Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jej do takich czynności używać nie będę (Obok kuchni mam kotłownię z wanną i baterią wannową z zestawem prysznicowym)

Ale tak, ma wyciąganą wylewkę.

Dla mnie najważniejsze jest, by była giętka, można nią było manewrować we wszystkich kierunkach (łatwo spłukać zlewozmywak, a będzie on spory, duży gar, patelnię)

bardzo ładna ta Culina. Po kilku opiniach ludzi z forum też dałam sobie spokój ze sprężynami w wylewce. Z uwagi na cenę szukam czegoś innego. Na razie znalazłam coś takiego

czarny wężyk

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40154811 za 699

i z białym wężykiem

Kludi Esprit od 849 zł

http://gamainstal.pl/kludi-esprit-bateria-kuchenna-my-style-568599140-bialychrom-p1478.html

nie wiem tylko, jak z wytrzymałością tych wężyków.

No piękne rzeczy pokazujecie, ale drogie:( W ogóle w tych domach to macie same wypasy z tego co widzę, ja postawiłam na porządne rzeczy "niewymienialne" typu podłogi i teraz baterie za 2,5k czy zmywarki za 4 tys. to niestety nie przejdą:(

A ta Culina to ma przecież sprężynę (tak Monia?)

http://www.megamedia.pl/_p/92/n/baterie-zlewozmywakowe-stojace-blanco-culina-s-chrom-p92342.jpg

Tu wygląda jak sprężyna. Ja nie jestem przekonana czy taką sprężynę to łatwo po paru latach utrzymać w tak nienagannym wylądzie... Czy się mylę?

Monia, a zlewozmywak jaki masz, bo piszesz, że duży. Też chcę duży. Ale jeśli masz za 4 tysie to mnie nawet nie denerwuj:)

Czy uważacie, że sprawdzi się duży, szeroki zlewozmywak i zamiast małej dodatkowej komory, taka nakładana, głęboka odsączarka?

http://static1.skapiecstatic.pl/136054-1-1-0.jpg

Czy młynek może być zainstalowany w jednokomorowym zlewie?

Kuchnia nadal nie zamówiona, mam powoli dość tych wyborów:( Dzieci jęczą :(

Edytowane przez anula05

Anula, jakis czas temu analizowałam identyczny problem. Jeśli decydujesz się na młynek, to lepiej wziąć chociaż 1 1/2. Tam, gdzie jest młynek nie można wlać nic gorącego - nie wylejesz więc wody z makaronu czy gorącej oliwy. Chyba Efilo mi kiedyś o tym pisała. U nas będzie jedna komora, więc młynek odpadł. Odpadł teź dlatego, że mamy szambo, ale o tym już chyba pisałam.

Wybraliśmy jedną komorę, bo taki nam się bardziej podoba i wydaje się być bardziej wygodny w użytkowaniu. Jest to jednak kwestia przyzwyczajeń. Nasz typ ma 52 x 46

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29896343

Ty pewnie bierzesz podwieszany, zobacz sobie Franke Planar albo Teka Linea. Ale to są stalowe.

Czytałam o tym wlewaniu gorącej wody i ludzie pisali, że leją i nic się nie dzieje i że to przesada - ostrożność producentów. Sama nie wiem co zrobić z tym młynkiem. Mam znajomą, która ma młynek i szambo i jest zachwycona tym wynalazkiem.

Też chciałabym jedną wielką komorę. Stalową. Popatrzę na to co proponujesz.

A czemu wzięłaś Ikeę a nie Tekę?

zdecydowaliśmy się zamówić całą kuchnię w Ikei. Nie oszczędzaliśmy na materiałach w trakcie budowy i teraz musimy zacząć :) Do tego mąż przekonuje mnie na stalowe fronty, a takie są w Ikei. Wtedy wzięlibyśmy wszystko od nich. Mamy nieskomplikowaną zabudowę pod ścianą, a system ikeowskich szuflad to podobno blum. Indywidualnie zamówimy chyba tylko zabudowę wnęki. Ten ikeowski jest montowany na równi z blatem. Nie będziemy mieć ani kamienia ani corianu i pochodnych, więc podwieszane odpadają (np. Linea czy Planar). Jest jeszcze Teka Frame 1B Plus. Ten model jest jednak bardziej rozbudowany, bo bateria montowana jest na zlewie. Ikeowski obejrzeliśmy na żywo i bardzo nam się spodobała stal. Jest jeszcze model szerszy do 80-tki szafki, ale wtedy wyjdzie nam za mało blatu.

Ania, to zdjęcie jest jakieś przekłamane. Ta sprężynka wygląda tak

Zrzut ekranu 2011-08-30 (godz. 17.08.11).jpg i to jest co innego niż to co widzę na zdjęciu które dodałaś

Pisząc o sprężynowych miałam na myśli te z grubą metalową sprężyną nawiniętą*na wężyk z tworzywa. Wyobrażasz sobie to czyścić z kurzu?

Nie przejmuj się, ja też po czasie zła jestem na siebie, że włożyliśmy tyle kasy w rzeczy z początkowych etapów budowy (niektórych nawet nie widać). Nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dopiero kiedy u kogoś w wątku czytam że dany etap podobnego metrażowo domu wyniósł go połowę mniej niż nas to do mnie dociera.

Zlewozmywak mam Blanco Metra XL 6s. Musiał być z jak największą komorą (szeroka i głęboka). Szlag mnie trafia jak muszę u siebie w zlewie umyć dużą patelnię, gęsiarkę, brytfannę albo gar kilkunastolitrowy. Zawsze marzyłam o dużej komorze. Na drugiej mi nie zależało i wybrałam jedną wielką zamiast średniej i malutkiej.

Nie, nie kosztował 4 tys

Culina też*nie kosztuje 2,5 :D

Dziewczyny ja mam taka baterie ze sprezynka, szczerze to w ciagu 2 lat chyba raz wymiotlam tam jakis kurz, nic sie z nia nie dzieje :) , nie brudzi sie :) za moich czasow nie bylo takich culin :D

Za Twoich czasów, ba! jeszcze kilka mies temu na pewno bym też taką kupiła i pewnie przesadzam z tym kurzeniem się.

Ale podoba mi się teraz ta culina i będzie culina :yes:

Ania, to zdjęcie jest jakieś przekłamane. Ta sprężynka wygląda tak

[ATTACH=CONFIG]72410[/ATTACH] i to jest co innego niż to co widzę na zdjęciu które dodałaś

Pisząc o sprężynowych miałam na myśli te z grubą metalową sprężyną nawiniętą*na wężyk z tworzywa. Wyobrażasz sobie to czyścić z kurzu?

Nie przejmuj się, ja też po czasie zła jestem na siebie, że włożyliśmy tyle kasy w rzeczy z początkowych etapów budowy (niektórych nawet nie widać). Nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dopiero kiedy u kogoś w wątku czytam że dany etap podobnego metrażowo domu wyniósł go połowę mniej niż nas to do mnie dociera.

Zlewozmywak mam Blanco Metra XL 6s. Musiał być z jak największą komorą (szeroka i głęboka). Szlag mnie trafia jak muszę u siebie w zlewie umyć dużą patelnię, gęsiarkę, brytfannę albo gar kilkunastolitrowy. Zawsze marzyłam o dużej komorze. Na drugiej mi nie zależało i wybrałam jedną wielką zamiast średniej i malutkiej.

Nie, nie kosztował 4 tys

Culina też*nie kosztuje 2,5 :D

OK< ale czy to jest nadal sprężyna, tylko węższa? Czy to jest sprężyna osadzona w gumowym wężyku? Może to jakaś podróba albo są różne rodzaje tego modelu?? Możesz napisać, ile zapłaciłaś? Bo wklepałam w oole i wyskakuje ok. 2-2,5 tys, jak bardziej poszukałam to znalazłam za 1600, ale właśnie taką jak na tym zdjęciu.

Gdzie to można zobaczyć LIVE?

Ja ociekacz też koniecznie, ale chyba po prostu wyrobią mi go w blacie.

Może to jakaś podróba albo są różne rodzaje tego modelu??

Znalazłaś ją na stronie megamedia?

Jeśli tak, to zobacz, powiększ zdjęcie i ona wtedy "robi się" inna. Tam jest jakieś przekłamanie

To jest taka spężyna, ale ściśle skręcona, cieniutka. Myślę że nie będzie problemu z utrzymaniem czystości jej.

Jak wklepiesz w google to wyskakuje jako pierwszy sklep nasz piastowski mizar. Tam chromowana jest za 1178. Można zadzwonić i zapytać czy mają (niby jest naisane, że dostępna, ale wiadomo jak z tą dostępnością zwykle jest) Byłam tam oglądać kolory zlewozmywaków

Spirea nie ma na niej zadnego kamienia bo niby skad??? woda do gore nie leci :)

Ja mam teke ale taka joystikowa i nie polecam takiego rozwiazania ale sama sprezynka jest super :)

tu widac kawalek

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_8273.jpg

Edytowane przez markoto