Madeleine 26.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 chcę, chcę, dostawa Wrocław - da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.09.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Pewnie da, kwestia dopłaty z transportDam znać po południu, jak zapytam moją Panią co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Olgusieniunieczka, brzmi to nieźle w końcu ktoś pracuje dla idei nie dla kasy Właściwie obie opcje są poprawne Faktycznie brzydki błąd gramatyczny, fuj... Anula, gratuluję uporania się z wyborem sprzętów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMaksKuba 26.09.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 witam Anulo!!! nie mogę doczekać się u ciebie wykańczania wnętrz śledze dwa blogi Twój oczywiście i domek który wybudowała EFILO bo tez zdecydowałam się na projekt z andresolą i galerią otwartą na piętrze.... elewcja bedzie podobna jak u ciebie okna wszystkie duże od podłogi (projekt domo 07c z pracowni DOMOFORMA ale indywidulany z mnóstwem przeróbek ))) to tak gdybys chciała zerknąć )) moje marzenie to projekt TAKI JAK TWÓJ z różna wysokością pomieszczeń gratuluje wyboru!!! masz świetne schody ja chyba zrobię podobne ale tóż przy scianie i położe na nich panelki takie same jak na holu i w galerii na poddaszu a w scianie pod schodami zamontujemy kominek prostokątny ..... takie dywanowe schody wydają sie byc drogie ok 20 tys z balustrada szklaną... czy takie jak u ciebie beda tańsze jak myslisz?? podsyłam ci linka o co mi chodzi http://allegro.pl/schody-dywanowe-drewniane-orzechowe-orzech-ameryk-i1833535982.html ale jeśli zrobie schody coś w stylu jak u ciebie tylko przy scianie mysle ze tez bedzie ok i łatwiej bedzie wymienic panele z czasem jak sie wysłuża niż np całe schody (( pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.09.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 chcę, chcę, dostawa Wrocław - da radę? Madeleine, 100 zł transport, jeśli jest przedpłata. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Właściwie obie opcje są poprawne Faktycznie brzydki błąd gramatyczny, fuj... Anula, gratuluję uporania się z wyborem sprzętów! ale mnie to absolutnie nie zniesmaczyło tylko rozbawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Przepraszam, Anula, ale mój mąż wybija mi z głowy teraz zmywarkę. Mówi, żebyśmy się ogarnęli z grubsza (być może ma nawet rację). Przepraszam za zawracanie głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gdytom 26.09.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 takie dywanowe schody wydają sie byc drogie ok 20 tys z balustrada szklaną... czy takie jak u ciebie beda tańsze jak myslisz?? Nowoczesne schody dywanowe potrafia kosztowac wiecej niz 20tys i nie sadze aby ktos sie sugerowal wymiana "paneli"? przy wyborze schodow. http://zebranodesign.pl/realizacje-dywanowe.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.09.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Anula ponieważ w tym miesiącu popsuła mi się nagle pralka na amen - bardzo niechętnie ((bo mam masę innych wydatków na głowie związanych min z budową) ale musiałam kupić nową i mój wybór padł na: Siemens WM14Q440PL - Mocno szukałam i głowiłam się aby kupić coś w porządnego i spełniającego moje wymagania (takie jak Twoje) ale nie koszmarnie drogiego. Bo zakup pralki planowałam dopiero do nowego domu. Siła wyższa niestety zadecydowała za mnie. Kupiłam ją za 1704zł w Mediaexpert, pralka ma wszystko to o czym piszesz, do tego jest naprawdę bardzo cicha a pranie wyjmuje z niej prawie suche. Ma bardzo proste menu z możliwością dostosowywania każdego programu pod siebie 7kg załadunku, klasa A-20%i czytelny wyświetlacz Z internetowych sklepów to polecam: elektro.pl, domimedia.pl, agito.pl, morele.net - też kupowałam sprzęt w kilku sklepach. W jednym jest trudno dostac wszystko naraz i to w dobrej cenie. Polecam Ci też mimo wszystko sprawdzić oferty w stacjonarnych i negocjować. Ale wcześniej trzeba sprawdzić sobie np. na ceneo jaka jest najniższa cena oferowana za dany sprzęt na rynku internetowym. Ja tak zrobiłam ostatnio z pralką i kupiłam ją w sklepie stacjonarnym (w cenie ze sklepu internetowego) mimo że początkowa cena była powyżej 2tyś. to miły Pan podrapał się w głowę, pogrzebał w komputerze i obniżył mi cenę do takiej jaka była podana najniższa w sieci. P.S do tej pralki jest jeszcze promocja w siemensie, wysłałam kupon i ksero fv i podobno mam dostać od nich żelazko - no ale czy faktycznie je dostanę to się okaże. Hmmm.. W sumie różnica 500 zł, a w wyposażeniu na minus: 1kg zaladunku mniej i brak stain experta (ale jak przeczytałam u efilo, że ten program trwa 5 odzin to i tak chyba nigdy nie skorzystam...). No i ta Twoja nie ma bębna vario-soft czymkolwiek ten jest... Muszę się z tym przespać Madeleine, no problem. Pamiętaj tylko, że w związku z szalejącym kursem euro od 1.10 sporo firm wprowadza nowe cenniki (10-15% wzwyż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.09.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Odnośnie schodów dywanowych (wątek poruszony w moim Dzienniku) - są piękne, szczególnie te w orzechu i nie rezygnowałabym z nich, choć to duży wydatek. Schody lane, jak moje, wcale nie są dużo tańsze, bo koszt zbrojenia i betonu jest spory, do tego obłożenie drewnem czy kamieniem (jak u mnie), a efekt o wiele słabszy niż przy dywanowych. Przy projektowaniu domu nie byłam świadoma czym są schody dywanowe, w ogóle jakie są rodzaje schodów, jakoś nie zwracaliśmy na to uwagi. Myślę, że gdyby mnie ktoś wtedy zapytał o zdanie i zrobił wykład nt schodów, to wybrałabym właśnie dywanowe, bo są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 26.09.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Pamiętaj tylko, że w związku z szalejącym kursem euro od 1.10 sporo firm wprowadza nowe cenniki (10-15% wzwyż) Skąd takie info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.09.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Anula, ja mam schody betonowe obłożone pięknym orzeszkiem i też nie byłam świadoma rodzaju różnych schodów będąc na etapie stanu surowego, ale mąż nalegał, żeby wylać beton, bo fachowcom będzie łatwiej wykończyć poddasze z wylanymi schodami z betonu niż wspinać się po drabinie. U mnie schody nie są tak wyeksponowane jak u Ciebie, w dodatku są ze spocznikiem, więc orzeszka oglądamy z mężem tylko my jak wspinamy się po nich na poddasze. Może kiedyś, jeśli jeszcze jakaś budowa mi się w życiu zdarzy to będzie okazja naprawić błąd i zrobić schody dywanowe No, chyba że to będzie parterówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 No, chyba że to będzie parterówka No, już*myślałam że tego nie dodasz Ja gdybym kiedykolwiek w życiu miała zbudować dom ze schodami też zrobiłabym dywanowe, i ... wcale do końca nie jestem przekonana czy byłyby duuuużó droższe od lanych okładanych drewnem Z tą podwyżką cen masz rację Ania. Ja bym zrobiła niezły numer ze swoją zmywarką. Wstrzymałam się, bo myślałam że sama znajdę taniej. A jak już się namyśliłam i chciałam zamawiać , to się okazało że będzie 300zł więcej, bo euro wzrosło. Na szczęście udało się*wynegocjować porzednią cenę PS. Zaczynam się*skłaniać ku pralce Siemens. 2 tys piechotą*nie chodzi Ten będen vario soft to super sprawa. Jakiś innowacyjny, ze strukturą plastra miodu, lepiej pierze i mniej niszczy tkaniny. Brałabym tę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmmm.. W sumie różnica 500 zł, a w wyposażeniu na minus: 1kg zaladunku mniej i brak stain experta (ale jak przeczytałam u efilo, że ten program trwa 5 odzin to i tak chyba nigdy nie skorzystam...). No i ta Twoja nie ma bębna vario-soft czymkolwiek ten jest... Muszę się z tym przespać nie przekłamuj sie sama. jakiś jeden program z całego wachlarza trwał na jakiś konkretnych ustawieniach 5 godzin. ja szczerze mówiąc z tak długim czasem się nie spotkałam. najdłuższy jaki ustawiałam trwał 2,5 godziny i to przez to że białe skarpetki kruszki całe w ziemi (no dobra nasze też - to była jakaś akcja ogród) pływały sobie w wodzie przez ponad godzine po prostu się namaczając. plus był taki że skarpetki były z powrotem białe co mi się nigdy nie udało bez namaczania na zwykłym programie. większość programów ze stain experta trwa około godzina 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.09.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 aaa i jeszcze a propos bębna. powiem wam że rewelacja. przez przypadek wrzuciłam razem z praniem moje pończochy 15 den. pięknie się wyprały. ani jednego zaciągnięcia. jak sobie przypomnę co zostało z moich pończoch po takim samym eksperymencie w pralce aristona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Z newsów - mamy pękniętą szybę w oknie w kuchni:( Przeczytałam piękną Ktoś musiał czymś długim pieprznąć. Nie wnoszono Wam czegoś ostatnio? Przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hmmm.. W sumie różnica 500 zł, a w wyposażeniu na minus: 1kg zaladunku mniej i brak stain experta (ale jak przeczytałam u efilo, że ten program trwa 5 odzin to i tak chyba nigdy nie skorzystam...). No i ta Twoja nie ma bębna vario-soft czymkolwiek ten jest... Muszę się z tym przespać Madeleine, no problem. Pamiętaj tylko, że w związku z szalejącym kursem euro od 1.10 sporo firm wprowadza nowe cenniki (10-15% wzwyż) Nie wiem ale ta moja pralka ma jakiś system vario expert (nie mam pojęcia czy to jest to samo co vario-soft?) a co do czasu prania ma możliwość samodzielnego skracania czasu prania każdego programu z zachowaniem parametrów w normalnym czasie. Bęben jest taki cały pofalowany i z masą różnych wypukłości i wklęśnięć - rajstop też nie zaciąga no i również doprała (ku mojemu zdziwieniu) białe skarpetki, które wydawały się już nie do doprania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ania, dzięki za spotkanie. Już*100 razy Ci mówiłam - dom super, ale elewacja to prawdziwy hit. Żeby kurcze była ona zrobiona od początku do końca z normalnym wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.09.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dzwoniłam w kilka miejsc typu topmarket, sprawdzić info o cenach. Albo twierdzą, że nie ma żadnych informacji nt. podwyżek, albo - że są co i rusz, ale żadne wielkie pospolite ruszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.09.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja tylko wiem co mi powiedziała kobieta (w sumie moje pytanie dotyczyło tylko Siemensa i Blanco), ale wspomniała, że wiele firm jej już przysłało nowe cenniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts