Balbina200 24.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ojej! Ale namieszałam tym światelkiem:oops:Nam się "obskoczyło" przypadkowo, bo było w wybranym modelu i to takie bajerancie: świecące na niebiesko.Faktycznie wszystko się wydaje czystsze:), ale ja je wyłączyłam, bo u mnie wprowadza jakiś wewnętrzny niepokój:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.08.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Światełko w zmywarce super sprawa, zwłaszcza wieczorem. To jest Miele w wieczornym świetle (u góry szuflada na sztućce, do tej pory nie mam zdania na jej temat, przez kilkanaście lat używałam koszyka i ciężko mi się przestawić - chyba dłużej trwa wykładanie ich i wyjmowanie... Ale na pewno nowe sztućce nie są tak porysowane, jak przy używaniu koszyka - to na plus i są naprawdę dokładnie wymyte) : ja mam koszyk i moje sztućce nie są porysowane...a na ryski jestem uczulona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Anula, jeszcze coś o młynku. U nas normalna kanalizacja, więc młynek obowiązkowo musi być. Z resztą teraz używam i to jest straszne przyzwyczajenie, nie wyobrażam sobie pracy bez młynka. Wszystko robię w zlewie i potem wszystko mielę. Nie mówiąc o tym, że nagle ilość naszych śmieci DRASTYCZNIE! zmalała! Używam insink erator evolution 100. Kupiłam na allegro i taki sam kupię też do naszej nowej kuchni Polecam wszystkim niezdecydowanym, bo bardzo ułatwia pracę w kuchni (zwłaszcza przy robieniu sałatek - wtedy zawsze mam najwięcej do zmielenia). http://allegro.pl/mlynek-ise-in-sink-erator-evo-100-evolution-i1768798690.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ja mam koszyk i moje sztućce nie są porysowane...a na ryski jestem uczulona Monika, moje "stare" sztućce miały nieźle porysowane "rączki" - wydaje mi się, że właśnie od wkładania i wyjmowania z koszyka zmywarki, ale może niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.08.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 basia ja nie mam, al;e może jeszcze nie za pozno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.08.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Basia ja lubię sztućce z Ikei. zniszczą się kupuję nowe. te stare srebne nie myję w zmywarce tylko ręcznie.... więc rzadko używam, bo jestem leniwa. może tylko w święta Bożego Narodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.08.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Światełko w zmywarce super sprawa, zwłaszcza wieczorem. To jest Miele w wieczornym świetle (u góry szuflada na sztućce, do tej pory nie mam zdania na jej temat, przez kilkanaście lat używałam koszyka i ciężko mi się przestawić - chyba dłużej trwa wykładanie ich i wyjmowanie... Ale na pewno nowe sztućce nie są tak porysowane, jak przy używaniu koszyka - to na plus i są naprawdę dokładnie wymyte) : http://img33.imageshack.us/img33/621/24082011071.jpg Co de ekspresu, to my wybraliśmy Bosch TCC78K750. http://www.awa24.pl/data/gfx/pictures/medium/6/9/10896_1.jpg Lodówkę i chłodziarkę wybierzemy na pewno Liebherr. Wg mnie to potentat w branży chłodniczej. Nie mam jeszcze wybranego modelu, bo to cały czas się zmienia. Na pewno do zabudowy i wys. 178cm - bo takie mamy zaprojektowane szafki. W lodówce obowiązkowo komora BioFresh, a chłodziarka tylko ze schowaną kostkarką Basia, dzięki za pożyteczne informacje, szczególnie za typ młynka. Co do chłodziarki i zamrażarki, to pewnie skończysz na tym co ja, skoro chcesz Biofresh i kostkarkę i 178 i do zabudowy to zostaje Ci TYLKO ten wybór (chyba, że o czymś nie wiem): http://www.aged.com.pl/pl/liebherr/produkty/sprzet-do-zabudowy/zamrazarki/236-ign-2566.html oraz http://www.megamedia.pl/chlodziarka-liebherr-ikb-3660-premium-plus.php?off=32 A napiszesz mi jeszcze dlaczego ekspres Bosch a nie Siemens? Jaką ma przewagę? Pamiętaj, że do zamrażarki z kostkarką potrzebujesz doprowadzenia wody. Ja zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.08.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No to ja tez jestem z prowincji , bo tutaj dopiero dowiedziałam się o swiatełku w zmywarce i ...pralce!!! To juz prawdziwy kosmos. Ale i tak jestem ze sprzeętu zadowolona - zmywarka i piekarnik wóżkowy bosch, pralka ariston super silent. Ale lodówki aristona, gdyby ktoś planował zakup zdecydowanie nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A napiszesz mi jeszcze dlaczego ekspres Bosch a nie Siemens? Jaką ma przewagę? Pamiętaj, że do zamrażarki z kostkarką potrzebujesz doprowadzenia wody. Ja zapomniałam Anula, jeżeli chodzi o Liebherra, to na dzień dzisiejszy jest dokładnie tak jak piszesz. Zrobiłam podprowadzenie wody pod kostkarkę Co do Boscha, to dlatego wybraliśmy ten ekspres, ponieważ jest u nas zabudowany w zestawie trio sprzętów. Z jednej strony obok będzie piekarnik też Bosch, a z drugiej strony zamiast mikrofalówki wybraliśmy parowar Bosch. Pod parowarem i pod ekspresem, aby wyrównać poziom do piekarnika będą szuflady grzewcze. Docelowo ma to wyglądać tak: http://img543.imageshack.us/img543/2637/472zbarriquezoom05a.jpg dlatego zależy mi, żeby wszystko było z jednej linii stylistycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.08.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ale to światełko bajerancko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Co do Boscha, to dlatego wybraliśmy ten ekspres, ponieważ jest u nas zabudowany w zestawie trio sprzętów. Z jednej strony obok będzie piekarnik też Bosch, a z drugiej strony zamiast mikrofalówki wybraliśmy parowar Bosch. Pod parowarem i pod ekspresem, aby wyrównać poziom do piekarnika będą szuflady grzewcze. Co to jest szuflada grzewcza? Jakieś dodatkowe urządzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 25.08.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 (edytowane) Światełko w zmywarce super sprawa, zwłaszcza wieczorem. To jest Miele w wieczornym świetle (u góry szuflada na sztućce, do tej pory nie mam zdania na jej temat, przez kilkanaście lat używałam koszyka i ciężko mi się przestawić - chyba dłużej trwa wykładanie ich i wyjmowanie... Ale na pewno nowe sztućce nie są tak porysowane, jak przy używaniu koszyka - to na plus i są naprawdę dokładnie wymyte) : http://img33.imageshack.us/img33/621/24082011071.jpg Co de ekspresu, to my wybraliśmy Bosch TCC78K750. http://www.awa24.pl/data/gfx/pictures/medium/6/9/10896_1.jpg Lodówkę i chłodziarkę wybierzemy na pewno Liebherr. Wg mnie to potentat w branży chłodniczej. Nie mam jeszcze wybranego modelu, bo to cały czas się zmienia. Na pewno do zabudowy i wys. 178cm - bo takie mamy zaprojektowane szafki. W lodówce obowiązkowo komora BioFresh, a chłodziarka tylko ze schowaną kostkarką Basia ja uzytkuje expres boscha od prawie 2 lat i dziala bez zarzutow Robi pyszna kawe Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Kamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.08.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 tak adk to urządzenie które ma za zadanie podgrzać zawartość, np talerze. albo podtrzymać temperature potraw. w zależności od modelu z tego co pamiętam można też tam piec np pizze, ale nie wiem czy nie sciemniam bo rozwazalismy je dawno temu. aniatak jak pisałam bosch i siemens to to samo, różnią się tylko wyglądem zewnętrznym więc wybór firmy zależy od dizajnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.08.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ad światła w zmywarce: EmotionLight - wbudowane diody, emitujące niebieskie, łagodne światło, niebieski blask wypełnia wnętrze zmywarki i emanuje z urządzenia intrygującą poświatą zaraz po uchyleniu drzwi Po prostu ma intrygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.08.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 no i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a ja głupia myślałam, że intrygująca to ma być zagadka w dobrym kryminale :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 tak adk to urządzenie które ma za zadanie podgrzać zawartość, np talerze. albo podtrzymać temperature potraw. w zależności od modelu z tego co pamiętam można też tam piec np pizze, ale nie wiem czy nie sciemniam bo rozwazalismy je dawno temu. O to super urządzenie. Muszę się zainteresować tematem w takim razie. I niech mi mąż powie, że niepotrzebnie spędzam tyle czasu na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.08.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 O to super urządzenie. Muszę się zainteresować tematem w takim razie. I niech mi mąż powie, że niepotrzebnie spędzam tyle czasu na forum! oczywiscie że niepotrzebnie, pomyśl ile byś zaoszczędziła gdyby nie FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 jakbys nie spedzala to kase za szuflade mialabys na cos innego edit: znowu sie spoznilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Basia_KRK, a nie lepiej zamiast klasycznego piekarnika kupić kompaktowy (będzie mniejszy), wtedy na szufladach zaoszczędzisz Ja z tych co uważaja, że to zbędny wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts