Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996
widziałam niedawno w "gminnym" sklepie z artykułam gospodarstwa domowego (nie mylić z AGD ;)) - takim jak w prl :) jak będę przy okazji mogę Ci kupić i podesłać - jakiś kolor preferujesz?

dzięki. ale to kłopot przecież. czarny, albo szary

Bo to zmywarka StudioLine Plus - dostępna tylko przez studia kuchenne. 3 tysie (nie wiem jakim cudem, bo w Niemczech kosztuje ponad 1 tys euro), ale nie wnikam.

Wypas - jest sporo większa, ma specjalne zawiasy, dzięki czemu unikamy szczeliny pod zmywarką (a ja mam zmywarkę w słupku). No i ma światełko dla męża ;)

Anula, tą baterię Blanco Linus-S widziałaś na żywo? Mamy ją. Z tego co pamiętam, to jest w dwóch wersjach kolorystycznych - my mamy matową stal. Fajna długa wyciągana wylewka, sama bateria jest też "łamana", co jest przydatne zwłaszcza, jak za baterią masz okno, bo możesz ją "złamać" i na oścież otworzyć okno. Mi trochę brakuje możliwości przełączenia na "prysznic".

Natomiast uwaga - ja nie wiem dlaczego, ale przy naszym zlewie to jest jakaś masakra - tak strasznie się chlapie podczas mycia i zalewa cały zlew dookoła, ale tak naprawdę na maksa... :( aż mi się pojawiła "pleśń" za zlewem... Może bateria jest za wysoka? nie mam pojęcia :(

http://img37.imageshack.us/img37/1629/04092011082.jpg

Dobra, odwołuję pytanie, nie dostałam informacji o nowym wpisie w dzienniku.

Nieładna ta franke ... takie ma jakieś syfonowe kształty.

Wielkość Culiny (te sprężynowe małe tak śmiesznie wyglądają), dlatego uważam to za plus, na wyciąganej wylewce mi nie zależy, jeśli sama wyelwka jest ruchoma - bo łatwiej nie wyciągać i giętką spłukać zlewozmywak, niż mieć sztywną a wyciągać ją za każdym razem do spłukiwania. Natomiast błędne informacje na różnych stronach o możliwości wyciągania wylewki są nie fair

Ania dzieki za tak szczegółowy opis sprzetów nad ktorymi sie zastanawiasz/kupujesz :) Ogladałam sobie te nowa płyte Teki i na zdjeciach widoczna jest tam jakas czerwona wstawka-w realu ta płyta tez tak ma?

Własciwie to chciałam zapytac o płytki Casalgrande Meteor.Mozesz napisać gdzie kupowałas swoje i w jakiej cenie? Spodobały mi sie meteory grigio :)

Basia, tak widziałam ją i szczerze powiedziawszy to się właśnie zastanawiałam, czy wylewka nie jest za wysoko i czy nie będzie się chlapać... Pewnie skończy się więc na Culinie.

Kakusek, nie ma czerwonej wstawki - może chodzi Ci o wyświetlacz - świeci na czerwono chyba.

Meteory kupowałam po 95 zł w Katowicach (30x60), namiar jak chcesz to Ci podam.

Pewnie skończy się więc na Culinie.

:yes: :yes: :yes:

Dobrze się będę czuła w Twojej kuchni ;)

A tak serio, gdzie ją oglądałaś?

Moja jest w Radomiu razem z kuchnią, ja też*jestem w Radomiu, ale nie chce mi się jechać, bo to wyprawa na cały dzień (kuchniarz ma za dobry sprzęt muzyczny w swoim studio na zapleczu :p)

Ania to slicznie sie usmiecham o namiar.Byloby fajnie gdyby tez kolor nero i grige mieli w tej cenie :) Czy to byla u nich normalan cena czy ty masz taki dar przekonywania ;) Ja buduje na odleglosc wiec wszystko musze zalatwiac mailowo i ciezko w ten sposob uzyskac jakies upusty .Meteory na razie znam tylko ze zdjec ale mam nadzieje przed ostateczna decyzja zobaczyc je jeszcze w realu :)

Mam jeszcze pytanie o "przerobke na 230 V" opraw Kanlux Mateo.Mozesz podac linka do tych "specjalnych" zarowek i kostek? Rozumiem ze zarowki ktore sa sprzedawane w komplecie z oprawa mateo sie do tego nie nadaja ?

Nie bede miala sciemniaczy ale tez wolalabym nie meic pod sufitem zadnych transformatorkow :no:

Edytowane przez kakusek