monsanbia 30.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Zdecydowanie polecam baterię giętką. Mega praktyczna. Ja wybrałam blanco culina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 monsanbia a je da się naciągnąć? jakbyś chciała np. nalać wode do wiadra stojącego na podłodze? przepraszam za OT ale szukam jakiegoś sensownego rozwiązania na zaplecze do zlewu (oczywiscie w tańszej wersji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja jej do takich czynności używać nie będę (Obok kuchni mam kotłownię z wanną i baterią wannową z zestawem prysznicowym)Ale tak, ma wyciąganą wylewkę.Dla mnie najważniejsze jest, by była giętka, można nią było manewrować we wszystkich kierunkach (łatwo spłukać zlewozmywak, a będzie on spory, duży gar, patelnię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 że też weszłam obejrzeć tą culinę w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 że też weszłam obejrzeć tą culinę w google a widziałas ten filmik? http://www.youtube.com/watch?v=-Ard1rV6qXM dawno przed i długo po nic mnie tak nie zachwyciło. To jest mój ideał połączenia praktyczności z fajnym designem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.08.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 ech.... rozumiem mnie też się podoba i cieszę się jak głupia że na nią trafiłam. Inaczej byłoby coś na siłę (a ze sprężynówek się dawno wyleczyłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 bardzo ładna ta Culina. Po kilku opiniach ludzi z forum też dałam sobie spokój ze sprężynami w wylewce. Z uwagi na cenę szukam czegoś innego. Na razie znalazłam coś takiego czarny wężyk http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40154811 za 699 i z białym wężykiem Kludi Esprit od 849 zł http://gamainstal.pl/kludi-esprit-bateria-kuchenna-my-style-568599140-bialychrom-p1478.html nie wiem tylko, jak z wytrzymałością tych wężyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 30.08.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) No piękne rzeczy pokazujecie, ale drogie:( W ogóle w tych domach to macie same wypasy z tego co widzę, ja postawiłam na porządne rzeczy "niewymienialne" typu podłogi i teraz baterie za 2,5k czy zmywarki za 4 tys. to niestety nie przejdą A ta Culina to ma przecież sprężynę (tak Monia?) http://www.megamedia.pl/_p/92/n/baterie-zlewozmywakowe-stojace-blanco-culina-s-chrom-p92342.jpg Tu wygląda jak sprężyna. Ja nie jestem przekonana czy taką sprężynę to łatwo po paru latach utrzymać w tak nienagannym wylądzie... Czy się mylę? Monia, a zlewozmywak jaki masz, bo piszesz, że duży. Też chcę duży. Ale jeśli masz za 4 tysie to mnie nawet nie denerwuj:) Czy uważacie, że sprawdzi się duży, szeroki zlewozmywak i zamiast małej dodatkowej komory, taka nakładana, głęboka odsączarka? http://static1.skapiecstatic.pl/136054-1-1-0.jpg Czy młynek może być zainstalowany w jednokomorowym zlewie? Kuchnia nadal nie zamówiona, mam powoli dość tych wyborów:( Dzieci jęczą Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Anula, jakis czas temu analizowałam identyczny problem. Jeśli decydujesz się na młynek, to lepiej wziąć chociaż 1 1/2. Tam, gdzie jest młynek nie można wlać nic gorącego - nie wylejesz więc wody z makaronu czy gorącej oliwy. Chyba Efilo mi kiedyś o tym pisała. U nas będzie jedna komora, więc młynek odpadł. Odpadł teź dlatego, że mamy szambo, ale o tym już chyba pisałam. Wybraliśmy jedną komorę, bo taki nam się bardziej podoba i wydaje się być bardziej wygodny w użytkowaniu. Jest to jednak kwestia przyzwyczajeń. Nasz typ ma 52 x 46http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29896343 Ty pewnie bierzesz podwieszany, zobacz sobie Franke Planar albo Teka Linea. Ale to są stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 30.08.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Czytałam o tym wlewaniu gorącej wody i ludzie pisali, że leją i nic się nie dzieje i że to przesada - ostrożność producentów. Sama nie wiem co zrobić z tym młynkiem. Mam znajomą, która ma młynek i szambo i jest zachwycona tym wynalazkiem.Też chciałabym jedną wielką komorę. Stalową. Popatrzę na to co proponujesz. A czemu wzięłaś Ikeę a nie Tekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 zdecydowaliśmy się zamówić całą kuchnię w Ikei. Nie oszczędzaliśmy na materiałach w trakcie budowy i teraz musimy zacząć Do tego mąż przekonuje mnie na stalowe fronty, a takie są w Ikei. Wtedy wzięlibyśmy wszystko od nich. Mamy nieskomplikowaną zabudowę pod ścianą, a system ikeowskich szuflad to podobno blum. Indywidualnie zamówimy chyba tylko zabudowę wnęki. Ten ikeowski jest montowany na równi z blatem. Nie będziemy mieć ani kamienia ani corianu i pochodnych, więc podwieszane odpadają (np. Linea czy Planar). Jest jeszcze Teka Frame 1B Plus. Ten model jest jednak bardziej rozbudowany, bo bateria montowana jest na zlewie. Ikeowski obejrzeliśmy na żywo i bardzo nam się spodobała stal. Jest jeszcze model szerszy do 80-tki szafki, ale wtedy wyjdzie nam za mało blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ania, to zdjęcie jest jakieś przekłamane. Ta sprężynka wygląda tak i to jest co innego niż to co widzę na zdjęciu które dodałaś Pisząc o sprężynowych miałam na myśli te z grubą metalową sprężyną nawiniętą*na wężyk z tworzywa. Wyobrażasz sobie to czyścić z kurzu? Nie przejmuj się, ja też po czasie zła jestem na siebie, że włożyliśmy tyle kasy w rzeczy z początkowych etapów budowy (niektórych nawet nie widać). Nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dopiero kiedy u kogoś w wątku czytam że dany etap podobnego metrażowo domu wyniósł go połowę mniej niż nas to do mnie dociera. Zlewozmywak mam Blanco Metra XL 6s. Musiał być z jak największą komorą (szeroka i głęboka). Szlag mnie trafia jak muszę u siebie w zlewie umyć dużą patelnię, gęsiarkę, brytfannę albo gar kilkunastolitrowy. Zawsze marzyłam o dużej komorze. Na drugiej mi nie zależało i wybrałam jedną wielką zamiast średniej i malutkiej. Nie, nie kosztował 4 tys Culina też*nie kosztuje 2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.08.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dziewczyny ja mam taka baterie ze sprezynka, szczerze to w ciagu 2 lat chyba raz wymiotlam tam jakis kurz, nic sie z nia nie dzieje , nie brudzi sie za moich czasow nie bylo takich culin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A ja jeszcze muszę mieć ociekacz przy zlewie. Jak coś myję to teraz odkładam na ścierkę którą rozpościeram obok. Nienawidzę tego.Ale to już są indywidualne upodobania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Dziewczyny ja mam taka baterie ze sprezynka, szczerze to w ciagu 2 lat chyba raz wymiotlam tam jakis kurz, nic sie z nia nie dzieje , nie brudzi sie za moich czasow nie bylo takich culin Za Twoich czasów, ba! jeszcze kilka mies temu na pewno bym też taką kupiła i pewnie przesadzam z tym kurzeniem się. Ale podoba mi się teraz ta culina i będzie culina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.08.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Markoto, a czy osadza się kamień na tych sprężynach. Teraz dookoła baterii zbiera mi się kamień. Nie wiem, jaką mam wodę w przysżłym domu, ale obawiam się tego kamienia na sprężynach i zacieków. Mnie się podoba Franke Sentinel. A jaką Ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 30.08.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ania, to zdjęcie jest jakieś przekłamane. Ta sprężynka wygląda tak [ATTACH=CONFIG]72410[/ATTACH] i to jest co innego niż to co widzę na zdjęciu które dodałaś Pisząc o sprężynowych miałam na myśli te z grubą metalową sprężyną nawiniętą*na wężyk z tworzywa. Wyobrażasz sobie to czyścić z kurzu? Nie przejmuj się, ja też po czasie zła jestem na siebie, że włożyliśmy tyle kasy w rzeczy z początkowych etapów budowy (niektórych nawet nie widać). Nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dopiero kiedy u kogoś w wątku czytam że dany etap podobnego metrażowo domu wyniósł go połowę mniej niż nas to do mnie dociera. Zlewozmywak mam Blanco Metra XL 6s. Musiał być z jak największą komorą (szeroka i głęboka). Szlag mnie trafia jak muszę u siebie w zlewie umyć dużą patelnię, gęsiarkę, brytfannę albo gar kilkunastolitrowy. Zawsze marzyłam o dużej komorze. Na drugiej mi nie zależało i wybrałam jedną wielką zamiast średniej i malutkiej. Nie, nie kosztował 4 tys Culina też*nie kosztuje 2,5 OK< ale czy to jest nadal sprężyna, tylko węższa? Czy to jest sprężyna osadzona w gumowym wężyku? Może to jakaś podróba albo są różne rodzaje tego modelu?? Możesz napisać, ile zapłaciłaś? Bo wklepałam w oole i wyskakuje ok. 2-2,5 tys, jak bardziej poszukałam to znalazłam za 1600, ale właśnie taką jak na tym zdjęciu. Gdzie to można zobaczyć LIVE? Ja ociekacz też koniecznie, ale chyba po prostu wyrobią mi go w blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.08.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Może to jakaś podróba albo są różne rodzaje tego modelu?? Znalazłaś ją na stronie megamedia? Jeśli tak, to zobacz, powiększ zdjęcie i ona wtedy "robi się" inna. Tam jest jakieś przekłamanie To jest taka spężyna, ale ściśle skręcona, cieniutka. Myślę że nie będzie problemu z utrzymaniem czystości jej. Jak wklepiesz w google to wyskakuje jako pierwszy sklep nasz piastowski mizar. Tam chromowana jest za 1178. Można zadzwonić i zapytać czy mają (niby jest naisane, że dostępna, ale wiadomo jak z tą dostępnością zwykle jest) Byłam tam oglądać kolory zlewozmywaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.08.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Spirea nie ma na niej zadnego kamienia bo niby skad??? woda do gore nie leci Ja mam teke ale taka joystikowa i nie polecam takiego rozwiazania ale sama sprezynka jest super tu widac kawalek http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_8273.jpg Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts