markoto 31.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Mozna tez powstawiac dowolne kosze do szuflady z wysokim frontem wtedy ma sie bardziej pojemne kosze duuuzo taniej ale troche mniej estetycznie http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_0285.jpg Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.08.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) no i peka http://www.peka.pl/zdjecia/body/oferta/06_kosze_na_smieci/06_02/06_02_pulboy_premium_01_duze.jpg Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.08.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) A mnie zastanawia takie sortowanie......czy to wogóle sie sprawdza? Chodzi mi głównie o zapachy. O ile moge zrozumieć oddzielne trzymanie pojemnika na papier i plastik (czysty a nie np. po tłuszczach) to nie mogę sobie wyobrazić sortownika w szafce na np. puszki po konserwie. Przecież na drugi dzień to będzie smierdzieć jak diabli. Trzeba wynieść. I wtedy co? Każdego dnia zapitalam do innego sortowanego kosza z tymi małymi sortowniczkami z szafki?Ja wiem, ze moze moje uwagi podytkowane sa faktem, że ja nie mam sortownika w szafce bo własnie nie widzę sensu takiego rozwiazania. Na butelki, puszki, papier mam duży stojak z workiem firmy utylizacyjnej poza kuchnią i tam to odrazu sie wynosi. No nie przemawia do mnie trzymanie pod zlewem puszki po rybach kilka dni aż uzbieram sortownik z puszkami do wyniesienia. No chyba, ze tak jak napisałam, ktoś biega codzinnie z tymi wszystkimi sortownikami i wynosi je do śmietnika... Pewnie jestem nieobiektywna bo nie praktykuje sortowania w szafce wiec nei mam porównania. Sortuje ale nie pod blatem. W sklepach dla stolarzy jest całe mnóstwo koszy, markowych lub nie.http://www.dacter.pl/sortowniki.htm Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Kurcze chyba musze jakies ladniejsze zdjecie zrobic bo wyglada to koszmarnie May ja mam sortowanie na plastiki i papier, plastiki w stylu drobne rzeczy, folie pcv itd, butelki plastikowe, szklane i puszki ukladam na blacie i wynosze wieczorem aha nie wiem czy sie przyznawac czy nie coby nie zostac wysmiana ale ja puszki plucze przed wyrzuceniem, podobnie jak plastikowe pojemniki po smietanie np wtedy nie smierdzi jak jest skladowane Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 maylandziawydaje mi się że jeśli pominiesz puszkę po rybie (jak często ma się tego typu śmierdzący śmieć?), którą najlepiej zawinąć szczelnie w reklamówkę, to cała reszta papierów, plastików, szkła i puszek np. po napojach nie stanowi takiego problemu. moja znajoma jest zawziętą sortowniczką i choć u niej nie ma takich pojemników to zbiera te wszystkie plastiki puszki i szkla w JEDNYM pudełku a potem przed kolorowymi koszami wyjmuje po jednej rzeczy i wrzuca w odpowiednie miejsca. Z tego raczej wynika że nie tylko z jej śmieci nie śmierdzi ale też większość tych odpadów jest czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.08.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Kurcze chyba musze jakies ladniejsze zdjecie zrobic bo wyglada to koszmarnie jak zobaczyłam zdjęcie to padłam ze śmiechu - dałaś niezły argument za dedykowanym sortownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.08.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) No ja nie rozdzielam bo u mnie na papier, szkło i metal jest jeden worek i tak firma odbiera. Nie rozdzielamy tego juz tak szczegółowo. Ale odbiór śmieci mam raz w miesiecu i stąd wiem, ze nawet takie segregowane śmieci śmierdzą Dlatego nie chciałabym trzymać ich w kuchni. Fakt, konserwa rybna to ekstremalny śmieć ale kartony po mleku czy tłuszczach też capią po kilku dniach. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wiem, ze nie wyglada to najlepiej ale nie chcialbym miec typowej segregacji, co pol godziny bym latala do smieci z tymi segregowanymi rzeczami U mnie zbieraja segregowane osobno plastik papier metal i szklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Dawaj to zdjecia na pw bo ja go nie widziałam I jeszcze tylko wyjasnie, ze ja nei namawiam do rezygnacji z sortowników. Dzielę sie tylko swoimi uwagami bo moze ktoś inny ma podobne przyzwyczajenia jak ja. Nie uważam też, ze moje zwyczaje są idealne. U nas akurat tak praktykujemy bo to wiąrze się też z innymi rzeczami które kazdemu myślę, narzucą jakiś sposób przechowywania smieci. Chodzi glównie o zwyczaje i częstotliwość odbioru smieci. U mnei jest raz w miesiącu odpady komunalne tzw. mokre w koszu i raz odpady stałe, bez rozdzielania na rodzaje i w worku firmy utylizacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 May jeszcze jest na poprzedniej stronie ale chyba zaraz je wywale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 31.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Prawda jest taka, że jak w te systemowe sortowniki powkłada sie worki, czesto w roznych kolorach i jak powrzuca swoje smeici a nie myte, równo przyciete puszki jak na zdjeciach z katalogów to wyglądać to bedzie całkiem podobnie jak u Ciebie markoto Czy my czasem nie zwiekszamy niepotrzebnie liczby śmieci tymi woreczkami z kazdej przegródki? Likwidujemy reklamówki w sklepach a w domach dodajemy woreczki.... Ot, taka refleksja mnie naszła Ale ok, chyba za długo trwa ta dyskusja. Robi się kolejna taka jak o deskach wolnoopadajacych czy bidetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 woreczki moga byc wielokrotnego uzycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 31.08.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Anula jak napisałaś że chcesz mieć stalowy zlew to zaczęłam się zastanawiać skąd ta decyzja. Ale ok - your choice. W życiu jednak bym nie przypuszczała że powodem może być utrzymanie czystości. Chyba nie ma trudniejszego zlewu (no może Twoim starym jasnym przebarwiającym się konglomeratem, ale umówmy się że teraz już nikt w to nie idzie) Jeżeli mogłabym się wtrącić to obejrzyj sobie podwieszaną serię ceramiczną z Blanco http://www.agd-rtv.net/images/img_sr/subline500.jpg efilo, no pięknie. Tylko czy jesteś pewna, że to praktyczne? Jak taki ceramiczny zlew zachowa się, kiedy wrzucę do niego widelec, nóż, jakieś metalowe naczynie? Przecież ceramikę łatwo porysować, zbić. Jakoś nie widzę tego w kuchni. Cudowna dyskusja o sortowaniu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Anula raczej watpie zbey taki zlew odpryskiwal czy pekal od uderzenia widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 31.08.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no może nie pękał od widelca, ale porysować się chyba może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 31.08.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Anula raczej watpie zbey taki zlew odpryskiwal czy pekal od uderzenia widelcem mam znajomą która rzuca czym popadnie w co popadnie (w nerwach oczywiście) Jak Ania ma takie same zapędy to zlew może tego nie znieść Widelec, to wersja light markoto, fajny masz sortownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 31.08.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 a tak w ogóle to Dzien Dobry:stereo: Monia, moj mąż chyba zapałał miłością (wirtualną na razie) do Twojej baterii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 31.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Cóż za zgrabna postać odbija się w drzwiach łazienki ( zarąbiste zresztą , że tak się wyrażę) Jak z czołówki u Wojewódzkiego - postać, nie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 31.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Grunt, że sortownik spełnia swoją funkcję Przeraża mnie, że piszecie o wywózce śmieci raz na miesiąc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Przy sortowaniu smieci w miesiac robi sie 240l smieci, mozna to wywiezc raz w miesiacu albo 2x po 120 u nas chyba nawet czesciej nie jezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts