Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Firma Gothart nie przyjechała. Taki jest mój typ.

Co do sprzętu, to ja z zasady nastawiam się na najprostsze serie dobrej firmy. Robi mi się niedobrze od kolejnych programowanych urządzeń, których obsługi muszę się uczyć i których później i tak nie wykorzystuję w ułamku możliwości, bo zapominam jak to się robiło.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej

Przeczytałam to co napisałaś u Ady i ciężko mi by było się*powstrzymać przed komentarzem u Ciebie.

Chyba mamy podobnie.

Nic już*mi się nie chce.

Wczoraj wydzwaniali do mnie z budowy, ja oszukiwałam że jadę, a siedziałam na tyłku i na samą myśl o pakowaniu małej do samochodu i jeździe tam zbierało mi się na płacz. W końcu się*wybrałam, z samochodu wysiadłam dopiero kiedy trzeci pan podszedł ze zdziwioną miną.

U Ciebie przynajmniej wszystko szybciej się*robi.

Masz już tyle podjętych decyzji

Ja mam wrażenie, że robimy 2 kroki do przodu i 3 do tyłu

Nawet już*mi się*pisać*u siebie nic nie chce :(

Anulko, czy u Ciebie robi ta firma Gothart z Poznania, takie rozrywkowe młode chłopaki?

A przykry wypadek był z całą pewnością incydentalny, jak u mnie.

Co do sprzętu - popieram dr-au - dobrej firmy...

"robi" to za dużo powiedziane

ale tak, to oni, a co? znasz? zaczynam szukać innych ich klientów...

Wyobraźcie sobie, ze przyjechali po południu, a konkretnie jeden, ale już pojechał, bo jak się okazało, przyjechał tylko sobie pomierzyć bramę, co już robił wcześniej dwa razy. SŁABO?

To jest jakaś tragikomedia. Żart. Nie chce się wierzyć w to, co ten gość wyczynia. Ostateczny deadline jest ustalony na wtorek.

Jesteśmy już po konsultacji z prawnikiem.

"robi" to za dużo powiedziane

ale tak, to oni, a co? znasz? zaczynam szukać innych ich klientów...

Wyobraźcie sobie, ze przyjechali po południu, a konkretnie jeden, ale już pojechał, bo jak się okazało, przyjechał tylko sobie pomierzyć bramę, co już robił wcześniej dwa razy. SŁABO?

To jest jakaś tragikomedia. Żart. Nie chce się wierzyć w to, co ten gość wyczynia. Ostateczny deadline jest ustalony na wtorek.

Jesteśmy już po konsultacji z prawnikiem.

Tak czasem jest z młodymi ludźmi, zakładającymi firmy, łapiącymi pierwsze dobre zlecenie. Wydaje im się że Pana Boga za nogi złapali, ale łapią jedynie sto srok na raz i wpadają w taki stan jak u Ciebie:(. Mimo wszystko cały czas mam nadzieję, że się ogarną i zrobią u Ciebie wszystko jak należy.:)

Co do Waszego zniechęcenia, to u mnie jest identycznie. Nie mam już siły załatwiać, dzwonić, umawiać, wykłócać się. Sprawa ze schodami już mnie totalnie rozwaliła. Nie chce mi się załatwić koparki, aby posadowić szambo i stoi na działce obok od 3 tygodni. Niemoc.

Dziewczyny u mnie podobnie, mam dość, jestem zestresowana .Dzisiaj mam spotkanie z dziewczynami z mojej grupy ze studiów, spotykamy się w ścisłym gronie od kilku lat i pijemy, jemy i śmiejemy się.Dzisiaj będę samochodem, więc zero winka, myślami będę i tak na budowie,do tego nie pamiętam kiedy byłam u fryzjera, paznokcie takie jak włosy, miałam je wczoraj sama zrobić, ale wolałam poczytać o izolacji piwnicy.Czy ja jestem kobietą? Czy staję się powoli Zdzichem.Czas goni , spraw pełno do zrobienia przed zimą, a mnie się już nie chce...Do tego chciałąbym zdjęcia wrzucić na picasso program ale na miom applu zawsze mam z tym problem...:(

Ja się mogę tylko dopisać do klubu 'mających dość'.

Lista spraw do załatwienia rośnie, ilość dostępnego czasu maleje.

Potrzebujemy na już schody zewnętrzne, kotwy do barierek przyokiennych i kotwy do daszku przy wejściu.

Ale jednego nie można zrobić bez drugiego, a wszystko musi być zrobione przed elewacją.

Do tego tysiące spraw które każdego dnia trzeba przemyśleć na już, najczęściej akurat wtedy kiedy w pracy jest największe urwanie głowy.

I pomyśleć że nawet jeszcze nie zaczęliśmy wykończeniówki, boję się pomyśleć jaki sajgon będzie wtedy :(

To chyba taki etap. Pojechałam na zebranie z rodzicami po całym dniu na budowie - no ogarnęłam się, ale same wiecie. A tam siedzą matki - żony mężów, niepracujące, dziecko w szkole cały dzień, one zadbane, zrelaksowane... szkoda gadać. Śmichy chichy, a ja tylko myślę: "jaka wełna mineralna, cena profili, podjazd, studnia, płytki". Na szczęście potem wpadły dwie spóźnione pracujące matki i trochę mi się mniej głupio zrobiło, że paznokcie nie zrobione.

A wieczorem zamiast nadrabiać braki poszłam spać. A teraz na forum siedzę ;)

Od jakiegoś czasu czytam Wasze komentarze i śledzę organizacje budowy.

Sama budowałam i wykańczałam dom w 10 miesięcy. Oboje przy tym pracowaliśmy, córka chodziła do szkoły i jeszcze na dokładke kupiłam sobie szczeniaczka :D Nie było łatwo ale dało się.

Fakt, o malowaniu paznokci to ja chyba z rok nie pomyślałam.... A w ubranku do układania wełny przy ocieplaniu poddasza wyglądałam naprawdę jak ten przywołany Zdzicho :D

Dacie radę. Koniec lata, pogoda się zmienia i nastroje zmienne. Ale jeden mały sukces na budowie wystarczy by wigor wrócił :) Tego Wam zycze :)

oooo, jak mi lepiej, że nie ja jedna mam paznokcie jakie mam :) chociaż przewidując zebranie w przedszkolu, poszłam w poniedzialek u fryzjera - pierwszy raz od... no w każdym razie od na długo przed wbiciem szpadla :yes:

jak mnie ogarnia zniechęcenie, to na szczęście jestem na takim etapie, że mogę sobie powiedzieć: załatwię to na początku następnego tygodnia. a z tymi paznkociami i bucikami to mówię sobie: przecież nie będę się budować całe życie, teraz trzeba zacisnąć zęby, a potem sobie "odbiję".

pozdrawiam wszystkich zestresowanych i zestresowane :hug: damy radę!

ja też budowałam sama - totalnie bo małż od rana do ciemnej nocy w pracy, z trochę ponad rocznym dzieciakiem uwieszonym spódnicy i wymagającym Starszakiem - oczywiście nie mam wszystkiego do tej pory ale od samego początku wrzuciłam na luz i dałam radę beż żadnych większych wtop - fakt od samego początku miałam wyraźne przykazanie od małża - dom jak najmniejszy w którym się zmieścimy, bez żadnych zbędnych gadżetów i innych twoich wymysłów;) z tym się pogodziłam i tego się trzymałam i powoli jakoś idę do końca:yes: paznokci nie mam zrobionych od mniej więcej dwóch lat ale fryzjer i ciuchy tego nie odpuściłam:D no może musiałam troszkę przyciąć budżet;)

siły witalne Wam przesyłam i duuużo optymizmu :hug: