. Zwykle ładujemy naczynie wieczorem, ale po to mam światło w kuchni. Zastanawia mnie ta szuflada. Z jednej strony wydaje się super rozwiązaniem, bo tak jak napisała Efilo - domyje wszystko dokładnie. Poza tym koszyk nie zabiera miejsca na inne rzeczy. Obawiam się tylko tego bawienia z układaniem. Odkąd mąż robi załadunek, to powyciągał przegródki z koszyka, żeby wrzucić sztućce garściami. Muszę spytać jakie rozwiązanie woli, bo to jego działka. Anula, robiłam sobie wczoraj zestawienie zmywarek na ceneo i można znaleźć sensowne w okolicach 2,5k. Mają 44dB, zużycie na programie eco (bo on jest zawsze podawany jako referencyjny) 7l. Siemensy i Bosche mają VarioSpeed, co skraca czas. Panele ukryte. Są i z koszami i szufladami. Ładowność 13-14 kompletów. Nie sprawdzałam tylko tego światełka w środku, bo do dzisiaj żyłam w nieświadomości Brałam jednak do porównaniu tylko Siemens i Bosch. Jeśli chodzi o zmywarki jakoś nie mam do innych firm zaufania. A nie widzę sensu ekonomicznego płacić majątek za Miele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jeśli chcesz światełko + Bosch/Siemens to wydatek 3300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 24.08.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hej. Witam powakacyjnie i pourlopowo! Po dwutygodniowej nieobecności wracam na front wykończeniowy. Jak widzę, mamy bardzo podobną listę AGD a ekspress na pewno ten sam. Jak chcesz lodówkę Liebherra to tylko z komorą biofresh i żeby nie był made in italy, bo podobno się psują (mam obecnie niemieckiego inox i mogę go polecić). Siemens ma podobny system i IMHO lepiej wykonane wnętrze Czy mógłbym dostać namiar na ekipę od żywicy w garażu - po obejrzeniu fotek z realizacji chyba się zdecyduję na to rozwiązanie... Dzięki za podpowiedź z elewacją też biorę ceresit silikon - kolor nebraska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Czesc, mam dla Ciebie wycene lamp, ale musze miec adres e-mail, bo to cała tabela w excelu.Tynk jest super - bardzo ładny kolor. Ekipa od żywicy: 603033537 A widziales tego Siemensa i Liebherra na zywo?Jaka zmywarka, skoro idziemy podobnym tropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.08.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) no widzisz tutli putli a ja zdecydowałam się na tekę opierając się właśnie na opiniach dotyczących niezawodności Kurcze ale Wy pędzicie z tym pisaniem. ja nie mam czasu w ogóle ostatnio na pisanie na forum Może jednak zaryzykuje i odpowiem. Tak jak pisałam może to akurat mój pech...mianowicie 3 lata temu zakupiłam sobie płytę Teka, też opierając się na opiniach o niezawodności. Niestety w obecnym mieszkaniu nie mam siły i musiałam kupić płytę gazową - tzn. na szkle montowane palniki gazowe Takie cudo sobie kupiłam: teka CZ LUX 90 5G AI AL TR Po kilku miesiącach użytkowania zaczął przeskakiwać i strzelać iskrownik i do tego wszystkie palniki były pod napięciem (tzn kopały prądem po dotknięciu) Płyta na gwarancji więc wezwałam serwis - panowie przyjechali po 3 dniach (do tego czasu musiałam ją sama odłączyć od prądu) Stwierdzili, ze ten model płyty ma kiepskie uszczelki i podczas mycia czy gotowania (jak coś się wyleje na płytę) to płyn podcieka do palnika i powoduje zwarcie w iskrowniku. Po naprawie płyta działała jakieś 4 miesiące po czym powtórka z rozrywki. Ponownie przyjechali panowie, pokiwali głowami pouśmiechali się pod nosem wymienili to co trzeba i tak do następnego razu. Podczas trzeciej wizyty wkurzyłam się i zapytałam czy nie można dać lepszych uszczelek lub coś w tym stylu ...jednak panowie stwierdzili rozwalając mnie tym już na amen, że to taki urok tych płyt (źle skonstruowany iskrownik przy palnikach) i że sytuacja będzie się powtarzać (nie tylko ja mam z tym problem, mają dużo takich zgłoszeń) i najlepiej to ten iskrownik odłączyć i zapalać ręcznie. I dużo się nie pomylili - tyle co gwarancja się skończyła bach słyszę strzelający iskrownik! Został od niego odłączony prąd i mam płytę zapalaną ręczną zapalarką! Dla mnie to straszne g..o ta płyta a firma Teka przereklamowana i tyle, jeśli dali ciała z tak ważną częścią. Więcej się nie dam naciągnąć na niby niezawodny sprzęt. I do nowego domu z pewnością już z Teki nic nie zakupię. Ale oczywiście to moje odczucia i przygody, może reszta sprzętu jest ok a ja miałam pecha i tyle? Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Odnośnie firmy Teka to też już nic od nich nie kupię. Mam płytę gazową i taki wielki wyciąg. Na szczęście się nie psuły nigdy ale wykonanie jest takie byle jakie. Tu trochę krzywo, tu coś nie pasuje dokładnie, słabo się domywa i rysuje. Ale to tylko moja opinia oparta na tych dwóch sprzętach. Od 7 lat mam natomiast zmywarkę Boscha i choć nie dbam o nią wcale nadal jest jak nowa. Była z tych droższych około 3.000 za nią dałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 24.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Anula mam jeszcze pytanie odnośnie okien aluminiowych, bo masz podobne podziały (naświetla) jak u mnie. Czy któreś z twoich okien to HS albo okna przesuwane typu patio, czy wszystkie masz tradycyjnie otwierane. A jeśli masz jakieś przesuwane, to czy skrzydło się łatwo przesuwa, czy trzeba użyć sporej siły. Mam problem z dużym otwieranym oknem w kuchni, które ma się szeroko i łatwo otwierać, po zamknięciu licować na równo i jednocześnie mieć naświetla. I druga sprawa w moim nieotwieranym oknie w salonie 4,5 m (dzielone na 2 części) fabryka widzi konieczność zastosowania w słupku dodatkowego wzmocnienia. Jest ono zintegrowane z ramą ale wystaje nawet do 5 cm. Też tak masz gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.08.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ja mam zelmer nie hałasuje, domywa super., tania niecałe 2 tys.kupiłam taniej -był dzień bez vatu, ma koszyk, proste programy.......ale nie ma światełka. chyba z prowincji jestem, bo dopiero na forum dowiedziałam się, ze takie są. aż poszłam i sprawdziłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Światełko w zmywarce super sprawa, zwłaszcza wieczorem. To jest Miele w wieczornym świetle (u góry szuflada na sztućce, do tej pory nie mam zdania na jej temat, przez kilkanaście lat używałam koszyka i ciężko mi się przestawić - chyba dłużej trwa wykładanie ich i wyjmowanie... Ale na pewno nowe sztućce nie są tak porysowane, jak przy używaniu koszyka - to na plus i są naprawdę dokładnie wymyte) : http://img33.imageshack.us/img33/621/24082011071.jpg Co de ekspresu, to my wybraliśmy Bosch TCC78K750. http://www.awa24.pl/data/gfx/pictures/medium/6/9/10896_1.jpg Lodówkę i chłodziarkę wybierzemy na pewno Liebherr. Wg mnie to potentat w branży chłodniczej. Nie mam jeszcze wybranego modelu, bo to cały czas się zmienia. Na pewno do zabudowy i wys. 178cm - bo takie mamy zaprojektowane szafki. W lodówce obowiązkowo komora BioFresh, a chłodziarka tylko ze schowaną kostkarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.08.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 To ja jeszcze pytanie dot. podłączenia zmywarki.Czy do zmywarki odpływ kanalizacyjny musi być przy podłodze czy może być na wysokosci odpływu zlewowego, czyli w naszym przypadku ok. 60cm nad podłogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts