anula05 15.09.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 a dlaczego? Grunt to mieć drzewa i dobrze wpasować dom w działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 a dlaczego? Grunt to mieć drzewa i dobrze wpasować dom w działkę hehe na mojej działce drzewa nie mają racji bytu Jak dołożę tarasy to już będzie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 no to masz źle dobrany projekt moja droga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 U nas łysa polana, a mnie widać brak wyobraźni że mogłoby być tak jak u ciebie na fotach za kilkanaście lat jak drzewka podrosną. Gdyby nie to że ta budowa tak mi dała w kość to budowałabym wszystko do nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ja też byłam przekonana, że masz ze 2000m2 bo u mnie akurat jest 1000 i nie potrafię sobie wyobrazić u siebie tak dużego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 15.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Anula, no boski masz dom!!! Przepięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 no to masz źle dobrany projekt moja droga:) Miała być rozłożysta parterówka. Piętrowych z mężem nie znosimy (u siebie), oglądać i podziwiać szczególnie ja - uwielbiam A działki większej w tych okolicach po pierwsze nie mielibyśmy szans kupić, bo i tak działka droższa od domu, a po drugie ja już się w życiu działką naopiekowałam Ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Miała być rozłożysta parterówka. Piętrowych z mężem nie znosimy (u siebie), oglądać i podziwiać szczególnie ja - uwielbiam A działki większej w tych okolicach po pierwsze nie mielibyśmy szans kupić, bo i tak działka droższa od domu, a po drugie ja już się w życiu działką naopiekowałam Ot co nie przesadzajcie 100 metrow to jest duża działka. ja mam 4 ary i nawet 2 drzewka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 My marzyliśmy o domu parterowym, ale chcieliśmy zalesioną działkę i nijak tego (ze względów finansowych) pogodzić się nie dało. Na dom parterowy, taki jak by nam pasował, bez żadnego poddasza, potrzeba co najmniej 1500-2000 m2. Ale ciągle o tym parterowym myślimy i ostatnio nawet stwierdziliśmy, że jak dokończymy budowę, to spróbujemy sprzedać ten dom i kupić wieeeelką działkę i zbudować nowy, parterowy oczywiście:) A tak w ogóle, Elena, może ten dom sprawia takie wrażenie, ale nie jest wcale jakiś szczególnie duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 W takim razie to może te wspaniałe przeszklenia robią takie wrażenie, że całość wydaje się ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.09.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 My marzyliśmy o domu parterowym, ale chcieliśmy zalesioną działkę i nijak tego (ze względów finansowych) pogodzić się nie dało. Na dom parterowy, taki jak by nam pasował, bez żadnego poddasza, potrzeba co najmniej 1500-2000 m2. Ale ciągle o tym parterowym myślimy i ostatnio nawet stwierdziliśmy, że jak dokończymy budowę, to spróbujemy sprzedać ten dom i kupić wieeeelką działkę i zbudować nowy, parterowy oczywiście:) A tak w ogóle, Elena, może ten dom sprawia takie wrażenie, ale nie jest wcale jakiś szczególnie duży. ja wiedziałam od dawna, żeby tu nie zaglądać ale cóż nie w tym życiu bo żeby taki dom mieć to chyba rozwieść najpierw się muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.09.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 My marzyliśmy o domu parterowym, ale chcieliśmy zalesioną działkę i nijak tego (ze względów finansowych) pogodzić się nie dało. Na dom parterowy, taki jak by nam pasował, bez żadnego poddasza, potrzeba co najmniej 1500-2000 m2. Ale ciągle o tym parterowym myślimy i ostatnio nawet stwierdziliśmy, że jak dokończymy budowę, to spróbujemy sprzedać ten dom i kupić wieeeelką działkę i zbudować nowy, parterowy oczywiście:) Wariaci A ja mam mieszane uczucia. Bo i chcialabym mieć działkę większą (większy ogród) i z drugiej strony, chcę mieć czas dla siebie, a nie pół życia spędzać w ogrodzie Też myśleliśmy o czymś nowym, ale postanowiłam sobie,*że najpierw sprawdzimy czy nam jest w ogóle potrzeba czegoś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Wariaci A ja mam mieszane uczucia. Bo i chcialabym mieć działkę większą (większy ogród) i z drugiej strony, chcę mieć czas dla siebie, a nie pół życia spędzać w ogrodzie Też myśleliśmy o czymś nowym, ale postanowiłam sobie,*że najpierw sprawdzimy czy nam jest w ogóle potrzeba czegoś więcej alez jest sposób, aby to pogodzić totek albo napad na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ale ja nie chcę, nie lubię (chyba?) i nie mam zamiaru dbać o działkę. Jakoś szczególnie. Tam będzie trawa i sosny. Może jakieś niewymagające zimozielone krzaczory od strony sąsiadów. Przy rozłożystym domu parterowym z tarasami i np. 1800 metrach działki też jej wcale tak dużo nie zostanie do "obróbki". A trawa podlewać się będzie sama. Przynajmniej taki jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ale ja nie chcę, nie lubię (chyba?) i nie mam zamiaru dbać o działkę. Jakoś szczególnie. Tam będzie trawa i sosny. Może jakieś niewymagające zimozielone krzaczory od strony sąsiadów. Przy rozłożystym domu parterowym z tarasami i np. 1800 metrach działki też jej wcale tak dużo nie zostanie do "obróbki". A trawa podlewać się będzie sama. Przynajmniej taki jest plan Liście, śnieg, trawę się nie tylko podlewa. Nie wiem, może u mnie się przesadnie o działkę dba (choć wcale efektów spektakularnych nie ma) i się zraziłam Zmiatanie podjazdów i chodników co sobota .... brrrrr .... jak to sobie przypomnę ... Był czas, że zarzekałam się, że na bank w domu nie zamieszkam, tylko apartament. Ale co poradzić żeśmy melomani, głośna muza, koncerty. Policji już więcej nie mamy zamiaru znosić tutaj gdzie mieszkamy Elena, to co, gramy razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 jasne, że gramy ja już deklarowałam - rzucam robotę i przepuszczam wypłatę na zakłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.09.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 O, my na pewno jeszcze coś innego wybudujemy. I to pewnie niezbyt długo, lubimy zmiany.Nie wiem, czy działka jeszcze większa, czy może mniejsza niż teraz (mamy 1500), na pewno znowu parterówka. Marzy mi się okolica jak u Anuli, ale we Wrocławiu albo są ładne zadrzewione działki (bo ja tylko o iglastych myślę), albo blisko miasta. No i padło na to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.09.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) Jakie liście? Nie mam liści. Śnieg tylko z podjazdu, a ten nie jest wielki. My nie jesteśmy z tych, co co sobota zamiatają, oj nie :no: Teraz mieszkam w wynajmowanym domu i od maja ani razu podjazdu nie zamiatałam ani trawy nie kosiłam - trawę kosił mąż może z pięć razy (albo sąsiad z litości nade mną)). Do przeżycia. A może znajdzie się tu kupiec na mój dom? To już zacznę planować następny:) Edytowane 15 Września 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.09.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 No piękne jest ...... Ja mam dużą działkę a będę miała duuużo większą jeszcze i co z tego? Marna pociecha jak patrze na Anuli cudny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.09.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Anula - nie będę oryginalny jak napiszę że dom wygląda super Z ciekawości - jaki masz % powierzchni biologicznie czynnej u siebie w warunkach? U nas niestety 70% i o takim domu można zapomnieć...(dom, podjazd, chodniki, taras etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts