Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No pięknie.

A dopiero co myślałam sobie, że się w Polsce trochę na lepsze zmieniło, jakoś tak się człowiek bardziej bezpiecznie czuje (sporo rzeczy się*już*na zewnątrz zostawiało i nigdy nikt sobie nie przywłaszczył). A jednak

Przykro mi i współczuję. Musieliście mieć dziś straszną nerwówkę

Nie wiem czy Ania będzie chciała pisać*o szczegółach na forum ..

Ania, powiedz mi, jaki kolor drzwi wewnętrznych wybraliście? Powinniśmy już decydować o kolorze, ale dziś okazało się że do wyboru mam kilkanaście odcieni bieli. Nie umiem podjąć ostatecznej decyzji :sick:

ja tam mam swoich "podejrzanych" - to tacy zawistnicy, co myślą, że jak człowiek wziął kredyt hipoteczny, to jest takim bogaczem, że dla równowagi i sprawiedliwości społecznej trzeba go "oskubać", jeśli tylko nadarzy się okazja :( Anula, nie dajcie się zwariować, że ktoś Was obserwuje itp, bo wpadniecie w paranoję. pozdrawiam serdecznie :)

ale moment na odwiedziny trafiłam:(

a przyszłam tu bo Monia taaaaaką reklamę Ci zrobiła;) a tak na serio to Kobieto dajesz radę z dzieciami na karku i takim przebojami:rolleyes:

WOW..... pół nocy Twój dziennik wczoraj czytałam....

i przypomniało mi się, ze ja już tu zaglądałam kilka razy ale mnie zazdrość zżarła bo budujesz dom o jakim marzę a zabrakł mi odwagi...

Anula, nam 2 dni przed przeprowadzką do obecnego domu skradziono wąż ogrodowy i kosz wiklinowy z porąbanym drewnem do kominka. Pamiętam jak się zdenerwowałam i wcale nie chciałam się wprowadzać. Zamieszkaliśmy, zaraz zaszłam w ciążę ;)(syn ma już 18 lat ) Od tamtego przykrego incydentu już nic nigdy nie zginęło. Widocznie trzeba zapłacić takie frycowe na wstępie :(.

Dzięki wszystkim za miłe słowa. Nic wielkiego się nie stało - najbardziej przerąbane ma mój tata, który musi wyrabiać wszystkie dokumenty.

To nie ekipa - no może ekipa z jakiejś innej budowy, bo auto kręciło się koło nas jakiś czas.

pasie witaj, spotykałam Cię tu i tam, chyba u Moni najczęściej, a w jakim sensie Ci zabrakło odwagi? Bo mi też brakło - zarówno z uwagi na nietypowość domu i to jak kompletnie nie przystaje do otaczającej go rzeczywistości ("statek kosmiczny"), jak i z uwagi na wyzwanie finansowe, które jest spore, a Ambramovichem nie jestem, oj nie:(

Dzięki wszystkim za miłe słowa. Nic wielkiego się nie stało - najbardziej przerąbane ma mój tata, który musi wyrabiać wszystkie dokumenty.

To nie ekipa - no może ekipa z jakiejś innej budowy, bo auto kręciło się koło nas jakiś czas.

pasie witaj, spotykałam Cię tu i tam, chyba u Moni najczęściej, a w jakim sensie Ci zabrakło odwagi? Bo mi też brakło - zarówno z uwagi na nietypowość domu i to jak kompletnie nie przystaje do otaczającej go rzeczywistości ("statek kosmiczny"), jak i z uwagi na wyzwanie finansowe, które jest spore, a Ambramovichem nie jestem, oj nie:(

właśnie takiej:rolleyes:

doberek:)

Masz tak piękny dom anula, że takie cięcia na sprzęcie będą niezauważalne a Wy szybko sie przyzwyczaicie.

Za rok czy dwa pewnie i tak okazałoby się, że sprzęty w domu to już przeżytki bo jest coś nowszego, ciekawszego, co świeci, śpiewa i tańczy... :D

Oby działało i pełniło funkcje do których jest przeznaczone!

Jesli Cię to pocieszy to my mamy sklep agd a w domu bardzo proste sprzety... ;)

dzięki za pocieszenie mayland:)))) akurat ja jestem z tych nie-gadżetowych ( w przeciwieństwie do Małżonka, który jest mega-gadżetowy) i mi wystarczy w większości sprzętów funkcja on i off. Tylko jeden guzik naciskam w zmywarce, jeden w mikrofali, jeden w piekarniku. Ekspresu nie mam. Ale akurat ekspres w zabudowie mieć bym chciała, bo lubię taką kawę, a taki ekspres wygląda miodzio i nie tarasuje blatu. Ale jestem z tych zdroworozsądkowych i nie przemawia do mnie ekspres za 5 tysięcy, skoro wypasione wolnostojące Krupsy mam za połowę. Trudno, jakoś przeżyję. Przypomniałam sobie ostatnio, że muszę jeszcze kupić pralkę. Pralka ważniejsza niż ekspres, nie?:)