Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, ja też mialam dylemat co do odkurzacza centralnego, ale w końcu mąż mnie przekonał, że warto chociaż zrobić instalację - znaczy te wszystkie rury w podlodze i gniazda w ścianach. Nie kosztuje do dużo a przynajmniej zawsze nadal mam wybor - mieć go czy nie mieć. Później niestety nie podkujesz podłogi żeby te rury schować.

Anula, ja też mialam dylemat co do odkurzacza centralnego, ale w końcu mąż mnie przekonał, że warto chociaż zrobić instalację - znaczy te wszystkie rury w podlodze i gniazda w ścianach. Nie kosztuje do dużo a przynajmniej zawsze nadal mam wybor - mieć go czy nie mieć. Później niestety nie podkujesz podłogi żeby te rury schować.

my planujemy podobnie, zrobić instalację, a samą centralę zawsze potem można dokupić.

Anula, niesamowite masz te okna :)

Sama instalacja to nie jest duży koszt, tylko dobrze policz odległości, zeby za wielu gniazdek ci nie wcisnęli. Ja ze swojego jednego właściwie nie korzystam. Tzn. mam na parterze 2 i każde wystarczy na swobodne odkurzenie całego dołu. Argument, że będzie niewygodnie jak będą meble się nie sprawdził. No ale cóż, mądry Polak po szkodzie.

I koniecznie szufelki w kuchni i wiatrołapie!

Cześć wszystkim. Jestem, jestem. Rasiu, wybacz, że nie zadzwoniłam do Ciebie, żeby się umówić, ale uwierz mi, nie miałam kompletnie czasu, ledwie zdążyłam w piątek pojechać na budowę. Spotkamy się na spokojnie bliżej wiosny. A poza tym to nie wzięłam Twojego numeru:( A w W-wie jestem póki co bez netu.

Ta zima powoduje, że na budowie wytrzymuję max godzinę i biegam z językiem na brodzie z dzieckiem u nogi i drugim u szyi:) Muszę pomyśleć o jakiś tymczasowych barierkach, bo strasznie się stresuję, że ktoś spadnie.

W piątek udało nam się podjechać do sąsiedniej wsi, gdzie budują barrankik (pozdrawiam, jeśli czyta) i zobaczyć ich dom - chodziło głównie o dach, tynki i drewno.

Wstąpiliśmy też do sąsiada barranka obejrzeć betonową podłogę, ale o tym napiszę w kolejnej wolnej chwili.

Pozdrowienia dla wszystkich!!!

Edytowane przez anula05

No hej! :D To jesteś jeszcze w Wawce?

Edit... już doczytałam;)

Okna rewelacja! :lol:

Fajnie, że udało Wam się tyle rzeczy dopiąć i zrealizować w tak krótkim czasie.:)

Wysłałam Ci sms-a z pytaniem, ale też nie byłam pewna, czy do Ciebie piszę.:rolleyes:

Edytowane przez rasia

Anula, a zaglądałaś do Malgoszy ? Z tego co pamiętam to ona na swoją juz zrobiona podłogę nanosiła jakis preparat firmy Sratwax ponieważ nie była zadowolona do końca z tego jak wyglada. Miała być bardziej błyszcząca. Po zastosowaniu tego preparatu było ok. Chyba e-mól robiła tak samo, malgos2 też :).

Wynika z tego że da radę uzyskac połysk :D